fbpx Skip to content

Az iOS 11.1-ben ismét frissül a Unicode szabvány, ami azt jelenti, hogy új emojik is érkeznek a rendszerbe, köztük több érzelmes smiley arc, új ételek, állatok, mitikus lények és ruhadarabok. A vállalat egy sajtóközleményben a hivatalos oldalán is közzétette ezt.

iOS 11.1 új emojik

Az új emoji karaktereket úgy tervezték meg, hogy azok a Unicode 10-es verziójában elérhetővé váló karakterek minden részletét felfedjék. Az iOS 11.1 emojikészlete tartalmazza majd többek között a szoptató anyukát, a zombit, a lótusz pozícióban ülő embert és az olyan ételeket is, mint például a szendvics és a kókusz.

Emellett használhatunk majd almás pite, sellőlány, vámpírlány, zsiráf, sündisznó és dínó emojikat is. A frissítésben megtalálható a ‘love you gesture’ is, amit az amerikai jelnyelvben megtalálható ‘szeretlek’ kézjel alapján terveztek.


Az új emojikat akár már a héten használni lehet, ugyanis az iOS 11.1 újabb fejlesztői és első nyilvános béta verziója hamarosan elérhetővé válik. Természetesen a hangulatjelek kompatibilisek az iOS-en kívül a macOS és a watchOS szoftverekkel is, így akár MacBookon vagy éppen egy Apple Watch-on is önfeledten használhatjuk a mókás emojikat.

Olvasd el a hozzászólásokat is

31 Comments

  1. Nem is tudom hogyan tudok enélkül élni.

  2. FANTASZTIKUS! NEVETSEGES! 🙁
    VALAMI ERTELMES DOLGOT IS ADHATNAK
    automata sms kuldo
    idozitett sms kuldo
    black mode amit most csinatak jo, de alkalmazasokba a kepeket nem jol mutatja
    black list tovabb fejlesztese
    vagy barmi ertelmes dolgot bele rakhatnanak, emoji maszlag mar unalmas 🙁
    Amilyen profik voltak egyre jobban a bohoc telefon fele tartanak 🙁

  3. Blais, proger82: ez egy szabvany, ennek semmi koze az iOS-hoz. Ez ugyan ugy belekerul az Androidba is meg az osszes tobbi rendszerbe. Teljesen ertelmetlen ezert szidni oket. Ez ugyan az mint barmi amit szabvany szerint gyartanak. Azert kell hogy egyforma legyen mindenhol, ha valtozik a szabvany valtoztat mindenki mert muszaj.

  4. @Blais, @proger82: mint azt már számtalanszor leírtuk, ha a Unicode szabvány frissül, akkor az új jelek akkor is ott lennének a rendszerben, ha az Apple nem rajzol nekik saját képecskéket. mint amikor egy betűtípusból hiányzik mondjuk az ű vagy az ő.

  5. Az ok, hogy van egy Unicode testület (ha jót találtam meg neten), ami kezeli/kiadja/… ezeket a dolgokat (karakterkódolás, emoji…)
    DE ők honnan veszik, hogy nekünk erre/mire van szükségünk ?
    Vagy szerintük minden szót/érzelmet ki kell fejezni egy emojival? ????

  6. @egycsavo: Lehet beküldeni emojit, és egyébként mindig van szavazás is, legalábbis úgy tudom, hogy végül szavazással dől el, mik kerülnek bele.

  7. @Jadeye: @admin: Kár is megosztanotok az ilyesfajta híreket a nagyközönséggel, mert még sajnos mindig szellemileg visszamaradott, vagy írás olvasás-tudatlan a nagy többsége, és még akkor sem tudják megérteni, hogy ez egy szabványrendszer, ha Siri olvassa fel nekik a cikket / cikkeket. Ennyi buta madarat nem tudom, hogy hol lehetne még találni, és egyre zavaróbb is.

  8. Arra szavazok, hogy az ilyen cikkek ne legyenek kommenetelhetők, így a sok szellemi fogyatékos nem érezne kényszert, arra, hogy idehányjon…
    A normálisak, elolvassák, felfogják és továbblépnek…

  9. @Agent_H: Így is komolyan megvannak szűrve amúgy a hozzászólók, mivel regisztrálni kell, és így nem lehet csak úgy beleböfögni, és minden regisztrálónak az első hozzászólása rögtön moderációba kerül. 🙂

  10. Kérem a magyar sirit. ????

  11. @White64GB: nincs magyar Siri, diktálás és felolvasás van.

