fbpx Skip to content

Régóta vártunk már erre a pillanatra. Alig pár órányira lesz tőlünk egy hivatalos Apple Store, ahol végre foglalhatunk majd időpontot, kérdéseket tehetünk fel, és adott esetben egyedi elbírálásban is részesülhetünk, ha szervizes problémánk van.

Apple Store Bécs

Eddigi tapasztalataink alapján jóval könnyebb egyes dolgokat elintézni egy hivatalos Apple Store-ban, ezért várjuk a hazai nyitást is, amiről persze továbbra sincs semmi hír. A bécsi Apple Store azonban relatíve elég közel lesz hozzánk, ami sokaknak kedvez majd. Lesz benne természetesen Genius Bar és különböző, csak az Apple-nél kapható kiegészítők is, továbbá oktatások, események, hírességek, és előadások.

A három szintes üzlet már az Apple.at oldalon is megtalálható, és már csak három hét választ el minket a nyitástól. Kíváncsiak vagyunk, hogy milyen designt kap majd a bolt, és hogy megtérül-e az a 37 millió eurós beruházás, ami egyes források szerint a nyitáshoz volt szükséges. Közel 400 alkalmazottat foglalkoztat majd az üzlet, így az egyes Apple termékek rajtjainál is érdemes átgondolni, hogy eljövünk ide, ide rendeljük átvételre.

Szerintetek lesz valaha hazánkban hivatalos Apple Store?

Olvasd el a hozzászólásokat is

18 Comments

  1. Apple Pay legyen végre otthon. Hihetetlen, hogy még mindig nincs. Itt Londonban szinte mindenhol azzal fizetek (30 GBP a limit tranzakciónként).

  2. Időpont foglalás itt is van.

  3. 30 font csak a contactless kàrtyàkra érvényes, az apple pay legtöbb boltban korlátlan

  4. Ha eladóvá válik az Országház, akkor lesz itthon is Apple Store. 🙂

  5. 37 millió micsoda? Forint? Schilling? Euro?

  6. Akkumulátor csere akció akkor gondolom itt is lesz. Ez jó hír, mert bécsi lakosként egyszerűbb lesz ,mint Pestre küldeni a telót.

  7. Én az iPhonet Apple Storeban vettem. Sindelfongenben. Elképesztő élmény volt. Besétáltam és ami feltünt, hogy nincsen pénztár, és a szervizrészt sem találtam. Bár arra nem volt szükségem, csak a kiváncsiság ugye. Oda jött egy kék Apple pólós csaj és megkérdezte, hogy segíthet-e. Mondom igen iPhone 8+ kellen. Erre a nyakához nyult, és a pólója alol két újjal kihúzott egy mikrofont és bele mondta, hogy egy iPhoneos embert kér az iPhone asztalhoz. (Nyilván az iPhoneoknál álltunk, mert a színeket nézegettem). Jön egy srác és kérdi mit segíthet. Mondom megint i8+ 64GB Fekete bőrtokkal. (Maradtam a fehérnél iPhone szinnél. A név kötelez.) Ok. Elment és hozta is, de elötte egy vastagabb mint a normál iPhoneal megnézte van-e még a készleten. Ez után kérdeztem, hogy hol van a pénztár mert nem látom. Erre anyit mondott, hogy itt. Kihúzota ugyan azt a vastagított iPhonet a zsebéből, és mutatta rajta a bankkártya nyílást. Kártya be és PIN. (Kp.-val nem tudom miképp működik, legközelebb kitesztelem.) Eltünt megint 20 másodpercre, és hozta a blokkot. Valami asztal alol-mögül vette ki egy Apple tornazsáknak kinéző szatyorral egyetemben amibe a vásárolt cuccokat pakolhattam. Megkérdezte, hogy segíthet-e. Megkérdeztem, hogy hol a szervíz, természetesen csak kiváncsiságból. Erre ő hátra mutatott egy nagyon hosszú bárpultnak kinéző aztalra ami körül emberek beszélgettek és az asztalon iphoneok és macbookok voltak az emberek elött de természetes pózban mintha valami kávézó lenne. Nem is nézett ki semmi szervíznek. Ott beszélték meg a problémákat. Nagyon ki van találva. Ha bemegy egy laikus vásárló mit én nem is látja a sort a szervíznél. Meg a sok reklamáló embert, csak a beszélgetőket. Kasszánál sincsen sor ugye, csak nézelődő lézengő embereket látsz és beszélgető ücsörgőket. Hatalmas a tér az asztalok körül és mindenből van kirakva bőven nem úgy mint a médiában vagy az euronicsben, hogy egymás kezéből kell kikapkodni az ezközöket, és egymás nyakába lihegni és magas polcok körül keveregni. Nagyon kitalált élmény, kivánom minden Apple rajongónak a megtapasztalást. Ha nem lett volna ekkora készlethiány az X megjelenésekor akkor az is ott veszem, de muszáj volt online rendelni hisz ki tud várni 😀

