fbpx Skip to content

Az Apple az iPhone X-zel egy újabb szintre lépett design szempontjából. Az iPhone 6 megjelenése óta egészen az iPhone 8-ig külsőleg nem nagyon történt változás, leszámítva az iPhone 8-nál alkalmazott üveg hátlapot. Ezt törte meg az iPhone X, amikor is többek között a Home gomb eltávolításra került, valamint egy teljes kijelzős, OLED-paneles megoldást hozott létre a gyártó.

iPhone Xc koncepcióképek

Sokan már azon gondolkoznak, hogy 2018-ban vajon milyen készülékekkel rukkol elő a cég, ezért több koncepciókép, illetve találgatás is napvilágot látott már.

A napokban az iDrop News tett közzé egy érdekes képsorozatot. A képeken szereplő “iPhone Xc” az iPhone X külsejét tükrözi, de valójában az iPhone 5c továbbfejlesztett változata lenne, nem véletlen tehát a c betű az elnevezésben.

Az iPhone 5c a kedvező ára miatt vált ismertté, az “iPhone Xc” a képek szerint ezt a vonalat követi. Míg az iPhone X OLED-panellel rendelkezik, addig az “iPhone Xc” LCD-panelt kaphat a kedvezőbb ár megtartásáért. További költségcsökkentésként üveg hátlap helyett polikarbonát műanyagból lehet a készülékház, ahogy az iPhone 5c esetén is van.

iPhone Xc koncepcióképek

iPhone Xc koncepcióképek

Az iDrop News szerint nagyjából 120-140.000 forintra tehető majd ennek a készüléknek az ára. Ha belekerülne többek között a TrueDepth technológia, akkor ez az ár igen kedvező lenne a felhasználók számára. A koncepcióképek alapján a hátlapi dupla kamera ugyanúgy helyezkedne el, mint az iPhone X-en.

Emellett az előlapon levő bemetszést is megtalálhatjuk. Az úgynevezett notch nagy port kavart a felhasználók és az elemzők körében, azonban esélyes, hogy az Apple a jövőbeli iPhone-okon sem akarja elhagyni ezt a megoldást. Az “iPhone Xc” piros, sárga, kék, zöld, illetve fehér színekben mutatkozik a terveken, ezzel is követve az 5c vonalát.

iPhone Xc koncepcióképek

iPhone Xc koncepcióképek

iPhone Xc koncepcióképek

Az iDrop News által közzétett képsorozat természetesen csak látványterv, azonban ha Apple tényleg folytatni akarja az olcsóbb árkategória-vonalat, akkor az iPhone 5c-nek valami ilyesmi utódja lehetne.

Neked hogy tetszene?

Olvasd el a hozzászólásokat is

15 Comments

  1. Aha, dupla kamerás, FaceID-s Xc 120-140 ezerért. Álmodj királylány. 🙂

  2. Igen, valahogy gusty-val kell egyet értsek…????

  3. Hát lehet a kalkulált árba nem férne bele, de sztem nem is ez lenne feltétlenül a cél, ha igen akkor lassan tényleg elsamsungosodik a cég, s az nem lenne jó nekünk!
    Eleve új kijelző kell bele, bár ha valóban megcsinálják az SE utódot teli kijelzővel és faceID-val, akkor ebbe is mehet az a kijelző panel, csak annál a koncepciónál is meg ennél is azt figyeltem, hogy arányaiban megórizték közel az X arányait a kijelző tetején a faceID körül, pedig azt nem valószinű, hogy kisebbre meg tudják, vagy akarják csinálni, hiszen akkor az is új lenne és növelné a költségeket, azt vmi oknál fogva egyik koncepciónál sem vették figyelembe, hogy ez a vas kb 1 cm-rel keskenyebb, ergo szinte haszontalan hely maradna a két szélén, mert ráférne talán a térerő ikon, a másik felére az akku és finito. Szóval a kijelző teteje a faceID pár mm-ével csökkenhet, de úgy is jó lenne az elgondolás, pláne az OLED v legalább az i8 minőségű LCD panel és az új hardver miatt. Na de várjuk ki a végét, mert ugye ameddig meg nem jelent az SE addig szintén csak különböző koncepcikat publikáltak mindenfelé és végül az apple kijött vele, talán ez is a cél most ezekkel is, hátha összepakolnak vmit a jól bevált házba, ami kicsit olcsóbb és még oda is ver a konkurenciának, mert azok kis méretben nem igazán adnak ki csúcs vasakat, csak a péklapátok a menők!

  4. Sőt ha tényleg vettek céget ami üveg alá fejlesztett ujjlenyomat olvasót, akkor talán itt ezt lehetne tesztelni az egyik verzióba faceID a másikba egy JÓL teljesítő üveg alatti ujjlenyomat olvasó és ezzel lehetne tesztelni melyiket kívánják a vásárlók.

