fbpx Skip to content

Számtalan ritka, régi, már elavult vagy épp más tekintetben egyedülálló Apple termékkel találkozhattunk már az évek során, melyek mind az termékfejlesztés során bukkantak fel. Az olyan, korlátozott ideig gyártott számítógépektől kezdve, mint az Apple LISA, a meg nem jelent Apple termékek kísérleti prototípusain át, amelyek aztán sosem kerültek a nagyközönség elé, noha ezen technológiai ritkaságoknak némelyike magán, illetve jótékonysági aukciókon hatalmas pénzösszegekért került eladásra.

A ritkaságnak számító Apple termékek (és azok prototípusai) pénzügyileg és nosztalgikusan is nagyon keresettek az olyan elszánt csoportok és egyének számára, akik meg szeretnék őrizni ezek örökségét.

Az elmúlt hétvégén egy kivételes betekintést kaptunk ezen Apple termékek egyik legszélesebb körű, értékes és igazán lenyűgöző gyűjteményébe, melyek kizárólagos tulajdonosa Hap Plain, számolt be a CNBC News.

“Hap Plain magántulajdonában van az egyik legnagyobb olyan gyűjtemény, amiben ritka és nyilvánosságra nem hozott Apple prototípusok vannak.” – közölte a CNBC, hozzátéve, hogy a magángyűjtő körülbelül 250 Apple prototípust kaparintott meg, köztük több, eddig soha nem látott iPhone, iPad, Mac számítógép és kiegészítő tervezet is található.

Ahogyan azt a fenti videóban is láthatjuk, Mr. Plain csupán a saját boldogsága miatt gyűjtötte össze ezeket a ritkaságokat, köszönhetően az Apple iránti féktelen szenvedélyének és az általuk megalkotott áttörő készülékeknek. A gyűjtő nemrégiben azt is elmondta, hogy hatalmas sikere volt az eBay-en, ugyanis az egyik, kuriózumnak számító prototípust több mint 16 000 dollárért sikerült eladnia.

Mr. Plain azt is elmondta, hogy a közeljövőben csak olyan eszközök prototípusát kívánja eladni, amelyekből több példánya is van – noha az eladásból származó pénzt akkor újra befekteteti, hogy újabb és még egyedülállóbb darabokkal gyarapíthassa a már meglévő, hatalmas gyűjteményét.

Nyilvánvaló, hogy Hap Plain élete legjobb időszakában van, és nagy büszkeséggel tölti el a gyűjteménye, illetve annak növekedése. Az Apple azonban korántsem tűnik ennyire lelkesnek Mr. Plain tevékenységével kapcsolatban, hiszen egy jelentés szerint Cupertino jogi csapata már kapcsolatba is lépett a gyűjtővel, hogy kifejezzék nemtetszésüket a prototípusaik online eladásával kapcsolatban.

Ti vennétek ilyen exkluzív darabokat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok