Sandisk iXPAND – avagy így növeld az iPhone-od tárhelyét

Én nem vagyok híve az ilyen kiegészítő tárhelyeknek, legyen szó iPhone-ról vagy Mac-ről, de a Sandisk terméke meglepett.

Sandisk iXPAND

Általában ezeknek a termékeknek a hardveres megoldása jó, de a szoftveres része már sokszor hagy némi kívánnivalót maga után. A Sandisk a szoftverben is odatette magát, és nem csak egy remek hardvert rakott le, hanem megfelelő támogatást is adott mellé, végre egy ilyen kiegészítőnek is van létjogosultsága ebben a szegmensben!

Az iXPAND 16, 32, 64 és 128GB-os változatban érhető el. Értelemszerűen leginkább 32GB-tól érdemes megvásárolni, mivel erre a tárhelyre fogjuk rámásolni a fotóinkat, de főleg a nyaraláskor készült videóinkat. Leginkább videók tárolására érdemes használni, mivel azok foglalják a legtöbb helyet a készülékünkön. Ahogy a lenti képen is láthatjátok, visszahajló “skorpiófarok” kialakítást kapott, így kényelmesen az iPhone-ba, iPadbe dugva használhatjuk, nem áll el, nem akad bele semmibe, biztonságosan csatlakozik.

sandisk ixpand

Az egyik fele Lightning-csatlakozót, a másik fele USB-A/USB 3.0-s csatlakozást kapott, ami miatt a sebességre sem lehet panaszunk. Én 60MB/s írást és 80MB/s olvasást tudtam rajta elérni, ami miatt egy 10GB-os filmet is 2-3 perc alatt rá tudunk másolni. Több mint elegendő… Kívülről gumi borítást kapott, az egész igen masszív, strapabíró.

Szoftveres támogatás

Ahogy fent írtam, ezen szokott elvérezni a legtöbb ilyen termék. A Sandisk minden “marketing blabla” nélkül olyan appot rakott le, ami már használható. Nyilván ezt néhány éve már fejlesztik, és szerintem külön érdemes kiemelni, hogy magyarul is tud!

A csatlakozás után rögtön felajánlja, hogy letöltsük az App Store-ból az alkalmazását, az elindítása után magyarul végigvezet a legfontosabb funkciókon, majd pedig felajánlja az automatikus biztonsági mentést. Ez fontos lehet azoknak, akik nem a felhőbe mentenek vagy szeretnének esetleg egy második mentést is a telefonon tárolt képekről, videókról. Külön lementhetjük a naptár eseményeinket, illetve névjegyeinket is.

  

(Amennyiben lementettük a képeket, az app felajánlja, hogy törli azokat a készülékről, ezzel tárhelyet és időt spórolva nekünk.)

Filmek és sorozatok

Egyértelmű, hogy egy ekkora tárhelyen nem csak a nyaraláskor készített fotókat, videókat menthetjük el, hanem sorozatokat, filmeket is tárolhatunk. Itt több példát is érdemes megemlíteni. Egyrészt kisgyermekes szülőknek egy áldás, ha egy helyen tárolhatjuk a mondjuk YouTube-ról letöltött meséket.

Például egy vagy két iPad és egy iPhone van a családban. A gyerekek a kocsiban nyilván meséket néznek, jól jöhet, ha van egy ilyen kis kiegészítő, ami mindig ott van. A telefonon vagy számítógépen letöltött YouTube videókat rámásoljuk az iXPAND-re, majd pedig bármelyik készülékbe dugva azonnal nézheti a gyerkőc a meséket.

Ezt megtehetjük a saját alkalmazásával is, de a Sandisk termékét támogatja az Infuse is! Igen, külső tárhelyként látja az alkalmazás, amiről bármikor bármilyen videót, filmet, sorozatot lejátszhatunk. Tehát nem kell foglalkozni az átkódolással, nem kell foglalkozni a felbontással, semmivel. Ezt mind elvégzi helyettünk az Infuse és lejátssza a videókat!

Infuse Pro 5
 • Infuse Pro 5
 • Méret: 104.6 MB | Verzió: 5.9.4
 • Ár: 5490 HUF | Értékelés:

Konklúzió

Ahogy említettem, a Sandisk terméke tényleg meglepett. Amennyire zárt az iOS rendszer, annyira ki tudták ezt használni. Szinte mindent rámásolhatunk a telefonról, kényelmesen használhatjuk, és magyarul is tud az app. Kifejezetten tetszik, hogy az Infuse is támogatja, mivel az a kedvenc lejátszó alkalmazásunk, így végeredményben nem tudok belekötni a termékbe. Egyedül az ár/érték arány, ami itt is elszállt picit, de nem egy kínai termékről beszélünk.

8, 16, 32GB-os készülék tulajdonosoknak egy remek kiegészítő tárhely, családosoknak pedig kérdés nélkül ajánlom, és két év garancia van rá! Megvásárolható a 220volt.hu-n, ide kattintva.

