fbpx Skip to content

A karácsonyi ajándékok kiválasztása sokaknak okoz fejtörést évről-évre. Ha pedig gamer van a családodban és te magad nem tartozol közéjük, akkor ez még nagyobb dilemma. Ennek megoldására írtunk össze néhány segítséget jelentő pontot.

Első lépésként szűkíteni kell a lehetséges karácsonyi ajándékok körét, azokra a termékekre, amelyek megvásárlásához nem szükséges szaktudás, sem sok száz órányi utánaolvasás. Tehát először vegyük sorra, mit ne vegyél!

Ne vegyél videokártyát, RAM-ot, vagy bármi olyan tartozékot, amit a házba kell beszerelni. Miért? Mert túl nagy az esély rá, hogy nem lesz kompatibilis a hűtővel, processzorral, a táppal vagy az alaplappal. Ha a felsoroltak közül bármelyikről nem tudod, hogy mi fán termem, akkor a tiltást érezd magadra nézve kötelezőnek! Ne vegyél egeret és billentyűzetet sem, mivel esélyes, hogy nem ismered gamerünk pontos preferenciáit, a háttérvilágítással, az ergonómiai kialakítással, vagy a kábelekhez fűződő viszonyával kapcsolatosan.

Most, hogy kihúztál mindent, amire korábban gondoltál, elmondjuk, miket vásárolhatsz a hatalmas mellé nyúlás veszélye nélkül. Vásárolhatsz bármi olyat, amihez nem kell komolyabb technikai tudás. Nem nagy segítség? Akkor lássunk néhány példát, gamereken tesztelve.

Világítás

Mindenki, aki már látott gamert közelről, pontosan tudja, hogy a monitor fénye gyakorlatilag a legfontosabb fényforrás az életükben. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a hangulatvilágítás különböző formáit ne értékelnék. Így ha különböző, szabályozható fényerőjű és változtatható színű világító eszközök között válogatsz, nagyon nem nyúlhatsz mellé.

Nanoleaf Aurora teszt

Konkrét tippünk az Aurora LED panel, amely mobil appról vezérelhető, ezen tulajdonságát minden kütyü mániás extrán értékelni fogja. Bónusz tulajdonság, hogy a LED panelek bármilyen sík felületre applikálhatók és változatos formákat lehet belőlük kialakítani. Így megvalósíthatók igazán egyedi elképzelések is.

Ha kisebb tételben gondolkozol az okos mécsesek és villanykörték a te asztalod, az állítható fényerő és változtatható szín, ezáltal a kívánt hangulatvilágítás ezekkel is garantált.

Hangzás

A jó hangzás minden játékos életében fontos szempont, viszont mivel sokkal többet és gyakrabban költenek a látványra, vagyis monitorra és videokártyára, így jó eséllyel egy szép Bluetooth-os hangszóró, vagy hangrendszer megdobogtatja majd minden gamer szívét.

Konkrét tippünk: válogass a Harman Kardon eszközök közül, ha a tuti hangzás mellé különleges formát szeretnél párosítani.

A Harman Kardon Onyx Studio 4 Bluetooth hangszóróhoz két okos eszközhöz is csatlakoztatható egyidőben és az újratölthető akkumulátornak köszönhetően akár 8 órányi játékidő is elérhető. Arról a nem elhanyagolható tényről se feledkezzünk meg, hogy ezek a hangszórók gyönyörű, letisztult formát és három választható színt (kék, fehér és fekete) kaptak a gyártótól, így bármilyen térbe szépen beilleszthetők.

Az extravagánsabb ajándékokat keresőknek a JBL Pulse hangszórókat ajánljuk, amelyek egyszerre garantálják a kitűnő hangzást, és a látvány elemet. Emellett pedig olyan extra tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a vízállóság és a 12 órás üzemidő, töltés nélkül. Ha alacsonyabb ár kategóriában gondolkozol a Beats EP fejhallgatók szintén jó választásnak bizonyulhatnak.

Utolsó tippünk: kösd össze a hasznosat a látványossal, a Lenco BTL-450 Bluetooth Hi-Fi tornyot ajánljuk azoknak, akik a hangzáson kívül a hangulatról is szeretnének gondoskodni, hiszen a Hi-Fi pulzáló fényével bármilyen szoba központi látványossága lesz.

Stresszmentes készülődést kívánunk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment