fbpx Skip to content

Néhány hete már találkoztam a Huawei új laptopjával, a MateBook X Pro-val (????), ami már akkor is felkeltette az érdeklődésemet, holott nyilvánvaló, hogy mi, ki inspirálta a gyártót.

A MateBook X Pro és a jelenlegi 2017-2018-as, belépő színtű MacBook Pro merőben hasonlítanak egymásra, sőt… Azonban úgy látszik, a Huawei nem volt rest, és belerakta azokat a hardvereket ebbe a laptopba, amiket az Apple a 13-as méretben valamiért megtagadott a felhasználóktól. Ilyen például a 16GB memória, az érintőképernyő, az NVIDIA GeForce MX150, az 512GB SSD és még sorolhatnám, amiket az Apple csak plusz pénzért hajlandó nekünk odaadni.

Érdemes a Verge videójával kezdeni, aztán pedig a 9to5Mac részletes tesztjével folytatni, jól látszik, hogy amit lehetett, kihozott ebből a laptopból a Huawei. Nyilván nem fut rajta a macOS, legalábbis hivatalosan nem. Nyilván nem kaptunk olyan támogatást hozzá, mint amit az Apple-től kapunk, de talán ez az egyike azon laptopoknak, amivel egy Windows felhasználónak olyan érzése van, hogy “ez igen”, erre van szükségem. Természetesen az ára is jóval több, mint egy átlagos Windows-os laptopnak.

Ha lenne rá lehetőségem, minden bizonnyal kipróbálnám néhány hétre, érdekes teszt lenne belőle itt az oldalon, főleg, hogy 5 éve “Windows-t sem fogtam a kezemben”, így elképzelhető, hogy még a 10-es verzió is tetszene belőle. Meglátjuk, mit hoz a jövő.

Ti mit gondoltok erről a laptopról?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. beszelj a rendeljkinait bloggal… hatha lesz nekik… :nerd_face:

 2. A HUAWEI nagyon jó minőségű dolgokat csinál már. Lenyűgöző. Ugyan Apple termékeket használok, de már korán sem lenyűgöző.

 3. Avatar for kchris kchris says:

  azt gondolom hogy remélem az ilyen hardverek végre az apple orrára tudnak koppintani azzal hogy BÉTA hardvereket (lást modani billentyűzet probléma, staingate, ragasztott aksi és hasonló megoldások) ad ki prémiumáron! és utána azzal szivat staingate esetében a szerviz hogy még NEM ELÉG NAGY a kopás ezért még nem cseréli ki, törölgessem szorgalmasan és majd utána… szánalmas!!!

 4. Nekem tetszik, de már úgy megszoktam, az Apple rendszerét, hogy észre sem veszem. Pl. bejön a telefonhívás vagy SMS és éppen ott válaszolok, ahol vagyok, gépnél vagy órán vagy telefonon.

 5. Nem tetszene! A Win egy fos! Semmire sem jó!
  A 10 is egy használhatatlan szar.
  Kár az idő pazarlás a próbálgatásra is.
  Nem véletlenül hívják Winfos-nak!

 6. Ez verhetetlen! Nagyon kényelmes a használata.

 7. Avatar for pAnk pAnk says:

  A múltkor arról volt szó, hogy csak a minőségi hozzászólások maradnak.

 8. Windows. Érted? :crazy_face::crazy_face::crazy_face:Ez egy bili.

 9. Avatar for expa expa says:

  A macOS egy hulladék. Párhuzamosan használom a win-t és a macOS-t de a win messze jobb. Tapasztalat…

 10. Ez minőségi hozzászólás volt!

 11. Gratulálok! Egy lapon sem lehet említeni a két rendszert.
  A win semmire sem jó! Ja de! Virus gyűjtésre és ha szereted a kék hátteret.

 12. Avatar for Arcor Arcor says:

  Azért a semmire sem jó elég erős kijelentés. Mi volt az a feladat aminél azt tapasztaltad, hogy alkalmatlan rá a Windows?

 13. Avatar for Bob Bob says:

  Es akkor mi az ára? Mert csak ez maradt ki…

 14. Videóban nem volt benne? 1499 dollár.

 15. Én windows-on dolgozok különböző analízis szoftverekkel, ügyfél szolgálati rendszerekkel egyszerre több hálózatot használunk, minden szoftver más vpn hálózatra csatlakozik. Egy több kontinensen jelenlévő multinál dolgozok, minden irodánkban windows-os rendszer van, a személyzeti laptop-okkal egyetemben. sosem volt gond velük, sőt…
  A vírust én nem firtatom, de az utóbbi időben az bebizonyosodott, hogy akár router szinten is lehet adatlopó cucc, tehát onnantól tökmindegy, hogy milyen rendszert használsz a gépen.
  Elhiszem, hogy Te nem szereted, de attól még messze nem használhatatlan a Windows.
  Én nem akarom az Apple softverét lejáratni, mert magam is szifonos vagyok és szeretem a rendszert, de ilyeneket ne írjunk már.

