AirPlay 2 támogatást kapott a macOS High Sierra a 10.13.6-os frissítéssel

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hétfőn megjelent a macOS High Sierra legújabb, 10.13.6-os frissítése, nagyjából egy hónappal a legutóbbit követően. Bizonyára sokunkat ez nem érint olyan mélyen, minden támogatás alatt álló rendszer kapni szokott frissítéseket, és ezek zöme általában apróbb hibajavítások bizonyos funkciók tekintetében, vagy egy biztonsági javítás valamely aktuálisan napvilágot látott biztonsági rés befoltozására.

A 10.13.6 jelen esetben azonban többet is tartogat számunkra: megérkezett az AirPlay 2 a macOS-re, továbbá az iTunes multi-room audio támogatást is kapott. De miért is jó ez nekünk?

A felhasználók mostantól vezérelni tudják az otthoni audió rendszereiket és más, AirPlay 2-vel szerelt eszközeiket csupán az iTunes használatával. Továbbá lehetővé válik egyszerre több, AirPlay 2-t támogató hangszóróval a párhuzamos lejátszás is, ami több elemből álló audio rendszerek esetén lesz igazán hasznos.

Azt fontos megemlíteni, hogy jelen pillanatban az AirPlay 2 támogatás csak az iTunes tartalmakra limitálódik, azonban elég nagy rá az esély, hogy a jövőben az Apple a teljes rendszer tekintetében elérhetővé teszi az új szolgáltatást.

A HomePod az Apple egyetlen olyan hangszórója, ami AirPlay 2 funkcionalitást tud nyújtani, azonban rengeteg olyan, harmadik féltől származó hangszóró — Sonos, Marantz, Denon, Libratone, Bang & Olufsen — van már a megjelenés küszöbén, amelyek támogatni fogják az AirPlay 2-t.

A macOS 10.13.6 ezeken felül számos apróbb javítást hozott, többek között a Photos, Mail appokban, valamint több biztonsági frissítésen is átesett az új rendszer, amit a már megszokott módon, a macOS App Store-ból telepíthető.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. A home pod az bili. 220as kábel!?!?!? Mivan? Hogy viszed magaddal?! Egy aksit bele tehettek volna. Apple szépen megy lefelé. Pedig majdnem meg vettem.

  2. Hova vinnéd magaddal? :smiley: Otthoni hangszóró, ami felméri a szobát és optimalizálja a hangot. Nem is értem a kérdésedet.

  3. Például a nappalilól a teraszra vagy az udvarra grillezni. Gondolom te egy szobásban laksz. Ott ugye nincsen ilyen gond. Üdv.

  4. Nyilván oda egy hordozható hangszóró kell, a HomePod nem erre lett kitalálva, technológiailag sem. UE Boom aztán azt viheted mindenhova és még vízálló is.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!