2018-ban is népszerűek az iPadek

Az Apple az iPadek terén is próbál újdonságokkal előrukkolni, nem véletlen, hiszen még mindig sokan szeretik az almás táblagépeket.

iPad 2018

Az Apple még a negyedéves eredményei között számolt be arról, hogy 2018 első negyedévében 9,1 millió iPadet adott el, az IDC szerint négy éven belül a cupertinói cég ezzel érte el a legnagyobb részesedést a globális tabletpiacon.

A jelentés szerint a három hónapos időszak alatt 28,8 százalékra emelkedett az iPadek részesedése, a tavalyi év első negyedévében ez a szám mindössze 24,9% volt. 2014 óta – amikor is 32,7%-os részesedése volt az Apple-nek a tabletpiacon – folyamatosan csökkent ennek az értéke, azonban idén a részesedés ismét emelkedni látszik.

Az iPadek első negyedéves piaci részesedése:
2013: 40,2%
2014: 32,7%
2015: 26,8%
2016: 25,9%
2017: 24,9%
2018: 28,8%

A számokból is látszik, hogy 2013-ban még igen népszerűek voltak az iPadek, majd egyre kevesebben vásárolták, de úgy tűnik, újra fénykorukat élik. Mondhatni az iPad továbbra is a legnépszerűbb táblagép a világon, legyen az bármelyik modell. A Samsung az első negyedévben a második helyen végzett, becslések szerint 5,3 millió darabot adtak el, előző évben ez a szám 6 millió volt, így a dél-koreai vállalat az idei év első negyedévében tablet fronton rosszabbul teljesít eddig.

iPad részesedés 2018-Q1

A Strategy Analytics becslése szerint az Amazon az első negyedévben 2,8 millió Samsung táblagépet szállított, így nem érthető, hogy miért van ilyen nagy eltérés a számok között. Az új, hatodik generációs, 9,7 hüvelykes iPad várhatóan még több bevételt hoz majd az Apple konyhájára az idei év második negyedévében. A pletykák szerint az Apple kiadhat egy új, Home gomb nélküli iPad Pro-t, amely Face ID-val és még vékonyabb kávával rendelkezik majd.

ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
×
ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
Latest Posts
  • AirPods és a bölcsője

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Bár nagyon szerettem és minden nap nyomogattam is a régi iPad-emet, végül nemrég eladtam. Nem bántam meg sem a vételt, sem az eladást. Subnotebook (12.5″) és nagy telefon (5.5″) mellett semmi létjogosultságát nem találtam, csupán egy kényelmi eszköz, ami pluszt nem adott így.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!