fbpx Skip to content

Az Apple Watch továbbra is egy érdekes kiegészítő az Apple-től, azonban a különböző statisztikák szerint jelenleg uralják az okos óra piacot. Ez azt jelenti, hogy viszonylag sok órát ad el a cég, és én hazánkban is egyre többször látom az emberek csuklóján.

Apple Watch védjegyek

Ettől függetlenül szerintünk még mindig körülményes az alkalmazások futtatása az órán, még mindig lassúak az appok, lassan reagál a rendszer. Egy valamit azonban tökéletesen helyettesít, az pedig a telefonunk! Értesítésekre, hívások fogadására, üzenetek megválaszolására hibátlanul használható, és jelenleg talán ez az egyetlen funkció az óra kijelzésen kívül, amit mindenki használ. Az Apple Watch még a sportban is helytáll, remekül statisztikázhatjuk vele az edzésünket, illetve egyfajta motiváló erőt is adhat. Az utóbbi időben pedig az egészség felé is elindult az Apple, a legfrissebb watchOS-ben már fejlett pulzus mérésről is beszámolhatunk. 2018 pedig az Apple Watch kiegészítők éve lehet, mivel az Apple két új védjegyet is bejegyzett!

Láthatjátok, hogy a fenti védjegyek két különböző kapcsolódást mutatnak: az egyik a Connects, a másik pedig a Connect szót tartalmazza. Az Apple Watch-on jelenleg is van egy speciális diagnosztikai port, amivel közvetlenül kapcsolódhatunk (Connects) az órára. Elméletileg ezen keresztül kommunikálhat a kiegészítő, adott esetben egy okos szíj az Apple Watch-csal.

Apple Wach diagnosztikai port

A másik védjegy (Connect) pedig olyan eszközöket tartalmazhat, ami nem közvetlenül, hardveresen csatlakozó kiegészítőt jelent, hanem például vezeték nélküli külső hardvert, vagy adott esetben egy a számítógépen futó szoftver is lehet, ami megfelelt az Apple által meghatározott elvárásoknak. Erre már jelenleg is láthattunk példát a GymKit framework-nél, amikor külső gyártó által készített futógép megkapta a “Connect to Apple Watch”-ot, így könnyedén összeköthettük az edzéshez használt gépeket az óránkkal.

Az Apple szép lassan megalapozza azt, hogy a gyártók jó, hitelesített Apple Watch kiegészítőket készíthessenek, ami nem csak számukra, hanem számunkra is jó,  megbízható terméket jelent. Remélem, ez már 2018-ban is eljön és megjelennek a különböző érzékelőkkel ellátott, okos Apple Watch szíjak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Na végre!

  2. Ja csak végre ki kellene javítani pár sarkalatos problémát a szoftverében.
    1. csak kicsi ikon fent középen jelzi ha megszakad a kapcsolat a telóval (rezgéssel és hanggal, v választhatóan)
    2. ha csak wifi-n kapcsolódnak nem lehet a hanghívást az óráról használni, csak kizárólag szövegesen hagy kommunikálni
    3. a bejövő voip hívásokat semmi módon nem jelzi az óra, pedig már egy samu S2 is tudja iphone-hoz kapcsolva

  3. Szeretem, használom az Apple cuccokat, iPhone SE, asztali Mac, Macbook, iPad. AppleTV4-em is van. Tényleg nem rosszak. De ez az Apple Watch nem tudott meggyőzni. Mindig POLAR órákat, kiegészítőket, pl POLAR H7 stb. Használtam, most egy POLAR V-800 -at nyúzok egy jó ideje. SAJNOS az Apple Watch még nagyin messze van a VALÓDI sport órától.

  4. @Gunar: A 3-as pontodat már többször megbeszéltük, hogy csak és kizárólag a fejlesztők lustaságán múlik, nem az Appleén…

  5. Polar H7 99%-ban ugyanazt a pulzusszámot mutatja mint az Apple watch. Mindkettő van itthon Te viszont nem tapasztalatból beszélsz gondolom Apple watch esetében…

  6. @ef-dani: Na ja szerinted ki lett tárgyalva, csak azt nem vágom miért egyedüliként az iwatch ami nem csinálja ezt a funkciót iphone-hoz csatlakoztatva, míg a legolcsóbb noname okosóra is jelez viop hívásnál, pl a huawei B0 is és az sem vmi nagyon komoly, arról nem is beszélve, hogy a vibernek van iwatch-ra appja és így sem jelzi azt sem, a többi különféle klienst ne is említsem.


Add a Comment