  5. Ez egy rossz blikk-szintű pletyka. komolyan gondolja bárki is, aki Apple terméket használ, hogy 120-140 ezer Ft -ért adja a cég a bármilyen innovációját is tartalmazó eszközt? Ha ennyiért megoldják ekkora készülékben a dupla kamerát, a legalább a jelenlegivel egyenértékű akksi, meg az arcfelismeréshez szükséges szenzorok (vagy kijelző alatti ujjnyomatolvasó) elhelyezését akkor ki a franc venne iPhone X-t háromszoros! áron??
    Gunar: az elsamsungosodásról egy gondolat – mikor elérhető lett itthon az iPhone 3G, kézbe vettem, és egyértelmű volt, hogy mi kell. Jöttek sorban az új iPhone-ok, 4, 5, mellette meg a Samsung kirukkolt a maga Galaxy készülékeivel. Egyértelmű volt, hogy soha nem váltanék, mert annak kínai másolat érzése van, akármennyire is csúcskészüléknek szánta őket a koreai cég. Most 6S-t használok, és eléggé csalódottan vettem tudomásul, hogy az Apple az iPhone 8-ként negyedjére!! is tökugyanazt a telefont adja el. Gondoltam, esetleg váltok Plusra. Aztán kezembe került egy Samu S8. Elkezdtem használni pár napja, és most még csalódottabb vagyok a Apple “új” telefonjait látva. Az van, hogy jelen pillanatban a Samsungtól kapom meg azt a pluszt, az Apple-nél nincs innováció. Leszámítva persze az X-t, amit AKÁR meg is vennék, (mert az a króm keret kicsit bazári ám rajta) de 400e Ft-t egyébként sincs eszem ágában sem kiadni egy telefonért.
    szóval ha az elmúlt évek trendjét követi a Jobs nélküli Apple, akkor lesz egy A11 Bionic chippel szerelt készülék az AR-hez, üveg hátlap a gyorstöltésért, és ennyi. Kijelző, forma marad az SE verziónak megfelelően. Kamera nyilván egy lesz, max 12MPX, esetleg 3D touch, TrueTone kijelző.

  6. Az Iphon X -nél az alábbi problémával mentem szembe !
    Az App Storban a keresés fülön kiválasztott app-ot nem tölti le, helyette a “kattintson kettőt a képernyőre”
    üzenet jön !
    Az App Store többi funkciója egyébként működik, csak a letöltés nem ?
    Tudna e valaki segíteni ??

  7. @airness23: ez nem egy pletyka, ez egy koncepciókép-csomag. nem volt hír arról, hogy érkezne ilyen készülék.

    @Carlos55: ez független a fenti koncepcióképektől. ha az “Iphon X” alatt az iPhone X-re akartál gondolni, annál az oldalsó (bekapcsoló) gombot kell kétszer megnyomnod, nem a kijelzőre kell kattintani. de ezt írja is az iOS, hogy nyomd meg kétszer a gombot. ez azóta így van ezen a készüléken, hogy az megjelent, és az iOS is minden alkalommal írja, hogy mit kell tenned. kövesd az utasítást.

  8. Újabb értelmetlen találgatás… Beszarok

  9. @mp84: nem találgatás. koncepciókép, “milyen lenne, ha”.

  10. Ez csak koncepció, képzelgés. Valaki szeretné, ha ilyen lenne, de természetesen köze nem lesz hozzá.:) Amúgy az 5c nem az olcsóságával vált ismertté, hanem hogy mekkora bukta volt kiadni.:)

  11. @Jadeye: “Az iDrop News szerint nagyjából 120-140.000 forintra tehető majd ennek a készüléknek az ára.” Ha csak koncepciókép, akkor miért ír a forrás műszaki jellemzőkről és árról? Szóval értem én, hogy gőzhajó, de… 🙂

  12. @airness23: ők ezt szeretnék, illetve az 5c árából ezt várnák. várni bármit lehet, de eleve nem tűnik valószínűnek, hogy lenne majd “iPhone Xc”.

  13. Meglepően jól néznek ki!

  14. @airness23: Ugyan milyen innovációt ad a samu???
    Amugy merg az “elsamsungosodás”-ról abban az értelemben írtam, hogy olcsóbb vasakkal csináljon nagyobb bevételt, mivel az SE igaz olcsóbb volt de legalább amikor kijött a leggyorsabb iphone volt, sőt talán mint okosteló is a nagy mezőnyben. A másik oldala pedig, hogy a samu nem csinál a csúcs vasakból kicsit, csak az iphone + mintája után negyobbat, mert ugye ha megnézzük, ezt is apple kezdte és a samu kopizta anno, mint annyi mást is. Ha meg kidná az apple az SE utódját a régi kijelzővel, vagy annak méretével, mikor férne rá nagyobb is, az lenne az igazi mellé lövés!
    A legrosszabb de eladható verzió, ami vonzaná a vevőket az az új hardver A11bio… és egy i8 minőségű teli kijelző, akár faceID-val akár más azonosítóval (a retina is jöhet az nem túl drága ha bekerül, gondolm jobb első kamera és a szoftver együtt tudná, de nem igazán értek ehhez a részhez) hátulra pedig az i8 kamerája is jó. Ellenben ennél rosszabbal nem kellene próbálkozniuk sztem, mert olyan bukta lenne mint a C volt és igen én is azt mondom, hogy ez itt a cikkben marad koncepcios elképzelés

  15. Az SE méretű kijelző egy kb iPhone4 méretű telefonban az szép bravúr lenne. Erre nincs sok esély. Mondjuk egy SE méretű telefon nagyobb kijelzővel az már inkább esélyes.


Add a Comment