2018-ban is népszerűek az iPadek

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple az iPadek terén is próbál újdonságokkal előrukkolni, nem véletlen, hiszen még mindig sokan szeretik az almás táblagépeket.

iPad 2018

Az Apple még a negyedéves eredményei között számolt be arról, hogy 2018 első negyedévében 9,1 millió iPadet adott el, az IDC szerint négy éven belül a cupertinói cég ezzel érte el a legnagyobb részesedést a globális tabletpiacon.

A jelentés szerint a három hónapos időszak alatt 28,8 százalékra emelkedett az iPadek részesedése, a tavalyi év első negyedévében ez a szám mindössze 24,9% volt. 2014 óta – amikor is 32,7%-os részesedése volt az Apple-nek a tabletpiacon – folyamatosan csökkent ennek az értéke, azonban idén a részesedés ismét emelkedni látszik.

Az iPadek első negyedéves piaci részesedése:
2013: 40,2%
2014: 32,7%
2015: 26,8%
2016: 25,9%
2017: 24,9%
2018: 28,8%

A számokból is látszik, hogy 2013-ban még igen népszerűek voltak az iPadek, majd egyre kevesebben vásárolták, de úgy tűnik, újra fénykorukat élik. Mondhatni az iPad továbbra is a legnépszerűbb táblagép a világon, legyen az bármelyik modell. A Samsung az első negyedévben a második helyen végzett, becslések szerint 5,3 millió darabot adtak el, előző évben ez a szám 6 millió volt, így a dél-koreai vállalat az idei év első negyedévében tablet fronton rosszabbul teljesít eddig.

iPad részesedés 2018-Q1

A Strategy Analytics becslése szerint az Amazon az első negyedévben 2,8 millió Samsung táblagépet szállított, így nem érthető, hogy miért van ilyen nagy eltérés a számok között. Az új, hatodik generációs, 9,7 hüvelykes iPad várhatóan még több bevételt hoz majd az Apple konyhájára az idei év második negyedévében. A pletykák szerint az Apple kiadhat egy új, Home gomb nélküli iPad Pro-t, amely Face ID-val és még vékonyabb kávával rendelkezik majd.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Bár nagyon szerettem és minden nap nyomogattam is a régi iPad-emet, végül nemrég eladtam. Nem bántam meg sem a vételt, sem az eladást. Subnotebook (12.5″) és nagy telefon (5.5″) mellett semmi létjogosultságát nem találtam, csupán egy kényelmi eszköz, ami pluszt nem adott így.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!