  12. Nekem spec van olyan elmebeteg ismerősöm aki a mondatait ilyen sz@rokkal írja le és már k*rva anyázásig fajul a dolog hogy Ben értem mit akar…. ????

  13. Sziasztok!
    Nekem egy kérdésem lenne diktálással kapcsolatban.
    Magyar nyelven tökéletesen megy, viszont ha angolul vagy franciául akarok neki diktálni, elvérzik, mert nem ismeri fel a nyelvet, automatán magyarral próbálkozik.
    Kérdésem az lenne, hogy lehet-e valahogy egyszerűen váltani diktálási nyelvek között anélkül, hogy át kelljen állítani az iOS nyelvét?

  14. @prepasi: diktálás előtt a billentyűzet nyelvét átállítottad a megfelelő nyelvre?

  15. @Admin: az előző kommentemhez annyira szívesen olvasnék egy jó cikket 🙂

  16. @Jadeye: Nem, nem állítottam át. Ennyi lenne az egész, hogy több billenytűzet nyelvet hozzáadok?

  17. @admin: értem, köszi a felvilágosítást !
    Akkor lehet beküldök nekik egy antiemoji emojit ????

  18. pite!

  19. @zsoxxa
    Rettenetes élmény lehet, hogy nem tudjuk megütni a te igen magas szellemi színvonaladat. Ha a szövegértelmezést is ilyen magas szinten űznéd, akkor megértenéd, hogy a fenti esetben vélemény közöltem úgy általában az emojikról. Nem az almás céget ekéztem.
    De ha már felrakod a csizmát az asztalra, akkor szégyen az, hogy az animált emoji reklámozásával hirdették be az iPhone X-et.

  20. @Blais: Nem a magas szellemi színvonalról, vagy bárki szellemi képességéről volna itt szó, szimplán csak ismétlést látok a kommentek soraiban, szinte állandóan, főleg az efféle cikkeknél.
    Másrészt kinek nem inge, ne vegye magára, nem éppen a Te kommentedet kommentáltam, szólt ez inkább az utánad replikázónak, de inkább csak úgy általánosságban írtam, mert ez az igazság.
    Igen ez is egy reklám volt az Epöl részéről, mikor bemutatták a tízest, mivel ezzel sikerült a legjobban demonstrálni az arcfelismerő rendszert. Hiába mondod a “nagyátlagnak” hogy ezer ponton figyeli a pofidat a a Face ID, nem fogja megérteni, így viszont szájba is rágják: ha rángatod a telefon előtt a fejed, a képen is az fog látszódni, csak egy emójózsi formájában, pont.
    Adminnak vagy Jadeyenak viszont kötelessége erről is beszámolni, mert ezt vállalták ez a dolguk, szóval az ilyen kommentekkel nem a cikket ekézed, hanem Őket.
    Na de ez offtopic, nem akarom senkinek sem az idegeit ilyenekkel borzolni.

  21. Off: Ha hosszan nyomod a diktalas gombot, billentyűzet váltás nélkül is lehet más nyelven diktálni.

  22. Javíthatnák a bluetooth-t is. Botrányos. Eldobálja a kapcsolatot. Használhatatlan.

  23. Szerintem is hülyeség, hogy az emoji hírértékű. Ha nem lenne, nem hiányozna! Ellenben szerintem ennek nem tetszése inkább hype, egymást hergelik az emberek, mert 2 embernek nem tetszik, akkor be kell állni a sorba, bár fogalmunk sincs miért. Ilyen hülyék vagyunk 🙂

  24. @AppleFan: Ez derossz :DD

  25. Na jó, igazad van, én is pumpálom itt az agyvizet hiába 🙂

  26. Ez is nagyon nagy. 😀

  27. Sziasztok,
    Tud valaki olyan alkalmazást ami tárolja a nem fogadott és fogadott hívásaimat, vagy hogy mikor hívtam egy számot utoljára?

  28. @boki1981: az iOS beépített Telefon alkalmazásának híváslistája pont ezt teszi, a hívások részletei pedig az (i)-re nyomva tekinthetőek meg. a hívások hangjának felvételére nincs alkalmazás, mert az nem engedélyezett.


Add a Comment