fbpx Skip to content

Mióta megjelent a Windows 10, sokkal inkább összefonódott a Microsoft konzolja a Windows-zal, ami persze egyáltalán nem véletlen. A Windows felhasználók már régóta játszhatnak konzolokon is elérhető játékokkal, és többek között azt streamelhetik a Windows-os PC-jükre is.

OneCast Xbox One Stream macOS-re

Elsőre talán ez hülyeségnek tűnhet, de azok, akik komolyabban szoktak Twitch-re vagy YouTube-ra streamelni játékokat, mindig egy plusz számítógéppel teszik. Ezt persze meg lehet csinálni hardveresen, de szoftveresen is, utóbbihoz Windows 10-re volt eddig szükségünk.

A OneCast alkalmazás macOS-re érhető el, hasonlóképp a Microsoft protokollját használja, tehát ugyanazt a sebességet, funkciókat kapjuk vele. Segítségével kényelmesen streamelhetjük a Mac számítógépünkre az Xbox One, vagy Xbox One X képernyőjét. Ez akkor lehet hasznos, ha a már említett YouTube-ra vagy Twitch-re akarunk streamelni és csak Mac-ünk van, vagy pedig éppen valaki más használná a TV-t, de mi tovább szeretnénk játszani.

Igen, a protokollnak hála egy Xbox One joystickkal tovább is játszhatunk a Mac-ünkön, és megfelelő Wi-Fi-nél egyáltalán nem beszélhetünk laggolásról sem. A OneCast rendelkezik 14 napos kipróbálással, utána pedig bevezető áron 9.99 dollárért vásárolható meg. Végre nem kell Windows 10-et raknunk a Mac-re, ha ki szeretnénk használni ezt a funkciót.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. Éppen kialakulóban van egy ennél lényegesen faszább platform, nVidia Now-ra hallgat, még pre release a cucc, de bárki kikérheti a béta kulcsát (ami baromi sok idő amire megjön), de ha megkaptad, bármilyen gémet tudsz futtatni PC-n Mac-en, persze annak függvényében, hogy megveszed-e a játékot amivel szeretnél játszani. Ha tényleg úgy fog működni, ahogy beharagozták, le fog áldozni mind a Gamer PC, Xbox, PS piacnak, a pillanatok töredéke alatt. 🙂

  2. @zsoxxa: a bármilyen játék jelenleg azért erős túlzás, nyilván folyamatosan bővül a játékok száma, de egyelőre még több az a játék, ami nem játszható ezzel, mint ami játszható.

  3. Én baromi keveset játszom, viszont néha lenne rá időm meg igényem is, hogy elüssem valamivel az időt. Viszont azért nem akarnék 10-150000 HUF-ot kiadni egy játékra, hogy beletegyek 3-5 órát. Nekem valami olyan Netflix/Spotify szerű rendszer lenne jó, ahol valami fix havidíjért cserébe el tudsz érni egy csomó címet és valami hasonló streamelős megoldással tudnál játszani vele.

  4. @totopad: Az a baj ahhoz net is kell azért. Amúgy XBOX-on vannak ilyen szolgáltatások pont amire te gondolsz, csak az újabb címek sajnos nincsenek benne azonnal.

  5. @totopad: Erre volt jó az Onlive. :/

  6. @zsoxxa: mondjuk azt megnezem, hogy a konzol exkluziv cimeket hogy fogod ezen a streamelos szolgaltatason jatszani 🙂 hulye lenne kiadni a kezebol oket a ket (na jo, harom) konzolorias.

  7. Ezer bocsanat mindenkitol, a minden jatek valo igaz tulzas, de az a cel, most perpill a mainstream gamek erhetoek el, mondjuk ahhoz kepest eleg sok, hogy meg ujkeletu a platform. De ha belegondoltok, sokkal olcsobb megoldas lesz ez, mint venni 100k+ ert egy konzolt, vagy tobb 100ezerert venni egy PC-t. Valszeg az ezutani lepcsofok lesz az amikor berelheted a jatekot, de az mar a jovo zeneje.


Add a Comment