A Portrémegvilágításra és az Élő Fotókra összpontosít legújabb reklámjaiban az Apple

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megszokhattuk már, hogy az Apple nagy figyelmet fordít a reklámvideóira, legyen szó egy termékük bemutatásáról, vagy éppen a funkciók ismertetéséről.

iPhone 8 Plus és iPhone X új Portrémegvilágítások

A vállalat nemrég új kisfilmeket tett közzé, amelyben a fókusz a Portrémegvilágításon és az Élő Fotókon van.

Az iPhone X és az iPhone 8 Plus fotózás terén is számos újdonságot rejt, többek között a Portrémegvilágítás opciót, amely nagy sikernek örvend. Ebben a kis reklámban lépésről-lépésre elsajátíthatjuk a jó portréfotók készítését. Öt féle portrémegvilágítás közül választhatunk:

 • Natural Light (természetes fény)
 • Studio Light (stúdiólámpa)
 • Contour Light (kontúrfény)
 • Stage Light (színpadi lámpa)
 • Stage Light Mono (színpadi lámpa – monó avagy fekete-fehér kép.)

Természetesen miután elkészült a fotó, de valamilyen oknál fogva inkább egy másik megvilágítást alkalmaznánk a képre, lehetőségünk van módosítani, ezt mutatja be az alábbi videó:

Az Élő Fotók, azaz a Live Photos funkció már korábban, az iPhone 6s megjelenésével vált elérhetővé, akkor még talán feleslegesnek is tartottuk, de az Apple erről a funkcióról sem feledkezett meg, számos frissítésen esett át. A reklám részletesen bemutatja, hogy akár különböző effekteket is alkalmazhatunk a mozgóképekre, ezzel feldobva azokat.

Ti használjátok ezeket a funkciókat?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Live photo: hagyjuk már, egyből kikapcsoltam. Addig érdekes míg az apple ökoszisztémában tárolod. Mit kezdjek a windows-os gépen a sok mov darabkával?

 2. @Ferenc1:
  Azért azt se, hogy nem a gép készíti a fotókat. Elég szarul néz ki egy full automata módra (zöld négyzet) kapcsolt profi fényképező a magát “profinak” gondoló kezében. Pixelhalmazok gyártására teljesen jó bármi.
  Az X pedig teljesen OK, mèg portré módban is, arra kell figyelni, hogy a főtéma elváljon a háttértől akkor az elmosást is szépen megoldja…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!