fbpx Skip to content

Egyre több a pletyka az iPhone SE 2-ről. Elődje, az iPhone SE nagy népszerűségnek örvend, hiszen az ár-érték arányban igen jó telefonnak mondható, megegyezik az iPhone 6s tudásával, és méretében pedig az iPhone 5 és 5s modellekkel.

iPhone SE

Így talán nem is lehet kérdés, hogy az Apple tovább viszi az SE vonalat, és hamarosan kiadja az SE 2-őt. A legfrissebb pletykákat a japán Mac Otakara blog tette közzé, amelyről az iDownloadBlog is írt.

Az iPhone SE 2 A10 Fusion chipsettel működik majd, ezt a lapkát használja az iPhone 7 széria, valamint a 2017-es iPad Pro is. Két, nagy teljesítményű és két energiatakarékos maggal felszerelve 40%-kal nagyobb processzor teljesítményre és 50%-kal nagyobb grafikus teljesítményre képes az A9 chipnél, amely a jelenlegi iPhone SE-ben található. A frissített SE is valószínűleg Touch ID megoldással oldható majd fel, így várhatóan nem rendelkezik majd Face ID-val.

Az iPhone SE 4 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, ez az utódjánál sem lesz másképp, várhatóan ugyanazzal az LCD-panellel bír majd. Az Apple először az iPhone 7 szériánál hagyta el a jack-csatlakozót, úgy tűnik, hogy ezt a példát az iPhone SE 2 is követni fogja.

Az iPhone SE 2 megkaphatja az iPhone 8, valamint az iPhone X elöl-hátul üveg designját, így egyúttal vezeték nélküli töltéssel is bírhat majd a készülék. A kiszivárgott képek alapján a design megmaradhat, így csak belsőleg lehet erősebb elődjénél.

Voltak olyan szóbeszédek is, hogy TrueDepth kamerarendszerrel és teljes OLED-kijelzős megoldással bírhat majd az új SE, ahogyan az iPhone X is, azonban a Mac Otakara blog szerint inkább elődjéhez fog hasonlítani külsőleg.  Ami a memóriát illeti, 2 GB RAM valószínűsíthető, illetve 32GB és 128GB tárhelykapacitás közül választhatunk majd.

A pletykák szerint májusban érkezhet a telefon, amit kiváncsian várunk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. “Az iPhone SE 2 A10 Fusion chipsettel működik majd, ezt a lapkát használja az iPhone 7 széria, valamint a 2017-es iPad Pro is” – a most megjelent ipad lényeglében ugyan az mint a tavalyi pro? Csak mert az is az Iphone 7-re épül

  2. Nem lenne így vmi komoly cucc akkorát biztosan nem szólna mint az első SE ami megjelenésekor az ucso alaplappal jött így a leggyorsabbnak minősült.
    Most is erre kellene haladniuk, A11+oled panel full-kijelző+F-ID
    Ez a kamu vezetek nélküliség nem túl nagy okosság mert nem kell bedugni csak rátenni, attól meg zsinoros maradt. Szvsz!

  3. Akkor vennék ha a kijelző X-szerű lenne. Akkor normális lenne a teló méret / kijelző arány..

  4. Jol hangzik..!
    Azert az A11, ForceTouch es egy nagyobb fenyereju kijelzo nem lenne rossz.
    Ha nem lesz teli kijelzos es faceID-s en annak csak orulok!
    Az uveg hatlapot nagyon nem szeretnem viszont.
    Varom mar!

  5. @DanieL: pedig sokkal jobb az üveg hátlap mert nem csúszik mint a fém

  6. Cáfolnám. A X is annyira csúszik, hogy borzalom, legalábbis én ezt tapasztalom☺️

  7. @lacika88: Hát én nem tudom mert az i4 is jobban tapadt a kézbe mint az i5-től kezdődő fém hátlaposak és az i8 is teljesen más meg az X is mint azok. Persze csúszik ha por száraz a keze az embernek, de ha nem akkor betapad ahogyan tapasztaltam párszor.

  8. Gunar.
    Azért elég nagy okosság. Mert nem kell dugdosni. Csak leteszem az éjjeli szekrényre amibe be van épitve. Az autoban is csak ráteszed a tartóra, és a töltés vezeték nélküli. Elöször én is azt mondtam, hogy semmi értelme.

  9. @83miki83: Az autoban van létjoga sztem is, mert ott a vezeték akadozik ha lóg, persze ha állandó tartó van beépítve, de este olyan mindegy hogy még a telefont is dugom a kábelével, vagy sem. Persze kényelmesebb talán, bár aki töltős tartót használ ami ugye filléres mutatvány többnyire, annak szinte mindegy.

  10. Én most 8 Plus-t használok és el nem tudnám képzelni, hogy visszatérjek a kissebb modellre.
    Mondjuk, hozzátartozik, hogy annó, amikor a 6-os széria kijött, akkor meg a nagyobb méretet nem tudtam volna elképzelni 😀

    De annyira jó a nagyobb kijelző, hogy nekem kivált egy tabletet. Nem is vágyom iPad-re mellette.

  11. Bili 2.0 raktárkészletét kisöprés 3,5 nélkül. Akinek nincsen sok pénze az is a kasszához járulhat maradék a szemétert. Elvégre zöldek vagyunk nem dobunk ki semmit. Ezek a projektek azt mutatják mennyire nem fogyott anno az iphone 5-5S. De már ezt senki nem látja bele.

  12. Ha nyomásérzékeny lenne a kijelző, akkor nagyon elgondolkodnék a 7-es cseréjét, mert vakon nem ad jobb felhasználói élményt a nagyobb kijelző.

  13. @DrGonzo: A most megjelent iPad egyáltalán nem ugyan az mint a tavalyi Pro, hanem jóval gyengébb. Igaz A10 került bele de a Pro-ba A10X van a 2018-as iPad -ben meg csak A10, és nincs benne 4 gb ram se hanem csak 2gb. (inkább az iPad 2016-hoz hasonlítanám a 2018-as iPad-et)

  14. ha 2nd gen. TouchID + 3D touch is lesz benne, akkor nem kérdés, hogy 6s-ről erre váltanék. Remélem ezeket nem spórolják ki! Egy A11 is jó lenne bele, szeptemberben már úgyis lesz jobb.

  15. 3d touch nincs, kerdes 1gen touchid… jack sincs.. 2GB RAM… egyre inkabb out of date proci… ez mar nem fog akkorat szolni.

  16. @White64GB:
    “Bili 2.0 raktárkészletét kisöprés 3,5 nélkül. Akinek nincsen sok pénze az is a kasszához járulhat maradék a szemétert. Elvégre zöldek vagyunk nem dobunk ki semmit.”
    Azért ez kicsit primitívre sikeredett! Az pl meg sem fordul a fejedben hogy vannak akiknek nem bejövős a nagyobb teló? Ha kicsit feljebb olvasol, ott leírtam milyennek kéne lenni és én is vennék amennyiben ütőset hoznának ki, de az nem ez a beharangozott mára elavult alaplap+kijelző+TID trioval lehetséges.
    Sokan pont nem az ára hanem a mérete miatt vennék, bár lehet többen valóban az első okból.
    Pont ezért nem vágom miért is nem tol ki az apple vmi komolyat ebből kiindulva.
    De ha utána olvasol amikor kijött az SE még mindig komoly eladásaik voltak 5S-ből, s látták van rá igény a mérete miatt, nem mert olcsóbb, hiszen az előző szériák utolsó db-jait nem keresték annyira.


Add a Comment