Az iPhone 2G és az iPhone X összehasonlítása (videók)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jómagam pont az első generációs iPhone miatt kerültem kapcsolatba az Apple-lel. Természetesen a készülék 2007-ben elvarázsolt, és azóta ugyan már máshogy tekintek az iPhone-ra, akkoriban nem volt szükségem semmilyen alkalmazásra, bőven elegendő volt a “hatalmas” kijelző, és rajta lévő iPhone OS szoftver.

iPhone 2G és az iPhone X összehasonlítása

DetroitBORG készített egy videót, amiben kicsomagolja az iPhone-t, és bemutatja, hogy 2007-ben milyen kiegészítőket kaptunk hozzá. Az első generációs készüléket először kizárólag az USA-ban az AT&T-nél lehetett megvásárolni, nem is volt független változat. Akkoriban igencsak drágán adta az Apple, $599 dollárért 2 év hűséggel! Ha ezt átszámolnánk, akkor hazánkban az akkori keresetnek megfelelően minden bizonnyal még kevesebben engedhetnék meg maguknak az akkori iPhone-t, mint most az iPhone X-et.

Végül 2007 szeptemberében az Apple lejjebb vitte az árát (599 dollárról 399 dollárra), hogy többen megvásárolhassák. Sokan nem tudják, hogy először 4GB-os háttértárral lehetett kapni, majd az Apple ezt növelte 8 és 16GB-os változatra, miközben bekövetkezett a fent említett árcsökkenés. Manapság is csökkenti a cég az árait, de főleg az újabb készülékek megjelenésével.

Mivel más hálózaton nem lehetett használni, ezért a népszerűsége miatt a fiatal hackerek rögtön rávetették magukat. A 17 éves George Hotz (geohot) függetlenítette először a készüléket, és a következő években pedig sokszor előkerült a neve a jailbreak kapcsán.

Érdekes részlet még az iPhone 2G esetén a csomagolás. Az Apple rendkívül sokat változtatott ezen az elmúlt években, hogy még “zöldebb” legyen, illetve még jobban optimalizálja a bevételét ebből. Az első generációs készülék esetén kaptunk egy törlő kendőt, és egy dokkolót is. Akkoriban a fülhallgató még nem rendelkezett hangerő gombokkal, kizárólag 1db gomb és a mikrofon volt rajta.

iPhone 2G tartozékok

Nézzétek meg az alábbi két videót, ha kíváncsiak vagytok az eredeti iPhone és mostani iPhone X közti különbségekre.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Cikk írója nincs tisztában mennyibe került akkor az első iPhone USA-ban.
  Én kb. ~200USD (60k Ft)-ért vetettem meg rokonnal AT-nél.
  iPhone 3GS-t meg kb. ~300USD (80k) Ft-ért.
  Vámot se kellett rá fizessek mikor megjött mert direkt úgy volt becsomagolva és ráírva, hogy nem is ellenőrizték mi volt benne.

 2. Kár, hogy nem lehet szerkeszteni a hsz-ket, biztos tisztában van vele mennyibe került, csak hát nem mindig a wikipédiára kell hagyatkozni. 🙂

 3. Semmit nem fizettem, meg rokon se mivel akkor még úgy volt az előfizú, hogy csak akkor kell fizess utána ha aktiváltad a kártyát. 😀

 4. Én az első szinfomat (3G) a t-nél vettem, előfizuban, 30 rongyott fizettem elhozatalkor és utána 5600 Ft volt a havidíj, mire lejárt a két év 165000 Ft volt a vége, ma a kétszerese és ebben nincs előfzietési díj.

 5. Nekem is kintrol volt mint azt a mai napig minden evben megteszem es igen nekem sem kell havi dijat fizetni ! Kartya
  Kidob es ennyi ! Most a 8 Plust 256 gb ost 150000 ft-ert vettem kint ! ( tesom kint el xd ) elofizetesre kapnak kedvezmenyt mielott belekotnetek az arba hogy az lehetetlen ! 280000 ert eladtam es mar vettem is az X et 😉

 6. @totopad: Ez akkor sem a teljes összeg volt, mint ahogy ma sem az. Az előfizetésedbe bele van és bele volt építve egy készülékdíj is, ami annál több, minél magasabb kategóriájú az előfizetés. Ez akkor sem 165000 volt, hanem inkább 200 körül. A dollár pedig nagyjából a harmadával kerül többe, mint akkor.

 7. @totopad: Igen. Te azt hiszed, hogy 165-t fizettél ki, hisz a kommunikáció ez volt feléd. Valójában a dijcsomagod amit választottál hozzá egy drágább díjcsomag volt a készülékvásárlás miatt. Régen ez úgy nézett ki a Telekomnál, hogy pl. Next S készülékkel mondjuk 6000Ft, készülék nélkül: 5000 Ft. Ez a különbség 5-6000 ft volt a legdrágább díjcsomagnál. Ma ezt úgy reklámozzák, hogy lényegében csak a készülékes díjcsomagokat tartották meg és kapsz “készülékkedvezményt”. De te ugyanúgy kifizeted a készülék teljes árát, csak az előfizetésedbe csomagolva.

 8. had legyen egy off másnak is van 3D touch problémája a 11.1.2 óta iphone X-en? nekem néha működik néha nem. van valakinek ötlete a hiba javítására vagy csak majd új szoftver update fogja megoldani?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!