fbpx Skip to content

Én nem vagyok híve az ilyen kiegészítő tárhelyeknek, legyen szó iPhone-ról vagy Mac-ről, de a Sandisk terméke meglepett.

Sandisk iXPAND

Általában ezeknek a termékeknek a hardveres megoldása jó, de a szoftveres része már sokszor hagy némi kívánnivalót maga után. A Sandisk a szoftverben is odatette magát, és nem csak egy remek hardvert rakott le, hanem megfelelő támogatást is adott mellé, végre egy ilyen kiegészítőnek is van létjogosultsága ebben a szegmensben!

Az iXPAND 16, 32, 64 és 128GB-os változatban érhető el. Értelemszerűen leginkább 32GB-tól érdemes megvásárolni, mivel erre a tárhelyre fogjuk rámásolni a fotóinkat, de főleg a nyaraláskor készült videóinkat. Leginkább videók tárolására érdemes használni, mivel azok foglalják a legtöbb helyet a készülékünkön. Ahogy a lenti képen is láthatjátok, visszahajló “skorpiófarok” kialakítást kapott, így kényelmesen az iPhone-ba, iPadbe dugva használhatjuk, nem áll el, nem akad bele semmibe, biztonságosan csatlakozik.

sandisk ixpand

Az egyik fele Lightning-csatlakozót, a másik fele USB-A/USB 3.0-s csatlakozást kapott, ami miatt a sebességre sem lehet panaszunk. Én 60MB/s írást és 80MB/s olvasást tudtam rajta elérni, ami miatt egy 10GB-os filmet is 2-3 perc alatt rá tudunk másolni. Több mint elegendő… Kívülről gumi borítást kapott, az egész igen masszív, strapabíró.

Szoftveres támogatás

Ahogy fent írtam, ezen szokott elvérezni a legtöbb ilyen termék. A Sandisk minden “marketing blabla” nélkül olyan appot rakott le, ami már használható. Nyilván ezt néhány éve már fejlesztik, és szerintem külön érdemes kiemelni, hogy magyarul is tud!

A csatlakozás után rögtön felajánlja, hogy letöltsük az App Store-ból az alkalmazását, az elindítása után magyarul végigvezet a legfontosabb funkciókon, majd pedig felajánlja az automatikus biztonsági mentést. Ez fontos lehet azoknak, akik nem a felhőbe mentenek vagy szeretnének esetleg egy második mentést is a telefonon tárolt képekről, videókról. Külön lementhetjük a naptár eseményeinket, illetve névjegyeinket is.

  

(Amennyiben lementettük a képeket, az app felajánlja, hogy törli azokat a készülékről, ezzel tárhelyet és időt spórolva nekünk.)

Filmek és sorozatok

Egyértelmű, hogy egy ekkora tárhelyen nem csak a nyaraláskor készített fotókat, videókat menthetjük el, hanem sorozatokat, filmeket is tárolhatunk. Itt több példát is érdemes megemlíteni. Egyrészt kisgyermekes szülőknek egy áldás, ha egy helyen tárolhatjuk a mondjuk YouTube-ról letöltött meséket.

Például egy vagy két iPad és egy iPhone van a családban. A gyerekek a kocsiban nyilván meséket néznek, jól jöhet, ha van egy ilyen kis kiegészítő, ami mindig ott van. A telefonon vagy számítógépen letöltött YouTube videókat rámásoljuk az iXPAND-re, majd pedig bármelyik készülékbe dugva azonnal nézheti a gyerkőc a meséket.

Ezt megtehetjük a saját alkalmazásával is, de a Sandisk termékét támogatja az Infuse is! Igen, külső tárhelyként látja az alkalmazás, amiről bármikor bármilyen videót, filmet, sorozatot lejátszhatunk. Tehát nem kell foglalkozni az átkódolással, nem kell foglalkozni a felbontással, semmivel. Ezt mind elvégzi helyettünk az Infuse és lejátssza a videókat!

[appstore id=”1136220915″]

Konklúzió

Ahogy említettem, a Sandisk terméke tényleg meglepett. Amennyire zárt az iOS rendszer, annyira ki tudták ezt használni. Szinte mindent rámásolhatunk a telefonról, kényelmesen használhatjuk, és magyarul is tud az app. Kifejezetten tetszik, hogy az Infuse is támogatja, mivel az a kedvenc lejátszó alkalmazásunk, így végeredményben nem tudok belekötni a termékbe. Egyedül az ár/érték arány, ami itt is elszállt picit, de nem egy kínai termékről beszélünk.

