fbpx Skip to content

A Samsung nemrég mutatta be az új, “törhetetlen” OLED panelét, amelyet okostelefonokhoz terveztek.

Az új kijelzőpanelt egy YouTube videóban láthatjuk, amiben tesztelik a törhetetlenségét, valamint bemutatják, miben különbözik a többi OLED-től.

A dél-koreai vállalat új OLED panelje egy rugalmas, teljesen műanyag lapka, így eltér a többi, üvegborítást használó kijelzőtől. Az új panelt az Underwriters Laboratories, az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Igazgatóságának hivatalos tesztelő partnere tanúsítja.

A videóban ugyan keményen megpüföli a lány a kijelzőt, ami nyilván nem törik el, viszont nem csatlakoztatja utána semmihez, amit igazán megtehetett volna, hogy mutassa, hogy az egyes pixelek is sértetlenek maradtak.

A minősítés megszerzéséhez a panel 26 esést bírt ki 1,2 méter magasságból, valamint szélsőséges időjárási tesztelést is végeztek rajta. A két próba semmi kárt nem tett a kijelzőben. A Samsung azt is elmondta, hogy ugyan okostelefonokhoz készült az alkatrész, azonban más termékekhez is használható, úgy mint például a táblagépekhez, katonai mobileszközökhöz vagy éppen a hordozható játékkonzolokhoz.

Köztudott, hogy az Apple a Samsunggal gyártatja le a kijelzőpaneljeit, azt viszont nem tudni, hogy a jövőben alkalmazni fogja-e ezt a technológiát, vagy marad a Gorilla Glass borította kijelzőknél.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!