fbpx Skip to content

Én nem vagyok híve az ilyen kiegészítő tárhelyeknek, legyen szó iPhone-ról vagy Mac-ről, de a Sandisk terméke meglepett.

Sandisk iXPAND

Általában ezeknek a termékeknek a hardveres megoldása jó, de a szoftveres része már sokszor hagy némi kívánnivalót maga után. A Sandisk a szoftverben is odatette magát, és nem csak egy remek hardvert rakott le, hanem megfelelő támogatást is adott mellé, végre egy ilyen kiegészítőnek is van létjogosultsága ebben a szegmensben!

Az iXPAND 16, 32, 64 és 128GB-os változatban érhető el. Értelemszerűen leginkább 32GB-tól érdemes megvásárolni, mivel erre a tárhelyre fogjuk rámásolni a fotóinkat, de főleg a nyaraláskor készült videóinkat. Leginkább videók tárolására érdemes használni, mivel azok foglalják a legtöbb helyet a készülékünkön. Ahogy a lenti képen is láthatjátok, visszahajló “skorpiófarok” kialakítást kapott, így kényelmesen az iPhone-ba, iPadbe dugva használhatjuk, nem áll el, nem akad bele semmibe, biztonságosan csatlakozik.

sandisk ixpand

Az egyik fele Lightning-csatlakozót, a másik fele USB-A/USB 3.0-s csatlakozást kapott, ami miatt a sebességre sem lehet panaszunk. Én 60MB/s írást és 80MB/s olvasást tudtam rajta elérni, ami miatt egy 10GB-os filmet is 2-3 perc alatt rá tudunk másolni. Több mint elegendő… Kívülről gumi borítást kapott, az egész igen masszív, strapabíró.

Szoftveres támogatás

Ahogy fent írtam, ezen szokott elvérezni a legtöbb ilyen termék. A Sandisk minden “marketing blabla” nélkül olyan appot rakott le, ami már használható. Nyilván ezt néhány éve már fejlesztik, és szerintem külön érdemes kiemelni, hogy magyarul is tud!

A csatlakozás után rögtön felajánlja, hogy letöltsük az App Store-ból az alkalmazását, az elindítása után magyarul végigvezet a legfontosabb funkciókon, majd pedig felajánlja az automatikus biztonsági mentést. Ez fontos lehet azoknak, akik nem a felhőbe mentenek vagy szeretnének esetleg egy második mentést is a telefonon tárolt képekről, videókról. Külön lementhetjük a naptár eseményeinket, illetve névjegyeinket is.

  

(Amennyiben lementettük a képeket, az app felajánlja, hogy törli azokat a készülékről, ezzel tárhelyet és időt spórolva nekünk.)

Filmek és sorozatok

Egyértelmű, hogy egy ekkora tárhelyen nem csak a nyaraláskor készített fotókat, videókat menthetjük el, hanem sorozatokat, filmeket is tárolhatunk. Itt több példát is érdemes megemlíteni. Egyrészt kisgyermekes szülőknek egy áldás, ha egy helyen tárolhatjuk a mondjuk YouTube-ról letöltött meséket.

Például egy vagy két iPad és egy iPhone van a családban. A gyerekek a kocsiban nyilván meséket néznek, jól jöhet, ha van egy ilyen kis kiegészítő, ami mindig ott van. A telefonon vagy számítógépen letöltött YouTube videókat rámásoljuk az iXPAND-re, majd pedig bármelyik készülékbe dugva azonnal nézheti a gyerkőc a meséket.

Ezt megtehetjük a saját alkalmazásával is, de a Sandisk termékét támogatja az Infuse is! Igen, külső tárhelyként látja az alkalmazás, amiről bármikor bármilyen videót, filmet, sorozatot lejátszhatunk. Tehát nem kell foglalkozni az átkódolással, nem kell foglalkozni a felbontással, semmivel. Ezt mind elvégzi helyettünk az Infuse és lejátssza a videókat!

[appstore id=”1136220915″]

Konklúzió

Ahogy említettem, a Sandisk terméke tényleg meglepett. Amennyire zárt az iOS rendszer, annyira ki tudták ezt használni. Szinte mindent rámásolhatunk a telefonról, kényelmesen használhatjuk, és magyarul is tud az app. Kifejezetten tetszik, hogy az Infuse is támogatja, mivel az a kedvenc lejátszó alkalmazásunk, így végeredményben nem tudok belekötni a termékbe. Egyedül az ár/érték arány, ami itt is elszállt picit, de nem egy kínai termékről beszélünk.

8, 16, 32GB-os készülék tulajdonosoknak egy remek kiegészítő tárhely, családosoknak pedig kérdés nélkül ajánlom, és két év garancia van rá! Megvásárolható a 220volt.hu-n, ide kattintva.

[wp-review id=”105309″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.