fbpx Skip to content

Korábban is találkoztam már hordozható projektorral, de a Nebula az első olyan all-in-one termék, amihez egyáltalán nem kell semmilyen külső eszköz.

Anker Nebula hordozható projektor

Az Anker termékeiről már írtunk korábban itt a Szifon.com-on, és mindig meg voltunk elégedve velük. A Nebula Projektor, ami tulajdonképpen egy hordozható projektor is az ő termékskálájukat bővíti. A készülék nem csak beépített akkumulátorral és 360 fokos hangszóróval rendelkezik, de vezeték nélküli elérést, AirPlay-t, és még HDMI, illetve mikro-USB bemenetet is kapott! Mindezt belesűrítve egy akkora dobozba, akár csak egy kis dobozos kóla. Vágjunk is bele a tesztbe!

Hardver, specifikációk

A Nebula felbontása 854 pixel x 480 pixel, ami kevésnek tűnhet elsőre, mivel még a 720p-t sem éri el. Azt hinné az ember, hogy akkor ez egyáltalán nem éles és talán egy TV adásnak megfelelő minőséget kap. Viszont tapasztalataink alapján ez egyáltalán nem igaz, a 100 ANSI lumenes LED-es megvilágítással bizony elég éles képet kapunk, konkrétan nem is lehet megmondani, hogy ez nem HD felvétel. Nyilván minél távolabb van a faltól, annál nagyobb területet képes lefedni a projektor, de ezzel a minőség is csökken. A tesztjeink alapján egy 55 colos TV-hez hasonló képernyőméretet kapunk, ami bőven elegendő bárhova.

A Nebula beépített 360 fokos hangszórókkal is rendelkezik, amik ugyancsak megfelelőnek bizonyultak. A középre lerakott projektor minden irányba szórja a hangot, így mindenki kényelmesen hallhatja. Nem mellékesen külső hangszóróként is képes üzemelni, de erről majd később.

Rendelkezik HDMI és mikro-USB bemenettel is. A HDMI arra jó, ha esetleg laptoppal vagy számítógéppel szeretnénk összekötni, a mikro-USB-ről pedig képes beolvasni filmeket, videókat, mondjuk egy külső tárhelyről.

 • Videó formátumok kezelése:
  – H.264 BP/MP/HP egészen 1080p MPEG-4 SP/ASP-ig illetve DivX 4x/5x/6x-ig;
  – H.263 P0 – WVGA VP8 – 1080p
  – H.265 MP 8-bit (HEVC) – egészen 1080p-ig
 • Audio formátumok kezelése: MPEG-4 AAC,MPEG-4 HE AAC,MPEG-4 HE,AACv2,AAC ELD,AMR-NB,AMR-WB,FLAC,MP3,MIDI,Vorbis,PCM/WAVE,Opus

Fentebb ki is emeltem a HEVC-t, mivel ugye az újabb iPhone-ok már képesek ebben a formátumban felvenni, bővebben ide kattintva tudtok róla olvasni.

A legnagyobb kérdés persze az akkumulátor idő. Videó lejátszásra hivatalosan 4 órát ír az Anker, mi nagyjából 3 órát tudtunk belőle kipréselni, ami egy filmnek bőven elegendő. Bluetooth hangszóróként pedig közel 30 órát használhatjuk.

Kevés lenne a 3 óra? A mikro-USB portron keresztűl rádughatunk egy külső akkumulátort is, és közben tölthetjük, tehát akár 8-10 órán át is használhatjuk az eszközt! További részletes specifikációkat itt találtok.

Szoftver

A Nebula egy okos projektor, Android 7.1-es szoftvert futtat, tehát alkalmazásokat is telepíthetünk rá a Play Store-ból, amivel tulajdonképpen végtelen lehetőségünk van a projektor kihasználására.

Az AirPlay miatt iOS és macOS támogatást is kapott. Saját vezeték nélküli hálózatot létrehozva, vagy egy, már meglévőre csatlakozva tudunk rá küldeni képet és hangot AirPlay-en keresztül. Tehát ha van egy videónk vagy filmünk az iPhone-on, azt kényelmesen megoszthatjuk másokkal, csupán néhány kattintással.

A Nebulához tartozik egy távirányító is, viszont az iOS és az Android rendszerekre letölthető a saját alkalmazása, amivel szintén kényelmesen vezérelhetjük.