8, 16, 32GB-os készülék tulajdonosoknak egy remek kiegészítő tárhely, családosoknak pedig kérdés nélkül ajánlom, és két év garancia van rá! Megvásárolható a 220volt.hu-n, ide kattintva.

[wp-review id=”105309″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for info1 info1 says:

    Na drága tesvíreim :–))

    Ez most végre gy olyan cikk volt ami alapján szószerint feltámadt a kedvem és vettem egy ilyen eszközt.
    Hát mit mondjak tényleg úgyvan ahogy ke van írva a cikkben és tényeg nagyon jól működnek a dolgok.
    Egyetleb egy megjegyzésem van csak az az ára és hát azt kell, hogy mondjam nem a cikk végén megjelölt baráti szponzort választottam mert az azért tényleg drága…
    Ha utána nézel a sandisk.com on akkor 62-64 dollárba kerül azért ehhez képest ez sajnos nálunk még a legolcsóbb helyen is 10-14 ezerrel drágább.
    Ha az áron lehetne csökkenteni akkor szerintem okan vennék vagy lehet hogy amúgy is veszik.
    én nem csinálok reklámot ahol vettem de sajnos most rögtön vettem a cikk olvasása után 1 órán belül és így 35 ezer bruttó volt, kis várakozással 2-3 hét vagy ki tudja mikor amikor a készlet megérkezik akkor lehetett volna venni olyan 27 körül…
    De most kellett így drágább volt.
    Viszont maga a hardware az tényleg jó ötlet, tudom ajánlani minenkinek bár azt hozzá teszem, hogyha valaki tud a sandisk programjánál egy jobbat azt írja már be ide, az még egy kicsit kezdetleges…
    Egyébként én úgy vettem észre, hogy amikor csatlakoztattam a telefonhoz akkor rögtön lépett az apple storba és ott sok programot kinált fel de annak a 70 százalékát nem ismertem hogy milyen program.
    így letltöttem a már egyszer megvásárolt file explorer pro nevü programot és ez látja meghajtónak a sandisk driveot.
    ha esetleg valakinek olyan ötlete van, hogy mentené mondjuk az adatait a google drivreól a sandiskre akkor ezzel a programmal megtudja csinálni, és ami külön jó hír, hogy megy a háttérben is!!! tehát nem kell bekapcsolva tartani a telefon képernyőjét és nézni, hogy megy a file másolás…
    Én most ennyiben tudtam segíteni.

    Mindenkinek jó másolást hozzá…

  2. Avatar for paul78 paul78 says:

    Úgy tudom hogy alapból FAT32-re van formázva, és valahol azt olvastam hogy a 128 GB-os és a fölött már támogatja ez a pendrive is az exFAT fájlrendszert (HD videókhoz jól jönne). Az iPhone-on lévő Documents by Readdle app-ban lévő .mp3 fájlok átmásolhatók az iXpand-re? (a Documents by Readdle-el)

  3. Ezt magának az appnak kell támogatnia, ha ő látja az iXpand-ot akkor természetesen igen.

  4. Sziasztok, Lehet, hogy figyelmetlenül olvastam, de nem láttam a magyar nyelvű saját App nevét. Kérlek írd meg. Köszi.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    “A csatlakozás után rögtön felajánlja, hogy letöltsük az App Store-ból az alkalmazását” – tehát csak bedugod a készülékedbe, és magától fel kell ajánlja.

  6. Avatar for paul78 paul78 says:

    SanDisk iXpand™ Drive (fejlesztő: SanDisk)

  7. Nagyon köszönöm a választ.

  8. Én is vettem rögtön két Scandisk iXpand pen drive-ot (egyik 128 másik 256 GB), letöltöttem az iPhone-ra és az iPad-ra is a Scandisk iXpand Drive applikációt, de egyik Apple eszköz applikációja sem látja egyik külső meghajtót sem.
    Próbálkoztam a meghajtók újraformázásával is (MS-DOS FAT, exFAT, Mac formátumok), de semmi nem segít, csak a Mac laptop-on látom a rajtuk lévő adatokat, az iPhone-on és az iPad-on nem. Az applikáció ugyanazt a rövid filmet játsza le vég nélkül, hogy csatlakoztassam az iXpand-ot. Tud valaki segíteni?

