Egy dal, ami jellemzi az új, pillangó mechanikás billentyűzetet

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap, mikor meghallgattam az alábbi dalt, rögtön tudtam, hogy nem vagyok egyedül. Jonathan Mann-t már régóta ismerjük, pontosabban régóta ír dalokat az Apple-lel való kapcsolatáról, problémáiról.

Nem működik a space gomb

A legfrissebb szerzeményében az újabb MacBookokban és MacBook Pro-kban elérhető pillangó mechanikás, vékony billentyűzetet és annak hibáját dalolja el. A probléma valós, sokszor nekem sem működik egy-egy billentyű ennél az új változatnál, és csak hosszas szenvedés árán érzékel újra. Nézzétek meg a videót, miről is van szó.

A helyzet persze nem ennyire rossz, de kétség kívül előfordul. Ezzel ellentétben valóban gyorsabban lehet gépelni az új billentyűzeten, cserébe persze hangosabb, még a 2017-es változatnál is, ahol, ha minden igaz, az Apple javított ezen. Vissza térve Jonathan-ra, mint már említettem, nem először készített ilyen videót. A leghíresebb az iPhone 4 antenna hibájával kapcsolatos, amit még maga az Apple, Steve Jobs is felhasznált egy eseményen:

A kérdés persze az, hogy mi van akkor, ha tényleg nem fog működni egy gomb, vajon mennyire tartozik-e a garanciális feltételek közé. Nektek van hasonló problémátok az új billentyűzettel?

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Ez igen ! En mar csereltem 200K -ert Topcase -t mert megakartam javitani a nemmukodo space bar -t 😀

    Bar nekem egy kis cola froccsent ra! Most is azert vannak “izgalmas” billentyuim amik neha kattognak kicsit..
    Szerintetek van jobb megoldas a 75′ elforgatason kivul ? Fel nem nyitnam megegyszer, szervizbe pedig nem vallaljak el!

    Koszi,

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!