CarPlay támogatással frissült a Google Maps

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már hazánkban is viszonylag elterjedtek a CarPlay-es fejegységgel ellátott autók, és mondhatni tűkön ültünk, hogy végre az Apple Maps helyett mással is kényelmesen navigálhassunk. Ezt az iOS 12 tette lehetővé, de a fejlesztőknek is bele kellett tenniük az alkalmazásaikba a funkciót.

Google Maps a CarPlay-en

A Google tegnap frissítette az alkalmazását és elérhetővé tette a navigációs rendszerét CarPlay-en is. A CarPlay az Apple egy speciális szoftvere, ami magán a fejegységen fut, és ha azt összekötjük a telefonunkkal, akkor elindul és továbbiakban olyan, mintha egy iOS-t használnánk. Többek között navigációt indíthatunk, hívásokat bonyolíthatunk, és üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk.

A Google Térképek természetesen CarPlay-en is teljesen ugyanaz. Nyilván optimalizálva van a megfelelő méretre, illetve hogy könnyebben megnyomhassuk a navigációs gombokat. Ugyanúgy indíthatunk navigációt, kereshetünk, és persze a forgalmi adatokat is megkapjuk.

A Waze felhasználóknak is jó hírrel szolgálhatunk. Már végleges tesztelési fázisban van az alkalmazás. A privát bétában tesztelő felhasználók azt írják, megfelelően működik, így néhány hét, és mindenki megkapja majd a frissítést. Kitartás! ????

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Teszteltem, tök jól működik. Jöhetne a Waze is már…

 2. Mzajacz says:

  Sziasztok.
  Az megvan hogy offline esetén ha le is van töltve a térkép nem tervez útvonalat?
  Viszont ha repülőgép üzemmódba rakom a telefont és úgy terveztetek simán tervezi az utat. Teszteltem. Teljesen jó. Applecar-on is megy.
  Gondolom már mindenki tudta de én ma jöttem erre rá véletlenül:)

 3. Nem_Tom says:

  Kicsit vegyesek eddig a tapasztalataim, még szokni kell. A térképnél ugye nagyon hiányzik a multituch. Még nem világos, hogy ezt a CarPlay nem támogatja vagy a kocsi kijelzője nem tudja. Telefonálás és a Maps együttes használata esetén még keresem hogyan lehet külön állítani a hangerőt. De ami a legjobban zavar az az, hogy miközben a kocsi kijelzőjén nézem a navit, ha a telón egy másik alaklmazásra váltok, aminek akár nincs is CarPlay-és megjelenése, akkor a kocsi kijelzőjén az alap képernyőre vált és már nem is látom a térképet, szóval nem is képernyő tükrözés és nem is egy második monitor párhuzamos alkalmazásokkal.

 4. hujbera says:

  Ez a CarPlay mindig is így használta.
  A lényege az lenne hogy ne használd a telefont a kocsiban sehogy.
  Csak a CarPlay el. És valamilyen tükrözés de mégsem a kettő elegye mert úgy nem azt látod a képernyőn mint a telefonon, sőt a kettő kiegészíti egymást de ha “elkapcdolsz” akkor mindkét kijelzőn elkapcsol.
  Én már tesztelem a waze verziót. Hat ott vannak azért nagyobb hiányosságok. Egyenlőre a Google maps valahogy jobban néz ki a CarPlay kijelzőn de heteken belül elvileg jön a nyilvános waze is.

 5. szorian says:

  A waze-t szívesen teszteltem volna én is…

 6. szorian says:

  Breaking news megjelent a frissítés yes!! Most már van carplay támogatás!!!

 7. Jaja, írtunk is róla egy rövid bejegyzést ide:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!