 16. Avatar for kchris kchris says:

  aki ilyen szinten van az kicsit upgrade-elje magát és használjon frisebb windowst, mert ez a kék halálos duma már kb 10 éve már lejárt és nem és áll meg. BTW anno a kékhalálok háttere nem is a Microsoft volt legtöbbször hanem a) szar/bizonytalan hardverek-gépek amik ígyúgy lettek összeeszkábálva b) szarul megírt alacsonyszintű 3rd party meghajtók.

 17. Na de ebben más az Apple, nem szar kis 3rd party cuccok vannak benne. Nyilván ez nem ide tartozik csak megjegyeztem. Szerintem a Windows már nem szar, csak éppen a macOS-hez eléggé hozzászoktunk már.

 18. Avatar for kchris kchris says:

  Ez így van. De sima PC esetében is megvan (volt régen) a választása az embernek hogy ne a legolcsóbb - legszarabb elemekből (memória…) rakja össze a gépét, illetve ma már sokkal jobb a drivereknek a hibakezelése / minőségellenőrzése mióta pl alá kell írni a drivereket, ma már ez a dolog nem annyira kritikus.

 19. Avatar for expa expa says:

  Arról csak te tehetsz ha nem értesz hozzá. Nekem évek óta semmi bajom a win-el, stabil és gyors. Sosem fagy. Nem 2 win-es gépet tartok rendbe gond nélkül…

 20. Avatar for Bob Bob says:

  Biztos benne volt, de a két video az 15 perc, a cikket átfutnom a villamoson meg 3 perc :slight_smile:

 21. Avatar for Bob Bob says:

  Hasonlo tapasztalat, fagyás meg kék halál már nagyon régen volt, szerintem az elmult harom verzio alatt nem is találkoztam vele.

 22. Alapvetően tetszik. Tetszik a Huawei ökoszisztéma, de néhány téren túlzottan kezd “Apple” lenni, viszont sok dologban ez jó és néha jobban is csinálja, mint az Apple.

  Örülnék, ha lenne egy A Macbook, vagy legfeljebb kettő, de nem 500000. 500 000 Ft-ért már bőven high-end gépeket lehet kapni, az Apple-nél pedig ennyi pénzért eléggé kompromisszumokkal vásárolsz csak állítólag “Pro” gépet, ami a “Pro” felhasználásról még csak hírből sem hallott -> az asztali gépem egy Ryzen konfiguráció, kb. 650 000 Ft értékű, bőven alkalmas minden munkára, amit végezni akarok, sőt… nem tudok eléggé nyújtózkodni… pár év múlva is kényelmes lesz, mire kinövöm azt a bizonyos takarót.

  Apple esetén sajnos hasonló gépet legalább dupla, de inkább tripla áron kaptam volna meg, a bővítési lehetőségei pedig közel nem azonosak(a PC javára).

  A macOS az egyetlen dolog, ami érdekel az egészből, mert nagyon kényelmes, felhasználó és Pro barát is, egy műremek… jó nézni és kényelmes rajta dolgozni. A kérdés, hogy pusztán a rendszer miatt megér ennyi kiadást? A Windows csak 90 euró, ha a gép mellé kéred(Win10Pro).

  A Windows szinte mindenre alkalmas, az elmúlt években nagyon fejlett és biztonságos rendszerré nőtte ki magát. Korábban nem használtam volna, csak játékra és streamelésre, de most ez lett a fő rendszerem. Mindenre. Nehéz volt megszokni, hiszen imádom az Apple felületeit, de eljött az idő, amikor ez már sajnos nem elég. Sok csiszolni való van a termékpalettán, a rendszeren… egyszerűen mindenen.

  Jobs elvei a kukában, az iPhone X az, ami AZ iPhone, az iPhone 8 pedig egy elavult valami, de az X gyakorlatilag megfizethetetlen. Nem vagyok Jobs fanatikus, de a cég elvesztette varázsát, főleg ezek után a kínai cégek után(Xiaomi, Huawei). Jobs receptjei nagyon jók, csak használni kell őket.

 23. Avatar for expa expa says:

  És azt is tanuld meg, hogy nem a windows miatt rossz az oprendszer hanem a rossz gyártói driverek miatt. A WIN-el semmi baj…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for zozeeee Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Arcor Avatar for V1viien Avatar for Burgesz Avatar for martonv Avatar for Bob Avatar for kchris Avatar for totopad Avatar for pAnk Avatar for expa Avatar for SzifonAdmin