fbpx Skip to content

A Hungarian Apple User Group Facebook csoportban Gergő osztotta meg az alábbi tippet, ami szerintem hasznos lehet másoknak is. A speciális “Vészhelyzeti megkerülés” beállítással az adott személytől érkező hívás akkor is hangosan kicsörög, ha készülék némítva, vagy pedig ne zavarjanak módban van.

Egy speciális "Vészhelyzeti megkerülés" beállítással, az adott személy akkor is kicsörög, ha készülék némítva van, vagy pedig ne zavar módban.

Ennek a funkciónak a segítségével tehát beállíthatjuk, hogy az adott személy mindenképp fel tudjon minket hívni, és az beállítástól függetlenül is, hanggal együtt kicsörögjön. Ez fontos lehet családtagoknál, vagy egyes esetekben munkahelyi számoknál, illetve riasztó rendszereknél. A Vészhelyzeti megkerülés iOS 11-től kezdve érhető el, és a következő képpen állíthatjuk be.

Keressük meg az adott névjegyet, akinél szeretnénk beállítani ezt a funkciót, majd jobb oldalt felül nyomjunk a szerkesztés menüpontra. Legörgetve megtaláljuk a csengőhang beállítását, ezt kiválasztva legfelül megtaláljuk a Vészhelyzeti megkerülés kapcsolót.

 

Félig-meddig a Ne zavarjanak funkció alatti Hívás engedélyezése is erre való, viszont ha ott hozzáadjuk a névjegyet a például kedvencekhez, akkor az kicsörög, de néma módban csak vibrálni fog a készülék. A Vészhelyzeti megkerülést beállítva azonban a némító kapcsoló állapota sem számít, minden esetben hangosan fog csörögni a készülék.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. ????

  2. Ez nagyon jó. Kosz

  3. Én a csengő hangerőt szoktam levenni. :S Gondolom az ellen nem véd. 🙁

  4. ????????

  5. Ez a fél megoldás arra az esetre jó, ha az adott személytől csak vészhelyzetben számítunk hívásra.:) Akkor lenne teljes, ha az engedélyezett személynél külön hívásmód jelenne meg: vészhelyzeti hívás.

  6. Miota elerheto hasznalom ezt a funkciot. Igaz csak csalad van benne 4 fo :). Viszont hianyolom hogy nem lehet bekapcsolni egy esetleges csak rezgo/villodzo modot. Pl moziban szinhazban vagyok vagy barmilyen eloadason a repulogep modot kell hasznalnom :(. Ilyenkor jonne jol a fentebb irt esetleges rezges amit idozitovel lehetne bekapcsolni pl 1 vagy 2 oran at ha adott szemely hiv csak rezeg ha lejart az ido ujra kicseng.

  7. @f.istvan: az miért nem jó, ha átkattintod a némító kapcsolót? akkor nem csörög, csak rezeg.

  8. @Jadeye : veszhelyzeti megkerules funkcio be van kapcsolva az adott szemelynel aki hiv akkor is kicsorog ha atkattintom a nemito kapcsolot.

    A vezerlokozpontba kellene egy kapcsolo hogy veszhelyzet be/ki. Es ha ki van kapcsolva akkor adott esetben az alapbal eroteljesebben rezeg es max ha 20-30 masodperc mulva nincs reakcio ra automatikisan elkezd kicsengeni. Egy ilyen otletnek orulnek :). Vagy valami hasonlonak.

  9. @f.istvan: én azt tenném, hogy külön csoportban a névjegyzékben a családtagok, ne zavarjanak beállításaiban a családtagok csoportja engedélyezve. moziban meg akkor nem ne zavarjanak módba teszed, hanem csak némítod. ebben az esetben bármi hívásra csak rezeg.

    ha a családtagok hívásain túl bármi mást el akarsz utasítani ilyenkor, akkor ne zavarjanak mód be, majd ezen túl még le is némítod: ilyenkor még a családtagok hívásai is csak rezegnek.

    ha viszont emellé külön beállítod a vészhelyzeti megkerülést, az értelemszerűen mindent felülír az adott kontaktra, mert ez a dolga.

  10. Off: én azt szeretném beállítani (iPhone X-en), hogy a program ikonok nagyobb méretűek legyenek. Eltűnt itt ez a lehetőség?!

  11. @bimi: az ikonok mérete önmagában sosem volt állítható. amire maximum gondolhatsz, az a teljes nagyított nézet, ami mindent nagyított, de az nem érhető el az iPhone X esetén.

  12. Sziasztok!

    Most szembesültem vele, hogy ez a 15.0-ától kikerült a rendszerből sajnos vagy inkább miért. Gondolom a fókusz venné át a helyét, de azt tudomásom szerint befolyásolja a némító kapcsoló (már pedig én tipikusan az vagyok aki egész nap némítva használja a telefonját) és estére ezek szerint, ha véletlen úgy marad akkor hiába a bekapcsolt fókusz mód akkor se fog kicsörögni. Ti tudtok valami megoldást ezzel kapcsolatosan?

  13. @swayze: nekem évek óta némítva van a telefonom, és gond nélkül kicsörög iOS 15-tel is (nyilván hang nélkül, hiszen némítva van). tehát semmiben sem befolyásolja a némítás a kicsörgést. de tedd fel ezt a kérdésedet a közösségi oldalunkon, hátha valakinek van rá ötlete: https://qa.szifon.com


Add a Comment