fbpx Skip to content

Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala 26 új szabadalmat jegyzett be nemrég az Apple-nek.

Ezek között felbukkant egy új, vezeték nélküli Apple Watch hordozható töltőtok is, erről írt a Patently Apple.

Az Apple Watch töltőtok várható megjelenési ideje természetesen még ismeretlen. A koncepció hasonló az AirPods töltőjéhez, annál is a hordozhatóság közbeni töltésen van a hangsúly.

Az ábrák jól mutatják, hogy egy olyan, összecsukható tokról van szó, amelyben elhelyezhetjük az Apple Watch-ot a szíjakkal együtt, és ami rendelkezik beépített akkumulátorral, ennek töltéséhez pedig kábelt vagy vezeték nélküli töltőt is használhatunk, és ez az akkumulátor biztosítja az energiát a tokban tárolt óra feltöltéséhez.


Egyelőre semmi egyéb részlet nem szivárgott ki erről, de nem kizárt, hogy az Apple hamarosan a piacra dobhatja az Apple Watch töltőtokot, hiszen igen hasznos lenne például utazáskor a töltőkorong helyett egy ilyen töltőállomást magunkkal vinni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Nem is értem hogy lehetett eddig nélküle élni… Nagyon fontos tárgy

  2. Jól tud jönni hasonló, de azért van már pár tucat féle a piacon, köztük több ugyanilyen is 🙂

  3. Sziasztok,

    Nem teljesen ide vág amit írni szeretnék, habár Watch téma. Segítséget kérnék.

    Van egy S2-m, amihez rendelgettem utángyártott szíjakat. Sajnos azt tapasztaltam nem egyszer, hogy a szíjakkal kapott fém adapterek nem olyan jól illeszkednek az órába. Sokszor lötyög, kotyog, hosszanti irányban látható is, hogy van rés és hogy szinte csak a középső kioldó pöcök tartja az egészet. Maga az adapter is vékony, a pöcök nélkül majdnem ki lehetne húzni simán (nem oldalra)

    Az első kérdésem, hogy tud-e valaki olyan forrást, ahol jó minőségű, passzos adaptert lehet kapni.

    A másik kérdés, az az adapterekben található kétoldali gumi-bubi. Ezek biztosítanák azt, hogy maga az adapter passzosabb legyen, illetve ne karistolja össze az óra belsejét a fém. Ebből eddig kétféle verzióval találkoztam: egy szögletessel (ez a rosszabb) és egy dundibb (a jobb) verzióval. Lásd a mellékelt képet.

    http://www.kephost.com/image/J0k7

    Másik kérdés az lenne, hogy ilyet hol lehet beszerezni vagy milyen alternatív megoldást tudtok esetleg. Minél kövérebb ez a kis gumibak, annál jobb.

    Sajnos eddig nem találtam megfelelőt, így jó néhány szíj csak porosodik a fiókban. Nem szeretem használni őket, mert nem akarom elhagyni az órát, illetve azt sem hogy sérüljön a kotyogástól. Néztem már ebayen, alin, mindenhol, nem találok.

    Köszönöm szépen!

  4. @lalamper: Hát sajnos ez ilyen, az utángyártott szíjjak nagyon sokszor nem passzolnak, érdemes 1-2 eredetit beszerezni ebben az esetben. Főleg a sport meg a szövet szíjak nem annyira drágák, nyilván a bőr már más tészta. Mi sokszor akciózva vettük meg őket, mikor van black friday karácsony, húsvét stb. 🙂

  5. hat ez igy ez a tok hulyeseg. minden berakashoz szedjem le rola a szijakat? nem keves macera!


Add a Comment