  9. Szia @Istvan68!

    Az iXpand-nak exFAT formátumra van szüksége. Próbáljátok meg újra leformázni erre. Érdekes, hogy nem látja, az appot is telepítsd újra!

  10. Szia. Újraformáztam a drive-ot, az appot is újratelepítettem. Semmi. Nincs valamilyen beállítás esetleg az iPhone-on, ahol engedélyezni kell a hozzáférést az iXpand drive-hoz? Kezdek kifogyni az ötletekből. Szereztem egy harmadik iXpand drive-ot, formáztam exFAT-re, de ugyanaz a jelenség. Lenni kell valamilyen megoldásnak, az nem lehet, hogy mindhárom drive hibás. Kösz.

  11. Tényleg fura, írjál szerintem a cégnek egy levelet, hátha ők többet tudnak segíteni. Sajnos már nincs nálam a termék, így nem tudok neked több tippet adni. Tuti nem hibásak, mert gépen tudod őket olvasni, valami hülye beállítás lehet az iOS-en. Másik készüléken (iPhone, iPad) próbáltad, amibe még nem volt soha bedugva?

  12. Szia István!
    Az általad leírt hibának lett valamilyen megoldása?
    Én ugyan ebben a cipőben járok, az eszköz teljesen jól működött, amíg egyszer le nem formáztam. Onnantól ugyan azt csinálja, mit leírtál, teljesen mindegy, hogy milyen fájlrendszerre formázom.

  13. Szia, nem, sajnos szofisztikált, tudományos megoldás nem lett. Annyi fejlemény van, hogy az egyik (a legnagyobb, 256 GB eszköz) egyszer csak elkezdett működni. Azóta persze már többször volt upgrade az operációs rendszerre és szerintem megint újraformáztam (exFAT- lehet hogy ez tényleg előfeltétel) a drive-ot. Magyarul fogalmam sincs miért kezdett el működni az eszköz. De most ez tökéletesen működik, míg a másik kettővel csinálhatok, amit akarok, nem működik iPhone-on vagy iPad-en. Mivel mindhárom eszköz már több mint egy éve tökéletesen működik a Mac laptop-on, szerintem hardware szinten nincs gond. Üdv. István

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for info1 Avatar for Szifon Avatar for varkonyii Avatar for Istvan68 Avatar for epstein Avatar for paul78 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for info1 info1 says:

    Na drága tesvíreim :–))

    Ez most végre gy olyan cikk volt ami alapján szószerint feltámadt a kedvem és vettem egy ilyen eszközt.
    Hát mit mondjak tényleg úgyvan ahogy ke van írva a cikkben és tényeg nagyon jól működnek a dolgok.
    Egyetleb egy megjegyzésem van csak az az ára és hát azt kell, hogy mondjam nem a cikk végén megjelölt baráti szponzort választottam mert az azért tényleg drága…
    Ha utána nézel a sandisk.com on akkor 62-64 dollárba kerül azért ehhez képest ez sajnos nálunk még a legolcsóbb helyen is 10-14 ezerrel drágább.
    Ha az áron lehetne csökkenteni akkor szerintem okan vennék vagy lehet hogy amúgy is veszik.
    én nem csinálok reklámot ahol vettem de sajnos most rögtön vettem a cikk olvasása után 1 órán belül és így 35 ezer bruttó volt, kis várakozással 2-3 hét vagy ki tudja mikor amikor a készlet megérkezik akkor lehetett volna venni olyan 27 körül…
    De most kellett így drágább volt.
    Viszont maga a hardware az tényleg jó ötlet, tudom ajánlani minenkinek bár azt hozzá teszem, hogyha valaki tud a sandisk programjánál egy jobbat azt írja már be ide, az még egy kicsit kezdetleges…
    Egyébként én úgy vettem észre, hogy amikor csatlakoztattam a telefonhoz akkor rögtön lépett az apple storba és ott sok programot kinált fel de annak a 70 százalékát nem ismertem hogy milyen program.
    így letltöttem a már egyszer megvásárolt file explorer pro nevü programot és ez látja meghajtónak a sandisk driveot.
    ha esetleg valakinek olyan ötlete van, hogy mentené mondjuk az adatait a google drivreól a sandiskre akkor ezzel a programmal megtudja csinálni, és ami külön jó hír, hogy megy a háttérben is!!! tehát nem kell bekapcsolva tartani a telefon képernyőjét és nézni, hogy megy a file másolás…
    Én most ennyiben tudtam segíteni.