(Korábban a Verge is tesztelte)

Konklúzió

A Nebula a piac egyik legjobb hordozható, okos projektora és mi rendkívül meg voltunk vele elégedve. Egyedül talán a fényerősség az, ami lehetne több, mivel igencsak igényli a sötét szobát, nappal mondhatni nem sok értelme van filmezésre használni, ellenben mondjuk egy előadás simán belefér. A másik probléma az ára, egyáltalán nem olcsó sajnos, így szerintünk megmarad egy bizonyos rétegnek. Ettől függetlenül mindenben 100%-ot nyújtott a kis készülék, kényelmesen használtuk filmnézésre, és az AirPlay is remekül működött, le kalappal az Anker előtt!

Ide kattintva tudjátok megvásárolni a Styleboltban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Szuper kis eszköz,kár hogy kétszer annyiért adják mint amennyibe valójában kerül!
  180.000.- HUF és közben 350 dollar…

 2. Hát azért a dollár más tészta te is tudod. Itthon 27% áfa, legyen még nyereség is, és ne dollárral számolj, hanem euróban alapból. Ha csak a német amazont nézem 434 euró, az sem 350 dollár.

  Sajnos ennyi az ára. :frowning: Nekem is 350 dollárért kéne, de hát nem vagyunk amerikaiak. :slight_smile:

 3. Engem tök érdekelnek az ilyen cuccok, de ennek az árnak kb a feléért kihozok legalább egy full hd-s butatv-t és egy Chromecast-ot, de lehet, hogy picivel többért már 4k-s alaptv is játszós lehet. Ez az ár eléggé embertelen.

 4. Jah és akkumulátor is van benne, meg Wi-Fi-t hoz létre, azért ez nem ugyanaz mint egy TV és Chromecast, és persze mindezeket zsebre vágod :smiley: Drága persze, de nem ugyanaz mint egy TV és nem is lehet összehasonlítani vele.

 5. Persze, nem ugyanaz. Nekem pl az üzleti prezentációs felhasználás tökre nem fontos, kiváltképp, mert van kivetítőnk az irodában, de pl egyre inkább törekszem, sokoldalu, kis, hordoszható kütyüket beszerezni, mivel nem szeretem a helyhezkötöttséget. Ha valamivel alacsonyabb árban elérhető lenne, egyből cserélném le a tv-met egy ilyenre.
  De ezzel egyetemben egy kérdés felmerül. Régen emlékszem, hogy a projektoroknak egy nagy hátránya volt, még pedig, hogy viszonylag hamar kiég a led-je, ez ennél is így van? Vagyis, egyáltalán ki tudna váltani egy tv-t egy ilyen projektor?

 6. 30.000 órát ír a LED-re, így nyilván ki lehet számolni, hogy a te átlagos használatoddal mennyi ideig fog működni.

 7. Avatar for hors3 hors3 says:

  Bocsi nem akarom a biznisz rontani, de hónapokig kerestem az igazit és őt találtam (Nebula volt az ezüst érmes btw.): Xgimi CC aurora

  • több mint 3x-os fényerő
  • szebb design
  • jobb hangzás
  • 720p
  • kedvezőbb ár
 8. Nyilván te is tudod, nem ezt az árat kell alapul venni. Te megtudod venni ennyiért, egy cégnek erre nincs opciója, sőt ha problémád van hova viszed, küldöd vissza és mennyiért? :slight_smile: Ne menjünk ebbe bele.

 9. Avatar for hors3 hors3 says:

  Jogos, Magyar árat Magyar árral hasonlítsunk! :slight_smile:
  Ha Nabula tetszett, akkor egy tesztet ez is megérdemelhet, hamar szerelem lenne sztem. :wink:

 10. Ha lesz rá lehetőség, mindenképp. :slight_smile: Köszi egyébként az összehasonlítást, mert így legalább más is látja milyen lehetőségek vannak. Én csak néhány napig használtam, te biztos több időt töltöttél el a megfelelő vásárlással.

 11. Bocs, de ekkora fényerő édeskevés, ha normális méretben akarod nézni akkor meg főleg.
  Otthon 3200lm fényáramú projektor 3 méteres képátlónál kb full sötétben ad kifogástalan képet (vászonra vetítve, nem falra). De lehet, hogy csak nekem nagyok az igényeim…
  Bár ha valakinek van kidobni való pénze az ablakon akkor hajrá :).

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for hors3 Avatar for Agent_H Avatar for Szifon Avatar for dcsatlos Avatar for totopad Avatar for SzifonAdmin