  8. Természetesen lesz. 2040 környékén…

  9. @White64GB: Ez érdekes volt, mert én már ugye évek óta megszoktam a vásárlást az Apple Store-okba, de egy átlagember nem jár oda vásárolni, főleg külföldön. Erről fogok majd cikket írni, köszi! 🙂

  10. @White64GB: Nekem is volt egy meghatározó élményemt, amikor az új i7 telóm amit kint vettem a svájci apple storeban és itthon egy hét után elromlott. Bementem az itthoni szervizbe és mondták, hogy szétszedik és megjavítják ha tudják az egy hetes belkin üvegfóliát meg majd vegyek újat, szerencsére van nekik. Mondtam, hogy akkor inkább vissza viszem a svájci szervizbe, mert nekem ez így nem megfelelő.
    Úgy adódott, hogy vissza tudtam vinni a svájcba. Ott azt mondta a szervizes, hogy nagyon sajnálják, hogy egy hét alatt hibás lett a készülék és odahívták az kékpolóst aki már rendelte is a hátsó részből az új dobozos telefont és rá a belkin fóliát, mert látták, hogy azzal együtt vettem náluk. Na, ez már tetszett, így kell ezt csinálni 🙂

  11. De miért kell itthon szarakodni egy ilyen meghibásodáskor és miért nem automatikus hogy cserélik??
    Ok hogy viszonteladó, de akkor is az Apple adja a garit nem?
    Miért fáj az itthoni boltoknak ez?
    Világosítson fel valaki ha lehet.

    A telekomnál neten rendelt iPhone 5S-t anno másnap visszavittem cserére, szemmel láthatóan hibásan volt összeszerelve. Gondoltam mivel 1 nap telt el, azonnal cserélik, kérdés nélkül. Hát nem!!! Mert a netes rendelés más raktárból szolgálódik ki. Ja és vigyem egy viszonteladó boltba gariztatni.. eszem-faszom megállt, nem értettem. A vége az volt hogy igen elvittem, és helyrerakták a kijelzőt, de azóta se tökéletes ha mondjuk üveg fólia kerül rá…

  12. @Andoro: Külföldön sincs már azonnali csere. Sőt Genius Bar-ba kell már időpontot foglalni. Nagyon ritka, hogy valamit azonnal cserélnek, ők sem tartanak raktár készletet.

  13. Bezzeg HongKongban és Kínában…
    Akkora kiba…. tömegnyomor van MINDEN Apple Store-ban, mint az állat…
    Ez alól talán a shanghaji földalatti bolt volt kivétel, de szemben a Bundon már szintén nyomorgás…

  14. O.K . Akkor megyünk Shanghaiba

  15. @admin: Bijony. Én most szombaton adtam le egy 2015 macbook pro-t javításra itt UK-ban a hozzám legközelebbi hivatalos szervízbe a retina kijelző tipik rétegleválása miatt. A hónap végén jár le a garancia, tudom hogy kitolták az időpontot a vásárlástól számított 3 évre csak gondoltam így biztos nem kötnek bele mert elég minimális (még) a leválás, szóval eleve úgy nyitottam hogy kijelzőcsere vagy kijelzőcsere. Azt mondták kb 4-7 nap az alkatrész beszerzésétől függően, de nem is fontos mert lehet csak a hónap végén jutok el a helyre. Azóta úton van a központi szervízbe, sms-ben, emailben tájékoztatnak hogy mi a helyzet.

  16. Mi akadálya, hogy megírjátok, hol lesz Bécsben az AppleStore? És mikor?

  17. @annamari13: “hol lesz Bécsben az AppleStore”
    ott van a cikkben:

    A három szintes üzlet már az Apple.at oldalon is megtalálható

    “És mikor?”
    ott van a cikk címében:

    Február 24-én megnyílik Ausztria első Apple Store-ja, mégpedig Bécsben

  18. @Jadeye: A dislexia egy apró tünete és sajna nem ő az egyetlen, egyre több ember érintett, csak azt nem vágom miért nem diagbosztizálják őket.
    Leginkább a telekomos 1 év múlva új iphone-od lehet (kb című) cikknél volt tapasztalható a jelenség. 🙂


Add a Comment