fbpx Skip to content

A Spotify-t talán senkinek nem kell bemutatnunk, az egyik legismertebb és legnépszerűbb zenei streaming szolgáltató a világon, ahogyan azt a jelenlegi számok is mutatják.

A cég bejelentette, hogy az előfizetők száma 10%-kal emelkedett a legutóbbi negyedévben, így már 83 millió fizető felhasználójuk van, ezzel szemben az év elején még “csak” 75 millió volt.

Az előfizetők között azért akad olyan felhasználó is, akit promócióval sikerült elérni, mint például a családi- és a diákkedvezmények. Igaz, sokan használják a szolgáltatást, azonban az egy felhasználóra jutó átlagos bevétel 12%-kal, 5,72 dollárra esett vissza, és a vállalat szerint ez a közeljövőben nem nagyon fog javulni.

A bevétel nagy része egyenesen a lemezkiadókhoz és a jogtulajdonosokhoz megy, így a svéd vállalat viszonylag keveset kap belőlw. A Spotify számos más streaming szolgáltatóval verseng, úgy mint az Apple Music vagy a Deezer. Az Apple talán előnyben van a HomePod miatt, még ha csak fele annyian, 40 millióan fizetnek a zenei szolgáltatásáért, viszont a cupertinói cég minden követ megmozgat azért, hogy egyszer legyőzze többek között a Spotify-t.

Ti használjátok valamelyik zenei streaming szolgáltatást?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.