83 millió előfizetővel büszkélkedhet a Spotify

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Spotify-t talán senkinek nem kell bemutatnunk, az egyik legismertebb és legnépszerűbb zenei streaming szolgáltató a világon, ahogyan azt a jelenlegi számok is mutatják.

A cég bejelentette, hogy az előfizetők száma 10%-kal emelkedett a legutóbbi negyedévben, így már 83 millió fizető felhasználójuk van, ezzel szemben az év elején még “csak” 75 millió volt.

Az előfizetők között azért akad olyan felhasználó is, akit promócióval sikerült elérni, mint például a családi- és a diákkedvezmények. Igaz, sokan használják a szolgáltatást, azonban az egy felhasználóra jutó átlagos bevétel 12%-kal, 5,72 dollárra esett vissza, és a vállalat szerint ez a közeljövőben nem nagyon fog javulni.

A bevétel nagy része egyenesen a lemezkiadókhoz és a jogtulajdonosokhoz megy, így a svéd vállalat viszonylag keveset kap belőlw. A Spotify számos más streaming szolgáltatóval verseng, úgy mint az Apple Music vagy a Deezer. Az Apple talán előnyben van a HomePod miatt, még ha csak fele annyian, 40 millióan fizetnek a zenei szolgáltatásáért, viszont a cupertinói cég minden követ megmozgat azért, hogy egyszer legyőzze többek között a Spotify-t.

Ti használjátok valamelyik zenei streaming szolgáltatást?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Na pl erre tök jó volt a JB, mert pro-vá tudtam tenni pl a Deezer fiókom és ki tudtam próbálni.
  Így van Deezer, Spoty és Apple music tapasztalatom is, nekem a Spoty jön be, már 3. éve.
  Egyszerű és jó minőség.Ennek hatására a t tékát teljesen elhagytam, vagyis teljesen legálisan hallgatok zenét.

  De jó lenne, ha a filmfogyasztás is átesne egy hasonló forradalmon. (Netflix egyelőre nagyon nem bejövős)

 2. Nagyjából ugyanígy, csak én a végén az Musicnál kötöttem ki és valóban ideje lenne videóban is létrehozni valami hasonlót. A Netflix nem lenne rossz, de egyrészt úgy tűnik jobban koncentrálnak saját tartalom létrehozására mint meglévők megszerzésére, másrészt Magyarországon a kínálata eléggé elmarad a kívánttól (meg állítólag az amcsitól, bár az ottani választékot nem ismerem).

 3. Jadeye says:

  az amerikaihoz képest itthon szinte semmi nincs Netflixen, totál kiábrándító.

 4. Nekem már annyi elég volna, ha olyan filmes szolgáltatás elérhető lenne, ahol saját feliratot kényelmesen behúzhatok. Mert sokszor egy felirat is elég nem kell szinkron. Netflix-en sem tudsz importálni 1-2 kattintással, pedig sokszor a feliratok adottak már.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!