fbpx Skip to content

Egy nagy sikerű, 2009-es, PlayStation 3-ra megjelent játékról lesz most szó, amit a Smithsonian múzeum állandó kiállítása közé is beválogattak és nemrég megjelent iOS-re is. Ez a játék nem más, mint a Flower, a thatgamecompany-től, akiktől hamarosan a Sky is érkezik, amit az iPhone 8 és X keynote-ján már bemutattak nekünk.

Mikor megláttam a Flowert, elsőre nem nyűgözött le, de admin kolléga váltig állította, hogy ez egy rohadt jó játék, mindenképp töltsem le, próbáljam ki és írjak róla. Végül megfogadtam a tanácsát és abszolút nem bántam meg, eszméletlenül magában szippantott a látványvilág, az apró részletek és a történet is, ami elsőre semmi extrának nem tűnt, de eztán eszméletlen megragadó lett, így egyhuzamban végig is játszottam az egészet.

 

A játék lényege, hogy egy hanyatló világba életet, színeket hozzunk és felvirágoztassunk újra mindent. Egy virággal kezdődik minden, aminek a szirmai útra kelnek a szél hátán és a többi növényt is kivirágoztatják, és innentől a folyamat szinte megállíthatatlan. Ennek a játéknak a főszereplője nem egy ember vagy külön ehhez a játékhoz kreált lény, hanem maga a szél és a virágok szirmai. Minden pálya egy virággal és egy szirommal indul, de ahogy egyre több virághoz elérünk, azoknak a szirmai is csatlakoznak a színes kavalkádhoz és együtt repülnek tovább. A világító aurás virágok elérésével pedig hatalmas füves mezők zöldellnek ki. Minden pálya célja összességében ugyanaz, hogy a természetet új éltre keltsük, de az út ehhez mindig más.

A játék atmoszférája magával ragadó, megnyugtató. A grafika gyönyörű, látványos, színes, minden külön mozog és reagál egymásra és a környezetre. A zene pedig még rátesz erre egy hatalmas lapáttal és ezek együttese adja azt, amitől igazán egyedi és szerethető lesz a Flower.

A Flower irányítása roppant egyszerű, hiszen a készülék jobbra-balra döntögetésével tudunk kanyarodni és az előre-hátra döntéssel pedig fel-le mozogni. Alapból a szirmaink alig mozognak, semmi se hajtja őket előre, viszont ha a kijelzőt bárhol megnyomjuk, akkor a szelet is meghozhatjuk a szirmaink számára és már szárnyra is kapnak. Mivel ilyen egyszerű lett az irányítás, nem is értem miért nem érhető el a játék Apple TV-re, hiszen ott a Siri Remote-tal ezt egy az egyben meg lehetne csinálni. Számomra nagy csalódás az Apple TV támogatás hiánya, hiszen nemrég ruháztam be egy 4K-s modellre.

Csak pozitívat tudok mondani a Flowerről, hiszen egy nagyon egyedi, látványos, elgondolkodtató történetű alkotással van dolgunk, amit sokkal jobb kipróbálni, mint olvasni róla. Plusz jópofaság, hogy a stáblista is egy játszható pálya, amit azért ritkán láthatunk más játékoknál. Csak ajánlani tudom a Flowert még magasabb ára ellenére is.

[appstore id=”1279174518″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Nem jó a letöltő link

  2. @Nrbrtbgg: Már jó, köszi!


Add a Comment