Tim Cook levele az Apple dolgozóinak a cég 1 billió dolláros mérföldkövének elérése kapcsán

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tim Cook egy, az Apple összes dolgozójának küldött emailben köszönte meg a cég munkatársainak munkáját annak kapcsán, hogy az Apple a világon elsőként elérte a Wall Streeten az 1 billió dolláros piaci kapitalizációt.

(A kulisszák mögött: ahogy Tim Cook és az Apple úszik a dollárokban. ???? Képünk természetesen csak illusztráció. ????)

A piaci kapitalizáció egy vállalat pillanatnyi – az összes befektető által meghatározott – számszerűsített értékét jelenti. Egy vállalat piaci kapitalizációja egyenlő a részvényei számának és azok aktuális árfolyamának szorzatával. Az Apple esetén ezt az eredményt a forgalomban lévő, 4 829 926 000 darab részvény, és a 207,39 dolláros részvényárfolyam hozta össze.

A Buzzfeed hozzájutott Tim leveléhez, amit alább magyarra lefordítva közlünk.

***

Ma az Apple egy meghatározó mérföldkövet ért el. A tőzsdei záráskor a részvényeink árfolyama 207,39 dollár volt, így a piac az Apple értékét már 1 billió dollár fölé értékeli. Noha büszkék lehetünk erre az eredményre, mégsem ez a legfontosabb mércéje a sikerességünknek. A pénzügyi bevételünk egyszerűen az innovációnak és annak köszönhető, hogy számunkra a termékeink és a vásárlónk legfontosabbnak, és hogy mindig kitartunk az értékeink mellett.

Ti, a mi csapatunk tagjai vagytok azok, akik naggyá és sikeressé teszitek az Apple-t a kemény munkával, eltökéltséggel és szenvedéllyel. Igazán mélyen meghat, amit tesztek, és egy életreszóló kitüntetés számomra, hogy veletek együtt dolgozhatok. Teljes szívből meg akarom köszönni nektek az összes túlórát, a plusz utakat, és hogy nem elégedtek meg kevesebbel, mint a kiválósággal a közös munkánk kapcsán.

Ragadjuk meg ezt a pillanatot arra is, hogy megköszönjük a vásárlóinknak, a beszállítóinknak és üzleti partnereinknek, az Apple fejlesztői közösségének, és a korábbi munkatársainknak is azt, hogy elérhettük ezt az eredményt ezzel a kiemelkedő céggel.

Steve abban a hitben alapította az Apple-t, hogy az emberi kreativitás erejével még a legnagyobb kihívásokat is meg lehet oldani – és hogy az emberek vannak annyira őrültek, hogy azt gondolják, hogy meg tudják változtatni a világot, meg is teszik azt.

“The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.”

(Ez a videó eredetileg nem volt benne a levélben, de ide illőnek tartjuk.)

A mai világban a küldetésünk még fontosabb, mint eddig valaha. A termékeink nemcsak olyan pillanatokat okoznak, amelyek jó meglepetéssel töltenek el minket és gyönyörködtetnek, hanem képessé tesznek mindenkit az egész Földön, hogy gazdagabbá tegyék a saját és mások életét.

És ahogyan Steve az összes hasonló pillanatban tette, bátran gondolhatunk mi is mind az Apple fényes jövőjére és az együtt végzett nagyszerű munkára.

Tim

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. pAnk says:

  “A pénzügyi bevételünk egyszerűen az innovációnak és annak köszönhető, hogy számunkra a termékeink és a vásárlónk legfontosabbnak, és hogy mindig kitartunk az értékeink mellett.”

  Ebből egyre inkább már csak az utóbbi igaz.

  “…hanem képessé tesznek mindenkit az egész Földön, hogy gazdagabbá tegyék a saját és mások életét.”

  De főleg Timmy bácsit :slight_smile:

 2. Picit engem is sikerült. 151nél sikerült részvényekhez jutni. Mindenki le szeretett volna róla beszélni, de tegnapig megtartottam őket. Ráadásul tegnap óta ismét csak erősödik. Olyan nagy gond nem lehet egyelőre házon belül. Ja hogy drága. Választási lehetőség mindenki előtt ott áll. Most egy drága órára fáj a fogam. Én jelenleg még kitartok mellettük. Hadd szárnyaljanak azok a fránya részvények.

 3. Én 2008-ban csatlakoztam a vállalat köréhez egy iPhone 3G-vel, azóta vagyok a márkával, de egyre inkább azt érzem, hogy amíg akkor az innováció motiválta őket, ma már csak a profit. A 8 Plus után idén meg se fordul a fejemben, hogy cserélni kéne -még látatlanban sem-

 4. Sajnos ahogy növekszik a profit,vele egyenes arányban növekszik a szegénység. Egy cég,mely ennyire gazdag,már nonszensz. Nem adnak vissza semmit az emberiségnek csak elszívják a pénzt…Adót csalnak,kizsákmányolnak,satöbbi. Szokásos emberi szemétség. Csak így lehet gazdagodni,máshogy nem.

 5. Jadeye says:

  a kínai munkavállalókat nem az Apple, hanem gyakorlatilag saját kínai honfitársaik zsákmányolják ki elsősorban. Kína totál más világ, ahol úgy gondolkodnak a nagy cégek, mint a Foxconn és a Pegatron, hogy semeddig nem tart lecserélni egy dolgozót, ha annak nem tetszenek a körülmények, mert annyian aklarnak ezeknél a cégeknél dolgozni, hogy mindig túljelentkezés van. és sajnos megtehetik, hogy így gondolkodjanak.

  javaslom ezt a filmet megnézni arról, hogy Kínában mi az általános, aminél hatványozottan jobb még egy Foxconn és egy Pegatron a nyugati szemmel elviselhetetlen körülményeivel együtt, nem ok nélkül akar ezeknél dolgozni egy rakás fiatal: https://www.imdb.com/title/tt1512201/

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!