fbpx Skip to content

Megszokhattuk már, hogy az Apple nagy figyelmet fordít a reklámvideóira, legyen szó egy termékük bemutatásáról, vagy éppen a funkciók ismertetéséről.

iPhone 8 Plus és iPhone X új Portrémegvilágítások

A vállalat nemrég új kisfilmeket tett közzé, amelyben a fókusz a Portrémegvilágításon és az Élő Fotókon van.

Az iPhone X és az iPhone 8 Plus fotózás terén is számos újdonságot rejt, többek között a Portrémegvilágítás opciót, amely nagy sikernek örvend. Ebben a kis reklámban lépésről-lépésre elsajátíthatjuk a jó portréfotók készítését. Öt féle portrémegvilágítás közül választhatunk:

  • Natural Light (természetes fény)
  • Studio Light (stúdiólámpa)
  • Contour Light (kontúrfény)
  • Stage Light (színpadi lámpa)
  • Stage Light Mono (színpadi lámpa – monó avagy fekete-fehér kép.)

Természetesen miután elkészült a fotó, de valamilyen oknál fogva inkább egy másik megvilágítást alkalmaznánk a képre, lehetőségünk van módosítani, ezt mutatja be az alábbi videó:

Az Élő Fotók, azaz a Live Photos funkció már korábban, az iPhone 6s megjelenésével vált elérhetővé, akkor még talán feleslegesnek is tartottuk, de az Apple erről a funkcióról sem feledkezett meg, számos frissítésen esett át. A reklám részletesen bemutatja, hogy akár különböző effekteket is alkalmazhatunk a mozgóképekre, ezzel feldobva azokat.

Ti használjátok ezeket a funkciókat?

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Live photo: hagyjuk már, egyből kikapcsoltam. Addig érdekes míg az apple ökoszisztémában tárolod. Mit kezdjek a windows-os gépen a sok mov darabkával?

  2. Azért tegyük hozzá hogy ez a portré mód is érdekes eredményeket produkál a valóságban. De videóban jól néz ki????

  3. Szerintem meg nagyon jó a live photo! Használj OSX -et …

  4. Azért ne felejtsük el, profi fotókhoz lehet kapni profi fényképezőt

  5. Off: Iphone 8 Plus képek jobb oldalt a sarkokban életlenek lesznek, bal oldalt éles, ez típushiba, vagy vigyem vissza a boltba? (nagylátó obi csinálja)

  6. @Ferenc1:
    Azért azt se, hogy nem a gép készíti a fotókat. Elég szarul néz ki egy full automata módra (zöld négyzet) kapcsolt profi fényképező a magát “profinak” gondoló kezében. Pixelhalmazok gyártására teljesen jó bármi.
    Az X pedig teljesen OK, mèg portré módban is, arra kell figyelni, hogy a főtéma elváljon a háttértől akkor az elmosást is szépen megoldja…


Add a Comment