fbpx Skip to content

Az Apple 2015-ben adta ki az első generációs Apple Watch-ot, ami azóta leginkább belsőleg fejlődött generációról-generációra, külsőleg csak a vastagsága változott.

Koncepciókép: kör alakú Apple Watch

Nem meglepő, hogy az Apple kicsit újíthat majd az okosóra megjelenésén, hiszen mint sok minden más termékük, az óra is nagy sikernek örvend.

Egy új szabadalom szerint kör alakú Apple Watch-ot is piacra dobhat majd a cupertinói cég. A még 2016-ban beadott szabadalmat a napokban tette közzé az Amerikai Szabadalmi Hivatal (U.S. Patent and Trademark Office). A dokumentum többek között leírja, hogyan lehet hatékonyan létrehozni az ívelt kijelzőket, továbbá arról is olvashatunk, hogy a kisebb pixelszám és a nem szokványos alak miatt az Apple hogy oldja meg azt, hogy a kijelző minden részét megfelelően kihasználja.

Természetesen ez a szabadalom nem garancia arra, hogy valóban megvalósul az óra, csupán egy terv a vállalat részéről, így azt sem lehet tudni, hogy ha érkezik is, mikor kerülhet piacra a kör alakú Apple Watch.

A Patently Apple cikke ugyanakkor kiemeli, hogy mivel ezt a szabadalmi kérdvényt az Apple már az eredeti Watch megjelenése után adta be, így ez inkább csak egyfajta tanulmány arról, hogy milyen nehézségekkel jár egy kerek kijelző, ha esetleg arra kerülne a sor.

Nem ez az első alkalom, hogy egy szabadalmi részlet lát napvilágot a köralakú Apple okosóráról, egy korábbi pletyka szerint az Apple Watch Series 4 “divatos design-t” kaphat majd, ami azt sugallja, hogy eltérhet az eddigi kinézettől. A kerek számlapú okosóra egyébként nem újdonság a piacon, néhány Android Wear alapú óra kerek OLED-kijelzővel rendelkezik, ilyenek például a Huawei órái.

Neked tetszene egy kör alakú Apple Watch?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Nem, két okból sem:
    1, a régi szíjak tuti nem lesznek kompatbilisek, lehet előről kezdeni a vásárlást
    2, a képen lévő fotón nagyon nőies szerintem, függetlenül a ráaggatott szíjtól

    Mivel jelenleg egy Series 0-t használok ezért majd megveszem az utolsót a “négyszögletes” design-al ami 3-4 évig tuti támogatott és használható marad. Azalatt az idő alatt meg sok víz folyik le a Dunán 🙂

  2. Ha a Kínai gyártók megoldották 10-20 ezres óráknál, és tökéletes kijelzővel talán nekik is sikerül!

  3. Nee. Most vettem egy Nike LTE-t :O

  4. @White64GB: Melyik országból vetted? 🙂 Én is sokáig gondolkoztam egy LTE verzióban, de mivel sehol nem tudták megerősíteni, hogy ha nálunk is meglesz hozzá a szolgáltató részéről a lehetőség a használatára, akkor nem fog-e problémát okozni.. :/ Nagyon jó lenne már, ha itthon is lehetne használni LTE-vel.

  5. Én is pár hónapja vettem egy series3-at, de direkt nem LTE-st, mert nem sok előnyét látom, meg nem tetszik az ötlet sem hogy havidíjat fizessek rá, mikor úgyis viszem mindenhova a telefonom magammal…

  6. Nem úgy van, hogy e-sim miatt be lehet állítani, hogy akár a meglévő mobilnet előfizetésből használja az adatforgalmat?

  7. Ha annál a szolgáltatónál vagy amúgy is, akivel kapod a watch-ot, na én pont nem. 🙂


Add a Comment