fbpx Skip to content

Az iPhone X jelentősen eltér az előző generációktól. Ha csak az első iPhone-t, és az azt követő telefonokat nézzük egészen a 3GS-ig, lekerekített, adott esetben szappantartó-forma volt jellemző rájuk. Ezt követően az Apple áttért a szögletes megoldásra, így az iPhone 4-től egészen az iPhone 5s-ig szögletes külsőt alkalmazott a gyártó.

iPhone X üveghátlap

Az iPhone 6 egy újabb áttörés volt külsőleg, hiszen visszatértek a kerekített megoldáshoz, amelyet az iPhone X-ben is meghagytak, azonban mégsem hasonlítanak egymásra. Az iPhone X egy 5,8 hüvelykes kijelzőt kapott, ami csak picivel nagyobb az előző generációs Plus modelleknél, mégis maga a telefon kisebb náluk, köszönhetően a teljes kijelzős megoldásnak.

A 9to5mac egyik cikkében szerepel egy videó, amely részletesen bemutatja és elemzi az eddigi modellek főbb külső jegyeit, beszél a ház anyagáról, a Home gombról, a kameráról, az antennákról, a méretekről, és szinte mindenről, ami egy modellt jellemezhet, a felvétel végén pedig részletesen vizsgálja az iPhone X-et.

Jony Ive, az Apple formatervezője az iPhone X elindítása alkalmával megjegyezte, hogy a tervezőcsapatnak sok “nagy ötlete” van, amiken dolgoznak.

“Rengeteg ‘nagy’ ötletünk van, és már dolgozunk rajtuk. […] Ahelyett, hogy ez egy iPhone-korszak lezárása lenne, inkább egy új fejezet és (csak) a fejlesztés kezdete.”

Az iPhone X megjelenése óta rengeteg pozitív és negatív kritikát olvashatunk például a külsejéről, de az új funkciók és technológiák is megosztják az embereket. Ahogyan Jony Ive is említette, az Apple ezzel egy új korszakot indít el, és talán sokaknak nem tetszik többek között a kis sziget az iPhone X előlapján, ez a kis bemetszés az Apple védjegye is lehet, hiszen jelenleg a piacon nincs más olyan készülék, ami ilyen elegáns lenne még úgy is, hogy egy bemetszés foglal helyet az előlapon.

Nektek melyik iPhone-külső tetszik eddig a legjobban?

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Ó, ez teljesen egyértelmű: iPhone 7 Jet Black.

  2. Nekem a 3G-3GS volt ami nagyon tetszett. Imádtam azta kis szappantartót!

  3. A 3G egyéniség volt, imádtam. A 4-et szokni kellett, határeset. Az 5 jobban bejött (az 5S volt szerintem a legszebb iPhone). A 6 nagyon átlagos volt, a X-et a héten volt szerencsém nyomogatni, nagyobb a füstje, mint a lángja. A 3G után az 5S-nek kellett volna jönnie, majd utána a 8-nak. A többit nyugodtan el lehetett volna hagyni, igaz a 8-nak már legalább két évesnek kellene lennie.

  4. Szerintem az 5Sig teljesen rendben volt minden, viszont a 6/6S totalis mellenyulas volt, az a ket ev karbaveszett az applenel. Ha a 7es jott volt helyettuk kivalo lenne a paletta.


Add a Comment