fbpx Skip to content

Hová tűntek a Facebook események az iOS 11 alatt? Jogosan merülhet fel sokatokban a kérdés, ugyanis amióta a legújabb operációs rendszer fut a készülékeken, a közösségi oldal eseményei eltűntek a gyári naptár alkalmazásból.

Utánanéztünk kicsit, miért is tűntek el a frissítés után a naptár bejegyzések és annak is utánajártunk, hogyan miként lehet újra megjeleníteni őket. Vágjunk is bele!

iOS 10-ig rendszerszinten be lehetett lépni többek közt a Facebook és Twitter fiókokkal, hogy ezáltal az összes olyan alkalmazás és szolgáltatás, amikbe ezekkel regisztráltunk, könnyebben tudjon bejelentkezni, illetve akár app nélkül tudtunk posztolni/tweetelni és a naptár szinkronizációt is itt tudtuk szabályozni. Ez a lehetőség az iOS 11 megjelenésével megszűnt.

Ez több problémát is felvet. A Facebook app híresen rossz, falja az akkumulátort, stb., ezért sokan inkább fel se teszik a készülékükre, hogy az tovább bírja és inkább böngészőből használják a közösségi oldalt. Nyilván ilyenkor értesítéseket se kapnak, de hát valamit valamiért. Korábban a rendszerintű bejelentkezéssel app nélkül is tudtunk például képeket megosztani, most már viszont ez se megy és hát persze emiatt tűntek el az események is. Nincs rendszerszintű bejelentkezés, nincs naptár szinkronizáció. De akkor hogyan is tehetjük vissza a Naptár alkalmazásba a Facebook eseményeket?

A művelethez sajnos szükségünk van egy számítógépre, ugyanis a Facebook asztali nézete kell. Keressük meg bal oldalt az Események menüpontot vagy csak kattintsunk ide és ezután jobb oldalt tekerjünk le addig, amíg az alábbi dobozkát nem látjuk:

Itt kattintsunk a Közelgő események feliratra vagy másoljuk ki a linket. Amennyiben a számítógépen is használunk Naptár alkalmazást, ami szinkronban van a telefonnal, akkor a böngésző megnyitja azt és nagyjából csak le kell okézni a dolgot.

Amennyiben csak telefonon használunk naptárat, akkor a link másolását használjuk és némileg bonyolultabb lesz a megoldás. Menjünk a Beállítások – Fiókok és jelszavak – Fiók hozzáadása – Egyéb – Előfizetett naptár hozzáadása menüpontig, ahol csak illesszük be a saját linket. Nem kell semmit se állítani itt, nem kell bejelentkezni se, de persze a naptár nevét már most is megváltoztatjuk. Ezután ha megnyitjuk a Naptár appot, már ott is lesz az összes Facebook eseményünk. Igény szerint a naptár színe cserélhető és a neve itt is módosítható. Születésnapok esetén módszer ugyanúgy működik, csak persze a másik linket kell másolni.

Sajnos arra nem találtam semmiféle épkézláb választ, hogy a rendszerszintű bejelentkezés miért nem a rendszer része már, de szerencsére egy kis utána járással a naptár gond is megoldható.

Te milyen naptár alkalmazást használsz?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. szerencsere nem szukseges a facset ilyen szinten hasznalnom. az appot is kb hetente 1x inditom el… de akinek ezen van az uzleti elete pl, annak jo dolog jo a cikk.

  2. Ti biztos ugyanazt a Facebook appot használjátok, mint én? Nincs vele semmi baj és egyáltalán nem falja az aksit, pedig nem egyszer nézem naponta és minden engedélyezve van (háttérbeli frissítés, gps, Bluetooth, mobilnet, wi-fi)
    Ajánlom a cikkírónak a szifon.com Gyakran ismételt kérdések: mit tegyünk ha furcsán viselkedik a telefon cikkét 😀

  3. Iphone-on, ipad-en működik picit egyszerűbben is, az általatok leírt linket megnyitva, majd asztali nézetet kérve Safariban, csak az ujjunkat rajta tartva a születésnapos, vagy eseményes linken felugrik a naptárhoz adás és két kattintással hozzáadható minden egyéb lépés nélkül. 🙂

  4. Hasznos info volt, hiányoltam a dolgot. Azt esetleg nem tudja valaki hogy a Maps Destinations widgetet hogy lehet működésre bírni? Azt írja Turn on significant locations, de az be van kapcsolva…ez se működik nálam ios 11 óta (i8 plus)

  5. Van arra valami mód, hogy a notification centerben a today events alatt megjelenjenek az all day event-ek?
    fasza ez a szülinapok kalendáriumban történő megjelenítése, végre valami hasznos dolog, csak így nem sokat ér, ha se emlékeztető nem jön róla, se a NC-ben nem látszik.
    Esetleg valami komolyabb kalendárium, ami ezt tudja?
    Köszkösz

  6. Persze, sokat fogyaszt, de nem ennyire vészesen sokat (utóbbi 7 napban 7.6 órát volt a képernyőn, 11 percet háttérben és csak 19% a teljes akku fogyasztásnak). Mondjuk arányaiban több mint a messenger, mert az 3.8 órát volt előtérben és 1.6 órát háttérben és csak 9% a teljes fogyasztásnak, de ettől még nem kell ennyire ráparázni az aksira.
    Manapság egy munkanap után, amikor azért elég sűrűn nézem a telefont rendszeresen 50-70% közötti töltöttséggel érek haza. Legrosszabb érték volt a 40%, de akkor tényleg rajta függtem.


Add a Comment