fbpx Skip to content

Chuck Norris, a texasi kopó, a legenda, a mémek szerint emberfeletti képességekkel bíró színész saját mobilos játékot kapott. Mikor megláttam az App Store-ban a Nonstop Chuck Norris névre hallgató alkotást, el se akartam hinni, hogy eljutottunk eddig, én már azt hittem, a felé irányuló mókás tisztelet, mémek és viccek ideje lejárt, de úgy tűnik, nagyot tévedtem.

Az az egészben a vicces, hogy ez nem egy új játék, hiszen az 1.0-s változata már jó egy éve megjelent az App Store-ban, de nekem csak a napokban dobta fel az alkalmazás áruház új, Today füle. Azonnal ki is próbáltam, milyen elmebeteg játékot sikerült összehozniuk a fejlesztőknek, és azt kell hogy mondjam, elég vegyesek az érzéseim.

Sosem voltam nagy rajongója a Carlos Ray Norris Jr.-nak vagy épp a munkásságának, de egész sok részt láttam a Walker, a texasi kopó sorozatából és a köré kiépülő vicceket és mémeket is elismertem, de mégsem éreztem akkora durranásnak őket, így kicsit a játékkal kapcsolatban is szkeptikus voltam. A játék előzeteséből és képernyőfotóiból már egyből láttam, hogy itt valami nagy őrültségről van, aminek a grafikája is kedvemre való.

A játék lényege, hogy Chuck Norris-szal le kell győznünk a ránk törő rossz fiúkat és ezáltal tapasztalati pontot, új felszereléseket és pénzt tudjunk szerezni, amivel fejlődni tudunk és ezáltal megmentsük az univerzumot. Chucknak háromféle támadása van, egy közeli; egy távoli, több ellenfelet sebző; és egy passzív képesség. A közeli támadás a legendás pörgő-forgó rúgás és annak továbbfejlesztett változatai, míg a távoli sebzések kevésbé legendásak, de annál hatásosabbak, ám a passzív támadások tartogatják az igazán különlegese dolgokat. Chuck Norris ilyenkor akár portált tud nyitni, ami elszívja az ellenfelei életerejét, de akár meg tudja idézni az árnyékát, ami vállvetve harcol velünk.

Minden támadásnak van egy úgynevezett cooldown ideje, amit ki kell várnunk, hogy újra használhassuk, de ez nem is akkora gond, mert a legenda nem csak ezekkel tud harcolni – és el is jutottunk a játék egyik nagy hibájához. Sajnos nem mi irányítjuk a főhősünket, hanem a játék: Chuck Norris magától szalad a pályán, magától támad, nekünk csak a speciális támadásokat kell kezelnünk, illetve fejleszteni a megszerzett pontokból és pénzből a felszerelését és képességeit, ez nekem óriási csalódás volt. A játék önmagát játszatja, csak a boss fightoknál kell lényegében komolyabban beavatkoznunk, különben ha néha fejlesztünk, akkor a sima utcai harcokban nem tud hősünk meghalni, sőt erre lényegében figyelmeztet is a játék azzal, hogy értesítést akar küldeni, ha boss fight érhető el, amihez kell a mi jelenlétünk is. Fura nagyon, azt meg kell hagyni.

A csalódások után beszéljünk egy kicsit arról, hogy mi az, ami jópofává teszi ez a játékot. A támadásokról már röviden írtam, igazából ezeket végig kell próbálni, és mindegyikben közös az, hogy emberfeletti képességekkel ruházza fel a színészlegendát.

A fegyverek és ruházat teszi igazán mókássá a játékot. Cilinderben, lómaszkban, de akár melegítőben is harcolhatunk, ahogyan serpenyővel, baseball ütővel, vasvillával vagy akár selfie bottal is csépelhetjük az ellenséget. Bizonyos szint elérése után állat segítőket is fogadhatunk, ami lehet egy borz, egy kráken, egy sas, vagy még a mémekből ismert Doge is.

A játék ahol csak tud, Chuck Norris viccekkel és tényekkel bombáz minket, hogy igazán képben lehessünk. A normál játékmód mellett extra küldetések is vannak, de az igazán különleges a Survival mód, amiben előre meghatározott számú hullámban érkező ellenfelet kell legyőznünk, hogy tovább juthassunk, viszont ebben a módban az összes támadás elérhető, így akár arra is jó, hogy megnézhessük, melyik harcmodor lesz később hasznos számunkra a normál módban.

A Nonstop Chuck Norris ingyenesen tölthető, de bőven van benne alkalmazáson belül megvásárolható tartalom, amivel gyorsabb fejlődést, jobb felszereléseket és még sok mást is vehetünk, de a reklámok se idegenek tőle. Szerintem a játékmenet kissé bugyuta mivolta miatt nem igazán éri meg itt költeni bármire is, mert óriási előnyhöz úgyse jutunk velük, maximum szórakoztatóbbá válik a játék. Kipróbálni mindenképp érdemes, aztán mindenki majd eldönti, hogy mennyi ideig tudja lekötni ez a játék.

[appstore id=”1154002816″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Rúgj Csák Norisz :D:D

  2. Pontosan 5perc után töröltem! ????

  3. Szerintem ez teljesen normalis es erheto hogy nem mi iranyitjuk. Chuck Norrisnak nem lehet csak ugy parancsolni hogy epp hova menjen, mit csinaljon. ????

  4. 4perc után töröltem! Ez egy olyan játék ahol néző lehetsz???????? vicc szerencse nem fizetős


Add a Comment