Face ID sebességteszt: iPhone XS Max vs. iPhone XS vs. iPhone X (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPhone XS Max és az iPhone XS megjelenésével az Apple azt állította, hogy a Face ID még gyorsabb, mint az iPhone X esetében.

iPhone XS Max és iPhone 8

Az iClarified utána akart járni, hogy valóban fejlődött-e a Face ID technológia, így készítettek egy sebességtesztet, amelyet videó formájában megtekinthetünk.

Az A12 Bionic processzornak köszönhetően picivel gyorsabb lett az új iPhone-okban az arcfelismerő technológia, de a Face ID hardver ugyanaz, ami az iPhone X-ben is megtalálható.

Fontos kiemelni, hogy ezeknél a készülékeknél nem kell megvárni a zárolt kijelző felfelé lökésével azt, míg a lakat kinyílik, hanem reflexből lökhetjük fel a képernyőt a feloldáshoz, a Face ID a mozdulat során automatikusan teszi a dolgát, és a háttérben közben feloldja a zárolást!

A videóban jól látható, hogy mindhárom mobil feloldási sebessége gyors, alig térnek el egymástól. Az iPhone XS Max átlagos sebessége 0,639 másodperc, az iPhone XS 0,650 másodperc alatt, míg az iPhone X átlagban 0,661 másodperc alatt ismerte fel az arcot.

A teszt is bizonyítja, hogy ténylegesen gyorsabb lett az új iPhone-okban a Face ID, viszont a különbség szinte észrevehetetlen, az egy éve megjelent iPhone X-ben is igen gyors ez a technológia.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Helló evribádi!
  Az én tapasztalatom az, hogy egy X-et macerásabb feloldani, mint egy tácsájdís telefont, Az a baj vele, hogy ő nem mindig akkor akarja, amikor én. De a ötlet teljesen jó. Például reggel, amikor felébredek csak aztán hajlandó velem szóba állni, miután kiegyenesítettem az arcomat és aztán nagyon farkasszemet nézek vele. :smiley: Tudom, lehet jelszót is pötyögtetni, de azzal nem vagyunk kint a vízből. Hát ezek vannak.
  Ez hány százalékos gyorsulásnak felel meg?

 2. pAnk says:

  Kb. 3,5%

 3. Hozzá kell szokni, azután már mindegy :slight_smile: Nekem is az elején problémásabb volt.

 4. Meg amikor a kocsiban teleszkópos zsiráf nyak kell, hogy betold a telefon elé a fejed ha éppen zárolva van… :smiley:

 5. :smiley: jogos. Meg hát elforgatva sem kényelmes :smiley:

 6. Jadeye says:

  hát én mindig meglepődöm, hogy milyen kitekert szögekből is felismer, amikor ülök az ágyon, és rákoppintok a kijelzőre, pedig nem vagyok pont szemben vele.

 7. Igen ez az amit én se értek, van amikor tényleg teljesen lehetetlen szögekből megoldja és sikerül, máskor meg szemből se…

 8. atirag says:

  Szerintem nagyon jól működik. Nem 100százalékos,de nekem ilyen még nem volt,hogy reggel ne ismerne fel(nem is értem az elgondolást sem). Ellene voltam a faceid-nek mikor még csak a kollégánál láttam és szenvedett vele. De így,hogy használom már sose többet touchid. Sztem a legjobb dolog a kijelző után az x-ben! És rengeteget használom a telefont egy nap.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!