fbpx Skip to content

Manapság már mindent “okosítanak”, mindenbe kerülhet Bluetooth, és kommunikálhat egy alkalmazáson keresztül velünk. Sőt, mi magunk is okosíthatunk, TV-ket, kávéfőzőket, szinte bármit, a különböző kiegészítők segítségével. Az Ember egy okos kerámia bögre, ami megkapta a TIME magazintól 2017-es év innovációja díjat!

Ember, az okos bögre

Még múlt évben olvastam róla, és már akkor felkeltette az érdeklődésemet, mivel nem csak az év innovációja díjat kapta meg, hanem a cégnek sikerült leszerződnie a Starbucks kávézókkal és az Egyesült Államokban számos helyen meg is vásárolható. Sajnos nem szállítanak hazánkba, így mikor egy ismerősöm szólt, hogy jönnek haza, rögtön kaptam az alkalmon, hogy vegyenek már nekem egyet. Olvassátok el a tapasztalataimat róla.

Külső, hardver

Ahogy a neve is mutatja egy kerámia bevonattal rendelkező bögréről van szó. Az alján fém köröket találunk, ami a “vezeték nélküli” töltéshez szükséges. Ezáltal természetesen mikróba nem rakható, és a mosogatógépet sem ajánlják. A dobozban a bögre mellett egy kis tányért is találunk, ha rárakjuk, azonnal elkezd tölteni, nem kell semmit sem kapcsolgatnunk.

Alapjában véve egy teljesen átlagos bögre méretével találkozunk, de sajnos az űrtartalma már kevesebb. Az aljában helyezkedik el az akkumulátor, a Bluetooth chip és a hő leadására képes hardver. Így néhány millimétert vesztünk, tehát kevesebb kávé, tea fér el benne, mint egy átlagos bögrében.

Az Ember kellően kiegyensúlyozott és van súlya is, elöl a logó alatt rendelkezik egy LED-del is, ami jelzi, hogy éppen mit csinál a bögre. Ez csak egy helyen van, ami probléma lehet azoknak, akik bal kezesek: mikor iszunk és fogjuk a fogantyúját, akkor bizony a LED nem felénk mutat, és az asztalon sem felénk van, nem látjuk, nem tudjuk éppen mit csinál a bögre. Tehát jobbkezesek előnyben. Ha már a LED-nél tartunk, rengeteg dolgot elárul nekünk: ha éppen fűt, vagy hogy kié a bögre, illetve az akkumulátor szintet is jelzi.

Szoftver, iOS alkalmazás

A bögre pár perc alatt párosítható az Ember alkalmazással, aminek a felülete rendkívül egyszerű, könnyedén állíthatjuk a hőmérsékletet, ami természetesen Celsius-ra is átállítható. Képes megmondani, hogy éppen üres, vagy van-e benne valami, tehát felesleges nem fűt. Előre beprogramozhatjuk a kedvenc hőfokainkat, és push értesítésben szól, ha már ihatjuk a kávénkat. ????????‍♂️????

A beállítások alatt frissíthetjük a bögrénket, illetve saját színt is beállíthatunk, így az irodában nem lehet összekeverni, ha többünknek van ilyen. Amennyiben forró italt teszünk bele úgy körülbelül 1 óra 20-30 percig képes melegen tartani, ami azért szerintem több mint elegendő. Ha már fűtenie kell egy kihűlt kávét, akkor már rohamosan csökken az akkumulátor töltöttsége, de természetesen töltőn is hagyható. Én hosszabb cikkíráskor szoktam használni, eddig mindig kihűlt a kávém, mire végeztem, most pedig nem, ami – mint ne mondjak – elég kényelmes.

A bögre a hétköznapokban azoknak lehet hasznos, akik viszonylag hosszú ideig isszák a kávéjukat, és nem csak egy presszót húznak le néhány másodperc alatt. Irodában dolgozóknak, vagy bloggereknek ideális választás, de el tudom képzelni azt is, hogy a garázsba kivisszük a férjünknek a kávét, ami 1,5 óráig még meleg marad. Nem azt mondom, hogy ez mindenki számára egy hasznos termék, én nyilván a kütyü függőségem ???? miatt vettem meg, de valójában kapcsolódik az Apple-höz is. ????

Konklúzió

ember smart mug

Ahogy látszik is, nem egy kínai termékről van szó, a cég folyamatosan frissíti a szoftvert, és az iOS alkalmazás is igényes. A bögre minőségi, szép, használható, ezért cserébe persze nem is annyira olcsó. Az USA-ban 79 dollárért vásárolható meg, így közel 20 000Ft-ba kerül. Ahogy már említettem, hazánkba nem szállítanak, így sajnos marad az, hogy esetleg mi magunk, vagy ismerősök vásárolják meg kint nekünk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Jópofa cucc, de én félnék használni.. egyik kómás reggelen tuti bevágnám a mikróba és lenne bumm.. 😀

  2. @lalamper: Először csak szikrázna, csak észrevennéd. Jó mondjuk akkor már lőttek a hardvernek benne 🙂

  3. 5 éve gondolkodtam én is egy hasonlón. Melegen tartó tányér. Sajnos nincs pénz a megvalósításra 🙁
    http://www.kazsmer.hu/tanyer/

  4. Az okos wc-papírról mikor lesz már cikk? Alig várom!

  5. @Sanyy: valószínűleg semmi akadálya, ha rendelkezel ilyen termékkel, és küldesz belőle, a részleteket megírhatod az oldal email címére. (de ha már wc-papír, akkor érdemes a japán wc-fejlesztésekre vetned egy pillantást, mert ott aztán tényleg van mindenféle okosság.)

  6. Felesleges cucc. 1-2 szer használnám azután menne a polcra porosodni.

  7. Én mondjuk nagyon felső hangon 5000-et adnék érte. De 20k?? Ember nem vagy te normális 🙂

  8. @expa:
    Hello. Mi is foglalkoztunk a barátokkal ilyen féle projektekkel. Mit szólnál ha az idén augusztus-szeptember körül megpróbálnánk valamit együtt alkotni? Kellene egy Kickstarter projekt, vagy hasonló oldalakon projekt és le kell programozni, le kell gyártani. Mi a programozást meg tudnánk csinálni. Ha gondolod, írj egy e-mailt, [email protected] és megbeszéljük.

  9. Köszönőm a cikket ,ismerős meg is vette ma ,csak egy kerdes hány volttal megy ?

  10. Nekem is van egy szabadalmam, csak nincs tőkém, hogy megvalósítsam. Ez nem más, mint a baggins féle kilenc fülű bili. Nem szükséges hozzá semmiféle külső áram forrás, mikróba is rakható. A kilenc fülnek köszönhetően bárhogyan teszed az ágy alá, egy fül biztosan kifelé fog mutatni, így könnyen meg lehet ragadni, bármennyire is másnapos legyen a használója, ha egy átbulizott éjszaka után arra vágyik, hogy belehányjon. Ha gyűjtést rendezne az Internet nyilvánossága, mihamarabb megjelenhetne a piacon a hasznos kütyük palettáját színesítő iBili.


Add a Comment