Try It for Free – ingyenes próbaidőszak az App Store-ban

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új szekció nyílt az App Store-ban azoknak az alkalmazásoknak, amelyek ingyenes próbaidőszakot kínálnak a felhasználók számára. Az előfizetéses modell nem újkeletű dolog, hiszen már évek óta tudunk havonta/évente megújuló szolgáltatásokat rendelni magában az alkalmazásban. A szekció újdonságát az adja, hogy mostantól mindenféle elköteleződés nélkül ingyenes próbaidőszakban vagy pedig kedvezményes bevezető áron próbálhatjuk ki az alkalmazás összes funkcióját.

Az új szekció a magyar App Store-ban még nem látszik, de ez nem azt jelenti, hogy a próbaidőszak ne működne itthon. Az egyik alkalmazás, amit kiemeltek az amerikai boltban, az az általunk is napi szinten használt 1Password. Ennek az appnak a teljes funkcionalitással bíró változata pár éve az új felhasználóknak már csak előfizetéses modellben érhető el, most viszont bárki ingyenesen kipróbálhatja korlátozott ideig.

A ‘Try It for Free’ kategória jelenleg csak négy alkalmazást foglal magában (1Password, USA Today, Lake, Panna). Természetesen ez a lista a jövőben bővülni fog, ahogyan az is, hogy a próbaidőszak mit foglal magában. Van ahol reklámmentességet, van ahol pedig fizetős funkciókat kapunk meg rövid időre ingyen. Az alkalmazás fejlesztőkre van bízva, hogy a próbaidőszak milyen hosszú és persze emellett egyéb előfizetési akciókat és kedvezményeket is hirdethetnek bármikor, mint például az új előfizetőknek szóló bevezető ár.

1Password - Password Manager
  • 1Password - Password Manager
  • Méret: 107.19 MB | Verzió: 7.2.7
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Az új modell két esetben lehet nagyon hasznos. Az első egyértelműen az, amikor ki akarjuk próbálni, hogy azt nyújtja-e az alkalmazás, amire tényleg szükségünk van és nem kell potyára megvennünk valamit, akár csak egy hónapra is, anélkül, hogy tudnánk, megfelel-e az igényeinknek. A másik eset pedig az, amikor tényleg csak pár napig, óráig lenne szükségünk valamire és nem szeretnénk akár csak egy hónapra is előfizetni. Persze ez nem a legetikusabb mód, de úgyis csak egyszer működik alkalmazásonként a próbaidőszak.

A Free Trial gomb egyben alkalmazás telepítésre is jó azoknak, akinek az adott app még nem lenne rajta a készülékén. Természetesen a próbaidőszak megkezdése előtt megnézhetjük a leírásban, hogy mit is nyújt ez a csomag, mennyi időre és az idő lejárta után milyen költségekre számíthatunk, ha továbbra is szükségünk lenne a szolgáltatásra.

Az Apple minden, az App Store-ban elköltött összeg 30%-át elteszi magának, és ez nincs is másképp az előfizetési díjakkal se. Azonban azoknál az előfizetéseknél, amik legalább egy éve aktívak, ez az összeg 15%-ra csökkent, ami a fejlesztőknek jó, hiszen így a teljes összeg 85%-a kerül hozzájuk. Amennyiben mi is hosszútávra gondolkozunk, akkor érdemes az éves csomagot választani, mert az szinte mindig valamilyen kedvezményt nyújt a havi csomaghoz képest és még a fejlesztőknek is kedvezünk ezzel.

Te melyik alkalmazásra fizettél már elő?

Hori Editor

2013 óta erősítem cikkíróként a Szifon.com csapatát, elsősorban játék- és alkalmazás tesztelőként. Emellett rengeteg terméktesztet is olvashattatok tőlem főleg Apple Watch szíj, fotós és autós kiegészítők kategóriában. 

Támogass engem!

follow me
×
Hori Editor

2013 óta erősítem cikkíróként a Szifon.com csapatát, elsősorban játék- és alkalmazás tesztelőként. Emellett rengeteg terméktesztet is olvashattatok tőlem főleg Apple Watch szíj, fotós és autós kiegészítők kategóriában. 

Támogass engem!

follow me
Latest Posts
  • Unfold – így készíts látványosabb Instagram Storykat
  • Flippy Friends – darabolj gyümölcsöt unikornissal a kiterjesztett valóságban (AR)
  • Végre letilthatunk előadókat Spotify-on
  • NightOwl – igazítsd a napszakhoz a macOS dark mode-ját

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!