Notchy: ingyenes háttérkép készítő alkalmazás iPhone X-hez

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az új, OLED-kijelzőjének köszönhetően egészen máshogy néznek ki a háttérképek az iPhone X-en, mint a régebbi készülékek esetén. Először is érdemes sötét, főleg fekete árnyalattal, színnel rendelkező háttérképet választani.

iPhone X Notchy háttérkép alkalmazás

Ez azért is fontos, mert az OLED technológia hihetetlen nagy kontrasztarányt és nagy felbontást biztosít. És mivel nincs háttérvilágítás, az OLED-kijelző minden egyes pixelen keresztül fényt bocsát ki, aminek köszönhetően még vékonyabb a kijelző, a fekete szín esetén pedig egyáltalán nem világít a panel, tehát azt tényleg feketének látjuk.

Én a fenti háttérképet használom. Ahogy látjátok, alapból fekete-fehér a kép, plusz az egész felső részen már a fekete űr látható, ami miatt az iPhone X bevágása sem látszik egyáltalán. Már egy ideje használom, de még mindig meglepődök, mikor a kezembe fogom az iPhone-t. A képet le tudjátok tölteni alább:

(Kattints a képre a letöltéshez!)

Notchy: az iPhone X háttérkép alkalmazás

Ezzel az iOS alkalmazással olyan háttérképeket készíthetünk, aminél “elrejtjük” az iPhone X belógó szigetét. Ezt többféleképpen is megoldhatjuk. Egyrészt készíthetünk egy fekete gradienst az appal, ami lehet rövidebb, vagy hosszabb is, másrészt pedig lekerekíthetjük a fotót, hogy ne zavarjon minket a felső káva. Szerintem leginkább a gradiens lehet érdekes, a többi olyan furcsának tűnhet.


Néhány ingyenes háttérképpel is találkozhatunk a Notchy-ban, de van, amiért alkalmazáson belül fizetnünk kell. Összességében leginkább arra jó az app, hogy a saját képeinket tegyük iPhone X “kompatibilissá”.

Notchy Wallpapers
  • Notchy Wallpapers
  • Méret: 145.93 MB | Verzió: 1.2
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Pontosan. Eleg szomoru, hogy jonehany app kitakarja a felso csikot egy fekete savval (pedig – ugy tudom – ezt nem lenne szabad)… :-/

  2. @kohary: live fotó háttérképként csak a lezárt képernyőn live, és ott is csak akkor mozog, ha megnyomod a kijelzőt, az ikonok mögött statikus kép van csak ilyenkor.

    appra úgy keress, hogy convert video to live photo, talán dob fel használhatót. például találtam egy ilyet, de hogy aztán mit tud fizetés nélkül, az jó kérdés – nem próbáltam ki! https://itunes.apple.com/hu/app/intolive-turns-your-videos/id1061859052?l=en&mt=8

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!