Sandisk iXPAND
 • Hardver, külső megjelenés
 • Szoftveres támogatottság
 • Tárhely, garancia
 • Ár/érték
4.3

Végleges Pontszám:

sandisk ixpand

 • Szerző további cikkei
admin Administrator

A legtöbben Adminként, avagy Szifon Gergőként ismertek a Szifon.com-on. 10 éve indítottam útjára az oldalt. Sokszor írok how-to cikkeket, amikben az egyes funkciókat tesztelem az új iOS rendszerek esetén. Illetve az új Apple termékek tesztjeit is én szoktam megírni, ezzel támpontot adva azoknak, akik vásárlásra adnák a fejüket.

Tetszett, vagy hasznos volt számodra ez a cikk?

Támogass engem, csupán 280Ft!

×
admin Administrator

A legtöbben Adminként, avagy Szifon Gergőként ismertek a Szifon.com-on. 10 éve indítottam útjára az oldalt. Sokszor írok how-to cikkeket, amikben az egyes funkciókat tesztelem az új iOS rendszerek esetén. Illetve az új Apple termékek tesztjeit is én szoktam megírni, ezzel támpontot adva azoknak, akik vásárlásra adnák a fejüket.

Tetszett, vagy hasznos volt számodra ez a cikk?

Támogass engem, csupán 280Ft!

Latest Posts
 • Apple Smart Battery Case iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR
 • AirPower gyártás
 • Baleseti Bejelentő (kék-sárga) digitálisan az E-kárbejelentővel!

Ezek még érdekelhetnek:


 1. info1 says:

  Na drága tesvíreim :–))

  Ez most végre gy olyan cikk volt ami alapján szószerint feltámadt a kedvem és vettem egy ilyen eszközt.
  Hát mit mondjak tényleg úgyvan ahogy ke van írva a cikkben és tényeg nagyon jól működnek a dolgok.
  Egyetleb egy megjegyzésem van csak az az ára és hát azt kell, hogy mondjam nem a cikk végén megjelölt baráti szponzort választottam mert az azért tényleg drága…
  Ha utána nézel a sandisk.com on akkor 62-64 dollárba kerül azért ehhez képest ez sajnos nálunk még a legolcsóbb helyen is 10-14 ezerrel drágább.
  Ha az áron lehetne csökkenteni akkor szerintem okan vennék vagy lehet hogy amúgy is veszik.
  én nem csinálok reklámot ahol vettem de sajnos most rögtön vettem a cikk olvasása után 1 órán belül és így 35 ezer bruttó volt, kis várakozással 2-3 hét vagy ki tudja mikor amikor a készlet megérkezik akkor lehetett volna venni olyan 27 körül…
  De most kellett így drágább volt.
  Viszont maga a hardware az tényleg jó ötlet, tudom ajánlani minenkinek bár azt hozzá teszem, hogyha valaki tud a sandisk programjánál egy jobbat azt írja már be ide, az még egy kicsit kezdetleges…
  Egyébként én úgy vettem észre, hogy amikor csatlakoztattam a telefonhoz akkor rögtön lépett az apple storba és ott sok programot kinált fel de annak a 70 százalékát nem ismertem hogy milyen program.
  így letltöttem a már egyszer megvásárolt file explorer pro nevü programot és ez látja meghajtónak a sandisk driveot.
  ha esetleg valakinek olyan ötlete van, hogy mentené mondjuk az adatait a google drivreól a sandiskre akkor ezzel a programmal megtudja csinálni, és ami külön jó hír, hogy megy a háttérben is!!! tehát nem kell bekapcsolva tartani a telefon képernyőjét és nézni, hogy megy a file másolás…
  Én most ennyiben tudtam segíteni.

  Mindenkinek jó másolást hozzá…

 2. paul78 says:

  Úgy tudom hogy alapból FAT32-re van formázva, és valahol azt olvastam hogy a 128 GB-os és a fölött már támogatja ez a pendrive is az exFAT fájlrendszert (HD videókhoz jól jönne). Az iPhone-on lévő Documents by Readdle app-ban lévő .mp3 fájlok átmásolhatók az iXpand-re? (a Documents by Readdle-el)

 3. Ezt magának az appnak kell támogatnia, ha ő látja az iXpand-ot akkor természetesen igen.

 4. Sziasztok, Lehet, hogy figyelmetlenül olvastam, de nem láttam a magyar nyelvű saját App nevét. Kérlek írd meg. Köszi.

 5. Jadeye says:

  “A csatlakozás után rögtön felajánlja, hogy letöltsük az App Store-ból az alkalmazását” – tehát csak bedugod a készülékedbe, és magától fel kell ajánlja.

 6. paul78 says:

  SanDisk iXpand™ Drive (fejlesztő: SanDisk)

 7. Nagyon köszönöm a választ.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!