fbpx Skip to content

Az Apple közel két héttel ezelőtt mutatott be egy HomePod reklámfilmet, ami kicsit eltér a többi reklámtól, hiszen inkább egy rövidfilmnek mondható. Most betekintést nyerhetünk a Spike Jonze rendezte rövidfilm készítésébe, ugyanis egy közel 7 perces kulisszavideóból tudhatjuk meg, hogyan is készült.

Welcome Home HomePod reklám

Személy szerint egyébként ez az egyik kedvenc Apple reklámom, a zene és a tánc harmóniája nagyon magával ragadott, amikor először láttam a felvételt.

A Welcome Home nevezetű rövidfilm főszereplője FKA Twigs énekesnő-dalszerző, aki egy elkényeztetett városi lakos szerepébe bújt. A lakása szürke, lehangoló, de amint a HomePodon elindul a zene, minden szivárványszínben pompázik, FKA pedig táncra perdül és együtt mozog a zenével.

Spike Jonze - HomePod reklám
Spike Jonze, a reklámfilm rendezője

A klipen egy komplett stáb dolgozott, kezdve a világosítóktól a koreográfuson, a designeren át a rendezőig, és még sorolhatnám. Az ilyen jellegű videók általában néhány perc alatt elkészülnek, de ez a rövidfilm nem pár perc szüleménye. Komoly munka van mögötte, ahogy ezt a kulisszavideó is bemutatja, olyan részleteket tár fel a kreativitás részéről, amiről azt hisszük, hogy animált, miközben nem, minden valós. A mozgó falak, az asztal és minden amit látunk, valós – és az is kiderül, hogy hogyan is oldották meg a felvétel ezen részét. A koreográfiáról is érdemes szót ejteni, nagyon aprólékos és pontos, a zenével összhangban van, ami szerintem abszolút feldobja a reklámot.

A kulisszavideóban azt is láthatjuk, ahogyan a rendező, Jonze maga is táncra perdül egy szék társaságában, vagy például FKA FaceTime-on keresztül mutatja be a tanult koreográfiát a rendezőnek. Ez a reklám tényleg olyan, mint egy varázslatos trükk, ha a kulisszavideó nem lenne, nem is gondolnánk, mennyi munka és kreativitás van mögötte.

Nektek hogy tetszett ez az Apple reklám?

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment