fbpx Skip to content

Az Apple az évek során szépen átalakította az iPadek kijelzőméreteit. 9,7″-ről indultunk, ez volt Steve Jobs szerint a tökéletes méret, aztán halála után megjelent a 7,9″-es mini változat, amit a cég mostanában eléggé elhanyagol, sőt, lehet szép lassan ki is fog vezetni. Évekig ez a két méret létezett csak iPadek esetén, aztán megérkezett a 12,9″-es Pro, amit nem sokkal utána 10,5″-es Pro is követett, de pont akkora házban, mint korábban a 9,7″-esek voltak.

Minden iPad esetén a kijelző a készülék éke, ezért ezt próbáljuk meg a legjobban óvni, hiszen ha betörik, nemcsak csúnya és akár használhatatlan lesz, hanem még mélyen a pénztárcánkba is bele kell nyúlnunk, ha ki akarjuk cseréltetni. Szerencsére, ha beüt a baj, akkor se kell nagyon aggódni, mert nálunk, az iSamurainál precíziós eszközökkel, kellő szakértelemmel és jó minőségű alkatrészekkel orvosoljuk a problémát.

Az iPad Air 2-től kezdve a készülék érintő üvege és az LCD egybe van építve, így ha az üveg betörik, sajnos az LCD-t is cserélni kell, viszont a korábbi modellek esetében (például iPad 2/3/4, Air) ez a két alkatrész egymástól függetlenül cserélhető. Az iPhone-okkal ellentétben az üveg nem csavarral van rögzítve a házhoz, hanem ragasztóval, így a cseréhez először egy speciális melegítő pad segítségével meglazítjuk a ragasztást, hogy az üveget el tudjuk választani a készülékháztól, vigyázva a belső szalagkábelek és antennák épségére. Az érintőt iPad Toolal és pengetővel választjuk el óvatosan a háztól.

Miután ez kész van és kihajtottuk az érintő üveget jobbra, az LCD csavarjait eltávolítva azt is kihajtjuk, és az alaplapon található shieldek kiszedése után már hozzá is férhetünk a csatlakozókhoz és lecsatlakoztatjuk mindkettőt az alaplapról. Ahhoz, hogy az új érintő üveget be tudjuk szerelni, először is az iPad fémházát pengével és oldószerrel megtisztítjuk az ott maradt felesleges ragasztótól, illetve az új érintőre át kell szerelni a Home gomb elektronikáját és az előlapi kamera központosító modulját is. Amennyiben az esés következtében a készülékház deformálódott, akkor ezeket a hibákat is javítjuk, hogy az új üveg emiatt ne sérüljön meg a jövőben, illetve megfelelően illeszkedjen a házba. Az iPad sarkai és élei szoktak a legtöbbször áldozatul esni ezeknek a baleseteknek, de akár az egész készülékház is meghajolhat.

A sarkokat sarokkihúzó segítségével hozzuk gyári állapotúra, amennyiben a sérülés mértéke ezt megengedi, de előfordul oly mértékű sarok deformáció, hogy csak gravírozó segítségével tudjuk kialakítani a megfelelő sarok ívet. Az élek egyenetlenségeit erre a célra kialakított oldalkihúzó segítségével korrigáljuk. Amennyiben a fém ház egésze hajlik meg, azt egy professzionális eszközzel, a gToollal javítjuk. Miután az iPad teljesen ki lett tisztítva és a ház is újra tökéletes formájú lett, jöhet is az összeszerelés, ami lényegében a szétszerelés fordítottja. Professzionális ragasztó kerül a készülék fémkeretére, ami biztosítja a megfelelő kötési szilárdságot és illeszkedést is, majd az üveg visszahajtását követve egy speciális keretbe kerül az iPad, ami megfelelő nyomatékkal összepréseli az üveget és a házat, amíg a ragasztó biztosan meg nem köt, hogy később nehogy valahol elengedjen. Ezután az iPad újra eredeti fényében pompázik.

A következő akciónkban az iPad Air tulajoknak kedvezünk, ugyanis ezeknek a készülékeknek az érintő üvegét most akciós áron cseréljük két hétig (október 22-ig), a részletekért kattints ide! A csere, ahogyan már írtuk, a ragasztás miatt időigényesebb, mint egy iPhone esetében, ezért 3-4 órát vesz igénybe, de szervizterheltségtől függően akár 24 óra is lehet ez, és természetesen a szokásos 6 hónap garancia erre is vonatkozik.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

1 Comment

  1. iSamurai-ról: Nekem az 5S-em alaplapos lett az után, hogy valami selejt aksit tettek bele + hiányzó csavarok, mozgó kijelző. Kedvezmény miatt vittem oda, de az után, hogy a telefon másodszori (garis) aksicsere után is kikapcsolt 30%-nál másik, évek óta bevált, megbízható szervízben átnézetve lelepleződött a silány munka. S sajnos végül 1 év után az alaplap is végleg megadta magát (már 60-70%-nál kapcsol ki a telefon szinte új aksival), úgyhogy az a telefon amire 3 évig vigyáztam és még min 1 évet terveztem vele egy 5000 Ft-os akciós aksicsere miatt szépen ment a kukába. ???? kiváló business


Add a Comment