ARK: Survival Evolved – élj túl a dinoszauruszok közt

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány napja kezdték el játszani a mozik a Jurassic World második részét, ezért a dinoszaurusz-őrület megint az egekbe tört. Noha most dinókról lesz szó, de nem a filmes franchise kapcsán, hanem az ARK: Survival Evolved játék révén.

ARK: Survival Evolved - élj túl a dinoszauruszok közt

Az ARK egy túlélő játék, amiben gyűjtögetni, vadászni, építkezni kell és nem utolsó sorban dinók is vannak benne. Elég izgalmasan hangzik, de nézzük csak meg, milyen is valójában.

ARK: Survival Evolved - élj túl a dinoszauruszok közt

A játék indításakor megalkothatjuk ember hősünk kinézetét, akivel utána az túlésért kell küzdenünk ebben a fura világban. Egy sivatagos szigeten ébredünk fel, ahol egy tutorial rész során megtanulhatjuk, hogyan is kell kezelni a játékot, mire kell figyelni, mik a céljaink. Először megtanulunk tüzet gyújtani, lándzsát készíteni, menedéket építeni és valamiféle ruhát szabni. Elég hamar szembe találjuk magunkat a dinoszauruszokkal, de szerencsére nem mindegyik próbál egyből megenni minket, sőt, egészen barátságosnak is mondható néhány. Az ARK céljai közt szerepel, hogy amelyik dinót lehet, azt szelídítsünk meg, mint akár egy kutyát vagy egy lovat a való életben. Ez nemcsak, hogy eszméletlen menő dolog, hanem miután már megszelídítettük a dinót, akár lovagolhatunk is rajta, sőt, ha szárnyas jószágról van szó, akkor repülhetünk is vele.

ARK: Survival Evolved - élj túl a dinoszauruszok közt

Egy óriási, szabadon bejárható világban kószálhatunk, játszhatunk teljesen egyedül is, bár ez elég nehéz tud lenni, de a többi játékossal törzsekbe verődhetünk. Ilyenkor megosztjuk egymással a nyersanyag készleteinket, bázisunkat, dinóinkat és közösen, együttes erővel harcolhatunk a többi törzs ellen vagy épp nagyobb eséllyel tudunk nagyobb jószágokat befogni és megszelídíteni. Nemcsak a játék területe óriási, hanem a játékban rejlő potenciálok és lehetőségek száma is és én még csak a felszínt kezdtem el a teszt megírása alatt kapargatni, de mindenképp további órákat fogok beleölni, mert elég rendesen magával ragadott.

A irányítással alap esetben nincsenek nagy gondok, de amikor mondjunk ránk ront egy T-Rex akkor bizony eléggé kijönnek a hátrányai annak, hogy egy kis érintő kijelzőn szeretnénk játszani. A mentési rendszer sem a legtökéletesebb, ezért sokszor elég sokat kell újrajátszanunk ahhoz, hogy eljussunk addig, ahol korábban meghaltunk, de ha ezeken túltesszük magunkat, akkor elég élvezetes kis kaland az ARK: Survival Evolved.

A játék alapból ingyenes, de nem meglepő módon tele van alkalmazáson belüli vásárlási lehetőségekkel, bár ezek szerencsére inkább csak a játékmenetet gyorsítják, nem pedig lekorlátozzák az egészet. Abszolút tudom ajánlani mindenkinek az ARK-ot!

ARK: Survival Evolved
  • ARK: Survival Evolved
  • Méret: 1908.07 MB | Verzió: 2.0.18
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. dnp says:

    Ez PCn is szar, akkor telefonon milyen lehet…

    Mellesleg ez az új komment rendszer valami remek ötlet… javasolnám a kitalálónak lépje közelebbi kapcsolatba egy sünnel… Ezt tényleg komolyan gondoltátok?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!