fbpx Skip to content

Jó hírünk van a Harry Potter rajongóknak: 2018-ban nem egy, hanem kettő témába vágó mobilos játék is érkezni fog. Az egyik egy Pokémon GO-szerű alkotás lesz, amiben ugyanúgy az utcán kell rohangálnunk, a másik pedig egy otthon ülős lesz, aminek most itt is az első előzetese.

A Pokémon GO-s változatról sokat még nem tudunk, csak annyit, hogy a környezetünkben kell majd mászkálni, kalandokban részt venni, új varázslatokat megtanulni és összegyűjteni mindenféle varázstárgyakat és varázslényt. Megjelenési dátumról csak annyi derült ki, hogy 2018, viszont az otthon ülős Harry Potter: Hogwarts Mystery-be már egy rövid előzetes formájában be is pillanthatunk.

A Hogwarts Mystery a Harry Potter könyvek előzményeként is felfogható, ugyanis nem Harry, Ron és Hermione kalandjait élhetjük át újra, hiszen az már kicsit lerágott csont, hanem Nymphadora Tonks és Bill Weasley diák éveibe csöppenünk be, viszont fontos megjegyezni, hogy nem az ő bőrükben játszhatunk.

A játék valamikor 1984-89 között fog játszódni (Harry 1980-ban született) és egy teljesen személyre szabható új karakterrel játszhatunk, akivel csatlakozhatunk a négy ház egyikéhez, bár az még nem világos, hogy a Teszlek süveg mi alapján fogja a karakterünket beosztani vagy esetleg mi dönthetjük-e el, melyik házba szeretnénk tartozni. A játék során órákra kell majd járnunk, ott mindenféle varázsigét, bűbájt, bájitalreceptet kell megtanulnunk. A játékban szerzett barátainkkal játszhatunk mindenféle varázsjátékot, és a riválisainkkal pedig párbajozhatunk is.

Ennél több információ nem nagyon áll a rendelkezésünkre, így nem tudjuk azt se, hogy az egész kastély bejárható lesz-e, vagy épp akár kviddicsezhetünk-e benne, de mindenképp érdekesnek tűnik a játék. A megjelenési dátumról itt csak annyi ismert, hogy 2018 tavasza folyamán lesz, de semmi pontosat nem tudunk még. Én csak remélni tudom, hogy nem egy freemium modelles játékkal lesz dolgunk, én inkább fizetnék érte, akár magasabb árat is, de ha tippelnem kéne, akkor biztos, hogy ingyenes lesz némi fizetős tartalommal. Január végén a Celebration of Harry Potter eseményen várhatóan még több információ kiderül majd a játékról, így akkor majd újra írni fogunk róla. Addig is: huss és pöcc!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment