fbpx Skip to content

Várhatóan jövőre új emojikat kapunk az iOS 12-ben: a Unicode Consortium bemutatta az összes olyan emojit, amelyet 2018-ban terveznek kiadni a Unicode szabvány új verziójával.

Az új karakterek már béta verzióban elérhetőek a technológiai vállalatok számára azért, hogy észrevételeiket, javaslataikat jelezni tudják a Unicode Consortiumnak. Az is lehetséges, hogy a most bemutatott emojik közül lesz olyan, amely végül nem kerül be a szabvány 11-es verziójába.

Az új emojik között találhatunk kengurut, teddy mackót, mangót, gördeszkát, vörös és göndör hajú illetve kopasz személyt, hattyút, mágnest és még több olyan érdekes karaktert, amelyek eddig egyáltalán nem voltak benne az emoji készletben. Érdemes megnézni a listát, mert elég hosszú lett: Emoji Version 11.0 List.


Az új figurákon túl a Unicode 11 az emojik megfordíthatóságának támogatását is javasolja. Ez azt jelenti, hogy az alapból egy adott irányba néző/haladó karakter, mint például a futó, a vonat és a vízipisztoly esetében az megfordítható és ellenkező irányba nézővé alakítható lesz:

Az Apple az iOS-ben folyamatosan biztosítja a Unicode szabvány legfrissebb változatának támogatását, így egy-egy iOS-frissítéssel általában a szabványban megjelenő új emoji karakterek is elérhetővé válnak. Ilyen volt például az iOS 11 is, amelyben egy maréknyi új arckifejezést, dinoszauruszt és még sok mást kaptunk. Ha az Apple követi az eddigi ütemtervet, akkor valószínűleg a Unicode 11 megjelenése után, az iOS 12-ben ismét új emoji karakterekkel gazdagodhatunk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. És még mindig sehol egy katona…

  2. Mert ugye ez k.va fontos fejlesztés az OS-ben. Igaz, hogy a rendszer megjelenés után 3 hónappal lesz csak normálisan használható, a 100.-ik frisstéssel, de legalább kapunk rendkívűl fontos, nélkülözhetetlen új Emoji-kat.
    Hihetetlen komolyan.

  3. Antiemoji embereknek ez a cikk címe:

    Jövőre bővül az Unicode szabvány amit az Apple is beépít a rendszereibe

  4. Nem is értem hogy élhettem eddig nélkülük… Szerintem inkább használjatok szavakat, és ne kis képekben kommunikáljatok.

  5. @vppeti: ennek nincs köze az iOS fejlesztéséhez, az iOS mindössze támogatja a Unicode szabvány aktuálisan legfrissebb verzióit, jövőre így a Unicode 11-et. de ez le van írva a cikkben is.

  6. @Jadeye: Hagyjad, az ostoba embernek mondhatod, úgyse érti meg soha. 😀

  7. @Jadeye Igazad van rosszul fogalmaztam.
    Csak röhejesnek találom, hogy egy ekkora cég ilyen szarságokkal foglalkozik, miközben egy félkész rendszert enged ki a kezei közül. Ezt az Emoji őrületet meg nem tudom hova tenni, mondjuk az iPhone X-et is a kakafejjel promoztak, hátha több tizenéves kapja meg karácsonyra. Majd ez is lecseng.

    @farkas63 Csak a véleményemet osztottam meg. Ha nem ertessz egyet, akkor reagálj rá normálisan. A személyeskedést meg be lehet fejezni.

  8. @vppeti: “Csak röhejesnek találom, hogy egy ekkora cég ilyen szarságokkal foglalkozik, miközben egy félkész rendszert enged ki a kezei közül.”
    ezzel elsősorban a Unicode Konzorcium foglalkozik. ha pedig az Apple nem rajzol saját képecskéket az új karakterekhez, attól azok a jelek még ott vannak a szabványban, és akkor meg előállna az a helyzet, mint amikor egy betűtípusban nincs például Ő vagy Ű.

  9. @vppeti: csakhát a véleményed hülyeség, ahogy azt @farkas63 kolléga kevésbé cizelláltan jelezte. De most már talán te is felfogtad, hogy ki vagy mi fejleszti az emojikat.


Add a Comment