Egy egyszerű trükkel feldobhatod a fotóidat egy iPhone-nal

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokan talán nem is tudják, hogy milyen egyszerű trükkökkel is milyen profi szintű fotókat készíthetünk. Ezúttal az Ultralinx írt egy érdekes módszerről, ami egyszerűbb, mint gondolnánk.

Egy esküvői fotós, Mathias Fast megosztott egy legtöbb esetben nulla költségvetésű módszert, amely bármiféle profi fotós segédeszköz vagy utómunka nélkül is elkészíthető. Ez esetben mindössze egy iPhone-ra és egy fényképezőgépre lesz szükségünk.

Mindössze annyi a titka az alábbi tükrözött fotóknak, hogy az iPhone-t megfelelő szögben és távolságban helyezzük az objektív elé, ezáltal kapjuk meg az alulról tükrözést.


A fotókon abszolút nem látható az iPhone nyoma, ez is azt mutatja, hogy egy nem profi fotós is tud lélegzetelállító felvételeket készíteni. Íme Mathias esküvői képei, amelyek ezzel a technikával készültek:Természetesen nem szükséges, hogy pont iPhone-t használjunk, valójában gyakorlatilag bármely érintőképernyős okostelefon megteszi, amelyiknél a kijelző érintőfelületét tükröződő felületként tudjuk használni.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. expa says:

  Ez nagyon jó, csak nem működik :smiley:

 2. Jadeye says:

  mármint pontosan mi nem működik rajta?

 3. expa says:

  Kipróbáltam a módszert de látszik a telefon pereme a képen.

 4. én nem próbáltam ki, de nyilván kell némi retus utána. :slight_smile:

 5. expa says:

  Retussal akkor nem kell ez a trükk, úgy mindent meg lehet oldani…

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!