Instagram Live – páros élő adás a barátaiddal

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Instagram nagyon rákapott az élő adásokra, azaz Live-ra. Közel egy éves fennállása óta rengeteg új funkciót kapott: lementhetővé váltak az adások, megjelentek a story-k közt utólagos megtekintésre, sőt, már élőben is használhatóak az arcfilterek is. Most pedig a páros Live vált elérhetővé.

Néhány szerencsés felhasználó már augusztus óta kipróbálhatta az új funkciót, de mindenki más számára csak a 20-as verzió letöltésével vált elérhetővé. Jómagam nem vagyok a Live nagy híve és használója, de azt mindenképp örvendetesnek tartottam, mikor utólag visszanézhetővé tették ezeket.

A páros Live se indul másképp, mint az eddigi egyszemélyes változat, csak mostantól annyi a különbség, hogy a kijelző alján a dupla fejecske ikonra nyomva megjelennek azok a felhasználó, akik aktuálisan nézik az adásod és közülük bárkit kiválaszthatsz, hogy közösen csináljátok tovább az élő adást. Természetesen ez egy meghívás, ezért nem fog senkit se váratlanul érni, hogy a képernyő alsó részében egyszer csak az ő arca fog megjelenni. Aki nem szeretne szerepelni, az simán elutasíthatja a felkérést. Amint az illető elfogadta a meghívást, a kijelző két részre válik és a Live házigazdája a felső részben foglal majd helyet, a vendég pedig alul. A “műsorvezető” bármikor kirakhatja vendégét az adásból és mást “ültethet” be a helyére, de persze a vendég is bármikor kiléphet. Hozzászólások, lájkok továbbra is ugyanúgy küldhetőek és mindenki számra láthatóak.

A felső story sávban a dupla Live úgy ismerhető fel, hogy nem egy, hanem két felhasználó képe jelenik meg és a már mentett élő adás is ilyen ikonnal látható. Természetesen most sincs másképp, ha nem akarjuk, akkor nem kell később visszanézhetővé tenni az adást és mentése is csak egy opció marad.

Szerintem jópofa és hasznos újítás azok számára akik élő interakciót szeretnének létrehozni a barátaikkal, rajongóikkal és az írásos megoldás már nem volt számukra az igazi. Nekem erről régi betelefonálós műsorok jutnak a funkcióról eszembe és nem lennék meglepődne, ha rádiókban akár már így is műsorba lehetne kerülni és nem csak hallani lehetne a műsorvezetőket, hanem látni is és persze ugyanezt fordítva is. Érdekes lesz látni, hova fut ki ez az egész.

Te szoktad használni az Instagram Live-ot?

Instagram
  • Instagram
  • Méret: 147.89 MB | Verzió: 192.0
  • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!