fbpx Skip to content

Új szekció nyílt az App Store-ban azoknak az alkalmazásoknak, amelyek ingyenes próbaidőszakot kínálnak a felhasználók számára. Az előfizetéses modell nem újkeletű dolog, hiszen már évek óta tudunk havonta/évente megújuló szolgáltatásokat rendelni magában az alkalmazásban. A szekció újdonságát az adja, hogy mostantól mindenféle elköteleződés nélkül ingyenes próbaidőszakban vagy pedig kedvezményes bevezető áron próbálhatjuk ki az alkalmazás összes funkcióját.

Az új szekció a magyar App Store-ban még nem látszik, de ez nem azt jelenti, hogy a próbaidőszak ne működne itthon. Az egyik alkalmazás, amit kiemeltek az amerikai boltban, az az általunk is napi szinten használt 1Password. Ennek az appnak a teljes funkcionalitással bíró változata pár éve az új felhasználóknak már csak előfizetéses modellben érhető el, most viszont bárki ingyenesen kipróbálhatja korlátozott ideig.

A ‘Try It for Free’ kategória jelenleg csak négy alkalmazást foglal magában (1Password, USA Today, Lake, Panna). Természetesen ez a lista a jövőben bővülni fog, ahogyan az is, hogy a próbaidőszak mit foglal magában. Van ahol reklámmentességet, van ahol pedig fizetős funkciókat kapunk meg rövid időre ingyen. Az alkalmazás fejlesztőkre van bízva, hogy a próbaidőszak milyen hosszú és persze emellett egyéb előfizetési akciókat és kedvezményeket is hirdethetnek bármikor, mint például az új előfizetőknek szóló bevezető ár.

[appstore id=”568903335″]

Az új modell két esetben lehet nagyon hasznos. Az első egyértelműen az, amikor ki akarjuk próbálni, hogy azt nyújtja-e az alkalmazás, amire tényleg szükségünk van és nem kell potyára megvennünk valamit, akár csak egy hónapra is, anélkül, hogy tudnánk, megfelel-e az igényeinknek. A másik eset pedig az, amikor tényleg csak pár napig, óráig lenne szükségünk valamire és nem szeretnénk akár csak egy hónapra is előfizetni. Persze ez nem a legetikusabb mód, de úgyis csak egyszer működik alkalmazásonként a próbaidőszak.

A Free Trial gomb egyben alkalmazás telepítésre is jó azoknak, akinek az adott app még nem lenne rajta a készülékén. Természetesen a próbaidőszak megkezdése előtt megnézhetjük a leírásban, hogy mit is nyújt ez a csomag, mennyi időre és az idő lejárta után milyen költségekre számíthatunk, ha továbbra is szükségünk lenne a szolgáltatásra.

Az Apple minden, az App Store-ban elköltött összeg 30%-át elteszi magának, és ez nincs is másképp az előfizetési díjakkal se. Azonban azoknál az előfizetéseknél, amik legalább egy éve aktívak, ez az összeg 15%-ra csökkent, ami a fejlesztőknek jó, hiszen így a teljes összeg 85%-a kerül hozzájuk. Amennyiben mi is hosszútávra gondolkozunk, akkor érdemes az éves csomagot választani, mert az szinte mindig valamilyen kedvezményt nyújt a havi csomaghoz képest és még a fejlesztőknek is kedvezünk ezzel.

Te melyik alkalmazásra fizettél már elő?

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Sziasztok.
    Ez már a iTranslate appnal is van

  2. Akkor most ha a Triál változatot letöltöm ,ha lejár a próbaidőszak akkor a MacBook -omon és az Iphone-on is ki kell fizetni teljes árát ?

  3. @cabrio01: Nem kell kifizetni, lemondhatod bármikor az App Store beállítások alatt.


Add a Comment