Így készült az Apple HomePod reklámfilmje, a Welcome Home

Az Apple közel két héttel ezelőtt mutatott be egy HomePod reklámfilmet, ami kicsit eltér a többi reklámtól, hiszen inkább egy rövidfilmnek mondható. Most betekintést nyerhetünk a Spike Jonze rendezte rövidfilm készítésébe, ugyanis egy közel 7 perces kulisszavideóból tudhatjuk meg, hogyan is készült.

Welcome Home HomePod reklám

Személy szerint egyébként ez az egyik kedvenc Apple reklámom, a zene és a tánc harmóniája nagyon magával ragadott, amikor először láttam a felvételt.

A Welcome Home nevezetű rövidfilm főszereplője FKA Twigs énekesnő-dalszerző, aki egy elkényeztetett városi lakos szerepébe bújt. A lakása szürke, lehangoló, de amint a HomePodon elindul a zene, minden szivárványszínben pompázik, FKA pedig táncra perdül és együtt mozog a zenével.

Spike Jonze - HomePod reklám
Spike Jonze, a reklámfilm rendezője

A klipen egy komplett stáb dolgozott, kezdve a világosítóktól a koreográfuson, a designeren át a rendezőig, és még sorolhatnám. Az ilyen jellegű videók általában néhány perc alatt elkészülnek, de ez a rövidfilm nem pár perc szüleménye. Komoly munka van mögötte, ahogy ezt a kulisszavideó is bemutatja, olyan részleteket tár fel a kreativitás részéről, amiről azt hisszük, hogy animált, miközben nem, minden valós. A mozgó falak, az asztal és minden amit látunk, valós – és az is kiderül, hogy hogyan is oldották meg a felvétel ezen részét. A koreográfiáról is érdemes szót ejteni, nagyon aprólékos és pontos, a zenével összhangban van, ami szerintem abszolút feldobja a reklámot.

A kulisszavideóban azt is láthatjuk, ahogyan a rendező, Jonze maga is táncra perdül egy szék társaságában, vagy például FKA FaceTime-on keresztül mutatja be a tanult koreográfiát a rendezőnek. Ez a reklám tényleg olyan, mint egy varázslatos trükk, ha a kulisszavideó nem lenne, nem is gondolnánk, mennyi munka és kreativitás van mögötte.

Nektek hogy tetszett ez az Apple reklám?

ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
×
ildigyori Author

Évek óta foglalkoztatnak az Apple termékek, mondhatni rajongok értük. Szeretek írni, főleg olyan témában, ami igazán érdekel, ilyen a tech is. Lassan már két éve erősítem a Szifon.com csapatát.

Támogass engem
follow me
Latest Posts
  • AirPods és a bölcsője

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!