    Mindenkinek jó másolást hozzá…

  2. Avatar for paul78 paul78 says:

    Úgy tudom hogy alapból FAT32-re van formázva, és valahol azt olvastam hogy a 128 GB-os és a fölött már támogatja ez a pendrive is az exFAT fájlrendszert (HD videókhoz jól jönne). Az iPhone-on lévő Documents by Readdle app-ban lévő .mp3 fájlok átmásolhatók az iXpand-re? (a Documents by Readdle-el)

  3. Ezt magának az appnak kell támogatnia, ha ő látja az iXpand-ot akkor természetesen igen.

  4. Sziasztok, Lehet, hogy figyelmetlenül olvastam, de nem láttam a magyar nyelvű saját App nevét. Kérlek írd meg. Köszi.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    “A csatlakozás után rögtön felajánlja, hogy letöltsük az App Store-ból az alkalmazását” – tehát csak bedugod a készülékedbe, és magától fel kell ajánlja.

  6. Avatar for paul78 paul78 says:

    SanDisk iXpand™ Drive (fejlesztő: SanDisk)

  7. Nagyon köszönöm a választ.

  8. Én is vettem rögtön két Scandisk iXpand pen drive-ot (egyik 128 másik 256 GB), letöltöttem az iPhone-ra és az iPad-ra is a Scandisk iXpand Drive applikációt, de egyik Apple eszköz applikációja sem látja egyik külső meghajtót sem.
    Próbálkoztam a meghajtók újraformázásával is (MS-DOS FAT, exFAT, Mac formátumok), de semmi nem segít, csak a Mac laptop-on látom a rajtuk lévő adatokat, az iPhone-on és az iPad-on nem. Az applikáció ugyanazt a rövid filmet játsza le vég nélkül, hogy csatlakoztassam az iXpand-ot. Tud valaki segíteni?

  9. Szia @Istvan68!

    Az iXpand-nak exFAT formátumra van szüksége. Próbáljátok meg újra leformázni erre. Érdekes, hogy nem látja, az appot is telepítsd újra!

  10. Szia. Újraformáztam a drive-ot, az appot is újratelepítettem. Semmi. Nincs valamilyen beállítás esetleg az iPhone-on, ahol engedélyezni kell a hozzáférést az iXpand drive-hoz? Kezdek kifogyni az ötletekből. Szereztem egy harmadik iXpand drive-ot, formáztam exFAT-re, de ugyanaz a jelenség. Lenni kell valamilyen megoldásnak, az nem lehet, hogy mindhárom drive hibás. Kösz.

  11. Tényleg fura, írjál szerintem a cégnek egy levelet, hátha ők többet tudnak segíteni. Sajnos már nincs nálam a termék, így nem tudok neked több tippet adni. Tuti nem hibásak, mert gépen tudod őket olvasni, valami hülye beállítás lehet az iOS-en. Másik készüléken (iPhone, iPad) próbáltad, amibe még nem volt soha bedugva?

  12. Szia István!
    Az általad leírt hibának lett valamilyen megoldása?
    Én ugyan ebben a cipőben járok, az eszköz teljesen jól működött, amíg egyszer le nem formáztam. Onnantól ugyan azt csinálja, mit leírtál, teljesen mindegy, hogy milyen fájlrendszerre formázom.

  13. Szia, nem, sajnos szofisztikált, tudományos megoldás nem lett. Annyi fejlemény van, hogy az egyik (a legnagyobb, 256 GB eszköz) egyszer csak elkezdett működni. Azóta persze már többször volt upgrade az operációs rendszerre és szerintem megint újraformáztam (exFAT- lehet hogy ez tényleg előfeltétel) a drive-ot. Magyarul fogalmam sincs miért kezdett el működni az eszköz. De most ez tökéletesen működik, míg a másik kettővel csinálhatok, amit akarok, nem működik iPhone-on vagy iPad-en. Mivel mindhárom eszköz már több mint egy éve tökéletesen működik a Mac laptop-on, szerintem hardware szinten nincs gond. Üdv. István

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for info1 Avatar for Szifon Avatar for varkonyii Avatar for Istvan68 Avatar for epstein Avatar for paul78 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin