fbpx Skip to content

Az Apple szerint az iPhone X-ben elérhető Face ID egy hatalmas innováció, és a jövőben számtalan szolgáltatást, funkciót építenek majd erre.

iPhone X vagy a Galaxy Note 8 arcleolvasója a jobb?

Ugyan az arcleolvasás a többi gyártónál előbb jelent meg, de az Apple, mint már megszokhattuk, sokkal jobbra és biztonságosabbra fejlesztette. Ugyanez volt az ujjlenyomat-olvasónál is az iPhone 5s esetén, ott is egy jobb hardvert kapunk. 2017-ben a Face ID kiváltotta a Touch ID-t, és ez azt jelenti, hogy a jövőben ez a biometrikus azonosítás lesz. A kérdés az, hogy mennyivel jobb, vagy éppen rosszabb a többi gyártónál elérhető arcleolvasóval szemben. Az alábbi videóban a Samsung Note 8-as készülékében lévővel hasonlítják össze.

Úgy tűnik, hogy szoftveresen még van mit csiszolnia az Apple-nek, számos olyan funkció érhető el a Note 8-on, ami hasznos lenne az iPhone X-ben is. Azonban az egyértelműen látható, hogy mennyivel jobb a Face ID a másik készülékkel szemben. Sok esetben biztonságosabb és használhatóbb, arról nem beszélve, hogy ez egy első generációs arcleolvasó, az évek alatt csak tovább fog fejlődni – mind hardveresen, mind szoftveresen.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. A X-é jobb. Tapasztaltam…

  2. Nem ertem az osszehasonlitast… Egyik 3D masik nem. Itt ugy gondolom el is dolt kb minden. A retinaolvaso sem jobb: lefotoztak egy sima fenykepezovel, kinyomtatta, ele tett egy kontaktlencset es be is engedte. Fel szemmel is mukodik. Hasonlo szintu mint amikor kihoztak az elso generacios ujjlenyomatolvasojukat amin vegig kellett huzni az ujjat az embernek.

  3. @kchris: Egyetértek.

    Össze sem lehet hasonlítani biztonsági szinten sem őket, kb annyira értelmes mint a Touch ID-t a korabeli ujjlenyomat-olvasókkal amik pocsékok voltak.

    Persze azóta már azért is megy az Apple szídása, hogy” nem is volt különleges a Touch ID, előtte is voltak már ujjlenyomat-olvasók”, gyorsan felejtenek az emberek…

    Akkor persze azért ment a sárdobálás mert” jajj az Apple ellopja az ujjlenyomatunkat”, aztán most meg már minden normális készülékben alap ez a féla azonosítás..

  4. Igazatok van. Nem ugyanaz a kettő. Inkább úgy kellett volna,hogy melyik megoldás a jobb,hatékonyabb.

  5. Az Apple az android 4.0-ból ismert faceunlock megoldás ellopta és tökélesítette ezzel csak azt akartam mondani hogy ezt nem az Apple találta ki csak hogy az android nem foglakozott vele komolyabban a fejlesztésével mig az Appel befejezte a fejlesztését amennyi most engedte a technologia.

  6. A napokban gondolkoztam azon, hogy tényleg egy biztonsági feature-t hájpolunk ennyire? A face ID nem más, mint egy lehetőség ahhoz, hogy belépj és használd a telód, semmi egyéb funkciója nincsen.
    Magának az iPhone X-nek egy igazán fasza, fizikailag is látható újdosága van, mégpedig az amoled kijelző. Ezentúl a felhasználói szokás változatlan.

  7. Prepasi és melyik az a funkció amit napi legalább 100x használsz?
    Meg is őrülnék, ha minden alkalommal PIN kódot kellene írkálnom.
    Legyen biztonságos úgy hogy ne legyen az utamban. Ez nem könnyű kihívás és egyre ügyesebben meg van oldva.
    A faceid-t csak próbáltam, a Touch ID-t napi szinten használom. El tudom képzelni hogy faceid helyettesíti utóbbit, de hogy nem érte ennyi pénzt adni az fix.
    Majd lemegy az ára, még fejlődik. A Touch ID sem volt tökéletes ha emlékeztek.

    Kérdés: szerintetek amúgy az Androidra építő telefonok ujjlenyomatolvasói elég biztonságosak? Mondjuk megütik most már a Touch ID szintjét?

  8. Eddig nem ütötték meg?

  9. Az nem zavar, hogy nem ugyanaz a technologia a ketto? Ilyen bajban van az alma, hogy mar a ferditett eredmenyt is publikalni kell? Pfu, tudtam, hogy baj van almaeknal, de nem gondoltam, hogy ekkora.

  10. @Ugyankerem: mégis honnan vetted azt, hogy ezt az Apple publikálta? láthatod, hogy a videót egy független oldal, az AppleInsider készítette.

  11. Nekem kifejezetten tetszik, hogy a jelszavak kitöltése elött mindig beolvassa az arcot. Sőt a banki alkalmazásba is sokkal kényelmesebb belépni. Nekem nagyon bejön ez a face id. Touch id-vel sok problémám volt. Kicsit vízes vagy koszosabb volt az ujjam vagy a gomb akkor nem müködött.


Add a Comment