Tim Cook levele az Apple dolgozóinak a cég 1 billió dolláros mérföldkövének elérése kapcsán

Tim Cook egy, az Apple összes dolgozójának küldött emailben köszönte meg a cég munkatársainak munkáját annak kapcsán, hogy az Apple a világon elsőként elérte a Wall Streeten az 1 billió dolláros piaci kapitalizációt.

(A kulisszák mögött: ahogy Tim Cook és az Apple úszik a dollárokban. ???? Képünk természetesen csak illusztráció. ????)

A piaci kapitalizáció egy vállalat pillanatnyi – az összes befektető által meghatározott – számszerűsített értékét jelenti. Egy vállalat piaci kapitalizációja egyenlő a részvényei számának és azok aktuális árfolyamának szorzatával. Az Apple esetén ezt az eredményt a forgalomban lévő, 4 829 926 000 darab részvény, és a 207,39 dolláros részvényárfolyam hozta össze.

A Buzzfeed hozzájutott Tim leveléhez, amit alább magyarra lefordítva közlünk.

***

Ma az Apple egy meghatározó mérföldkövet ért el. A tőzsdei záráskor a részvényeink árfolyama 207,39 dollár volt, így a piac az Apple értékét már 1 billió dollár fölé értékeli. Noha büszkék lehetünk erre az eredményre, mégsem ez a legfontosabb mércéje a sikerességünknek. A pénzügyi bevételünk egyszerűen az innovációnak és annak köszönhető, hogy számunkra a termékeink és a vásárlónk legfontosabbnak, és hogy mindig kitartunk az értékeink mellett.

Ti, a mi csapatunk tagjai vagytok azok, akik naggyá és sikeressé teszitek az Apple-t a kemény munkával, eltökéltséggel és szenvedéllyel. Igazán mélyen meghat, amit tesztek, és egy életreszóló kitüntetés számomra, hogy veletek együtt dolgozhatok. Teljes szívből meg akarom köszönni nektek az összes túlórát, a plusz utakat, és hogy nem elégedtek meg kevesebbel, mint a kiválósággal a közös munkánk kapcsán.

Ragadjuk meg ezt a pillanatot arra is, hogy megköszönjük a vásárlóinknak, a beszállítóinknak és üzleti partnereinknek, az Apple fejlesztői közösségének, és a korábbi munkatársainknak is azt, hogy elérhettük ezt az eredményt ezzel a kiemelkedő céggel.

Steve abban a hitben alapította az Apple-t, hogy az emberi kreativitás erejével még a legnagyobb kihívásokat is meg lehet oldani – és hogy az emberek vannak annyira őrültek, hogy azt gondolják, hogy meg tudják változtatni a világot, meg is teszik azt.

“The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.”

(Ez a videó eredetileg nem volt benne a levélben, de ide illőnek tartjuk.)

A mai világban a küldetésünk még fontosabb, mint eddig valaha. A termékeink nemcsak olyan pillanatokat okoznak, amelyek jó meglepetéssel töltenek el minket és gyönyörködtetnek, hanem képessé tesznek mindenkit az egész Földön, hogy gazdagabbá tegyék a saját és mások életét.

És ahogyan Steve az összes hasonló pillanatban tette, bátran gondolhatunk mi is mind az Apple fényes jövőjére és az együtt végzett nagyszerű munkára.

Tim

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!