iSamurai – iPad mini 1&2 kedvezményes érintő üveg csere

Már régóta hű társa mindennapjaimnak egy 16 GB-os fehér iPad mini 2. Anno teljesen meg voltam elégedve a készülékkel, jó volt a teljesítménye, tökéletes volt a mérete buszon való cikk íráshoz is és otthoni használat során se tűnt aprónak. Egy problémája volt csak: a 16 GB. Azt reméltem a megvásárlásakor, hogy szűkösen, de ha okosan használom elég lesz, de sajnos ebben nem lett igazam.

Kedvezményes iPad mini 1&2 érintő üveg csere az iSamurainál

Az évek múlásával mini fronton nem sok változás történt, a mini 3 nagyjából említésre se érdemes, a mini 4 pedig megjelenésekor számomra nem volt értelmes váltási opció. Sajnos azóta elmúlt az idő a hardver felett, vagy legalábbis az újabbnál-újabb iOS verziók fürgébbé biztosan nem tették szeretett iPademet. Ördögi körbe kerültem, ugyanis a mini méretnél nagyobbra nem szeretnék váltani, de már a mini 4 se a legjobb vétel, hiszen 2015 őszén jelent meg, viszont lehet sosem jön el a mini 5 ideje.

Az iPadek felhasználási módjukból adódóan sokkal kevesebbszer végzik összetört üveggel, kijelzővel, mint az iPhone-ok. Mégis, ha beüt a baj, akkor jobban szívjuk a fogunkat, hiszen ezeknek a cseréje miatt mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, mint kisebb társuk esetén. Megijedni viszont nem kell, hiszen minden gond nélkül cserélhető az iPadek üvege és kijelzője is, csak egy kicsit időigényesebb a folyamat, mint az iPhone-ok esetében, illetve sokkal több speciális eszközre van szükség a cseréhez. Amennyiben betört az iPaded üvege, nem ablakost kell hívni, hanem az iSamurait.

Noha az iPad Air 2-től kezdve az iPadek érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell, addig a korábbi modellek, mint például cikkünk főszereplője, az első és második generációs iPad mini esetében ez a két alkatrész egymástól függetlenül cserélhető és általában úgyis az üveg szokott csak betörni, nem az LCD. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülék háztól. Az érintőt iPad Toolal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

iPad mini érintő üveg csere szervizfolyamat

Az érintő üveg alaplapról való lecsatlakoztatásához sajnos az LCD-t és az alatta lévő shieldet is el kell távolítanunk, hogy a csatlakozókhoz hozzáférhessünk. Az akkumulátort választjuk le elsőnek. Miután az LCD-t, a shieldeket és az üveget is sikeresen eltávolítottuk a készülékből, neki is kezdhetünk az ház megtisztításához az új panel miatt. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól, illetve az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

iPad mini érintő üveg csere szervizfolyamat

A sarkokat sarokkerekítő segítségével hozzuk gyári állapotúra, amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi, de előfordul olyan mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihúzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követve egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy később nehogy valahol elengedjen. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

A következő két hétben (május 6-ig) kedvezményes áron cseréljük az első és második generációs iPad minik érintő üvegét, a részletekért kattints ide. A csere kicsit időigényesebb, mint egy iPhone esetén, ezért 3-4 órát vesz igénybe, de szervizterheltségtől függően maxium 24 óra alatt kész és természetesen erre is 6 hónap garanciát vállalunk.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!