A jelek szerint iPhone X-hez hasonló notch-ot kap a Google Pixel 3 XL

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPhone X megjelenése után a kezdeti lesajnáló, kinevető megjegyzések után sorra érkeztek a többi gyártó kínálatába is a notch-os okostelefonok. Ezért elmondható, hogy az Apple valami egyértelműen újat hozott be akkor a piacra, és ezt próbálja azóta is követni a többi okostelefongyártó cég.

Úgy tűnik, hogy most végül a Google is beáll ebbe a sorba legújabb zászlóshajójával, a Pixel 3 XL-lel.

A Google Pixel 3 XL kiszivárgott képei alapján az új modell az iPhone X-hez hasonló notch-csal rendelkezik majd. Ugyan a mobil érkezése októberre várható, de már valós fotókat láthatunk róla. Jól látszik a kis sziget is, ami kicsit magasabb és keskenyebb, mint az iPhone X-é. Amiben viszont eltér a jubileumi iPhone-tól, azok a kávák. A Google Pixel 3 XL a felbukkant fotók alapján viszonylag vastag (magas) alsó keretet kaphat, ami a sztereó hangszórónak ad helyet.

Google Pixel 3 XL notch

A notch egyébként két kamerát rejt magában. Az iPhone X tehát csak pár hónapig volt az egyedüli notch-os telefon, és noha még az egyes gyártók is ekézték miatta az Apple-t, azóta mégis egyre több mobil előlapján találkozhatunk már vele.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. ef-dani says:

  Talán az eddigi legocsmányabb megoldású notch, pedig volt 1-2 kihívója erre a címre a kínaiaktól.
  Meg egyszer volt egy olyan a kezemben, de már fogalmam sincs mi volt az, aminek akkora volt a felső kávája mint a notch. :smiley: de még az is szebb volt! :smiley:

 2. pAnk says:

  Ahogy mondod, ezt a noccsot eddig még senki nem tudta megcsinálni szépre. Még az epöl sem…

 3. most nem azert
  de erre nincs szabadalom
  ami miatt perelni lehetne…?!
  :fire:

 4. pAnk says:

  De persze, meg arra is, hogy árammal lehet tölteni a telefont. Tényleg nem unjátok még ezt a perelgetősdit? Annyira gyerekes…

 5. Notch szerintem undorító, és felesleges. Legtöbb review ban pozitívum ha nincs…

 6. expa says:

  A notch szerintem nagyon szép, végre nem kocka alakúak a kijelzők.
  És ezt “sem” az apple találta fel…

 7. Jadeye says:

  az utóbbi hónapokban egyre többször, de valójában már talán 1-2 éve kezdődött, hogy a hozzászólásokat olvasva nagyjából azt látom többektől is, hogy semmi mást nem írnak soha, csak:

  • ha az Apple készülékeiből hiányzik valami: hülye Apple, hogy még ezt sem teszi bele, le van maradva, gáz, gagyi, túlárazott, még ezt se tudja, stb.
  • ha az Apple beletesz valamit: az Apple másról másolta, semmi eredetisége nincs már, meghalt, csúszik lefelé, bezzeg Steve Jobs így meg úgy.
  • ha az Apple készüléke után tömegesen elterjed valami: nem is az Apple találta ki.

  bármit is csinál az Apple, mindig lesznek, akiknek soha semmi nem jó.

 8. kchris says:

  erdekes ez a notch. sok mindenre szamitottam de hogy a pixel masolni fogja… Erdekes!!! valami megis van benne hiaba kezdtek el szidni mikor megjelent az x.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!