fbpx Skip to content

Elsősorban Apple termékekről, hírekről és kiegészítőkről szól a szifon.com, de sokszor el szoktunk kalandozni cikkeinkben más vizekre is. Admin kolléga többször írt már routerekről, NAS-okról és mindenféle audio eszközökről, amik persze működnek a cupertinói cég készülékeivel is, de nem kizárólagosan csak velük. Három éve bemutattam nektek már egy pénztárcát, a Trove-ot, ami szerintem tökéletesen képviseli azt a letisztult eleganciát, amit az Apple is, csak épp nem tech vonalon.

A cikk apropója, hogy a világ talán legkisebb pénztárcáját és kártyatartóját gyártó cég új Kickstarter kampány keretében elindította a tárcájának új változatát, a Trove Swiftet. A Trove-nál voltak olyan kedvesek, hogy a Szifon.com részére még a hivatalos megjelenés előtt rendelkezésre bocsájtottak egyet a hamarosan megjelenő új tárcájukból, hogy elmondhassam nektek róla a vélényem. Mivel az elődjét már közel három éve használom, így a cikk egyfajta tartós tesztnek is felfogható, ahol körbejárom, miért is érdemes a bumszli tárcát lecserélni egy ilyenre kis apróságra, és miben más az új Swift, mint elődje.

Pár éve még én is úgy jártam nap mint nap, hogy egy átlagos méretű tárcában cipeltem az összes kártyámat, papír és fémpénzt, számlákat és még akár a tömegközlekedési bérletemet is. Ez egész addig a pontig nem is problémás amíg táska vagy kabát van az embernél, mikor viszont már csak a nadrágzsebeinkre számíthatunk a tárca elhelyezésekor, akkor kezdődnek el a problémák. Farzsebben nem legbiztonságosabb tartani, nem kényelmes ráülni se, első zsebekben meg szerintem túl bumszli tud lenni és akkor arról még nem is beszéltem, hogy egy öltönyös alkalommal meg aztán teljesen gáz megjelenni egy féltégla méretű tárcával.

Nekem anno sikerült annyira “leszelektálnom” a pénztárcám tartalmát, hogy a pénzen kívül csak 5-6 kártya maradt. Kiszórtam minden olyan hűség- és kedvezménykártyát, amikre évente egy-kétszer van csak szükségem, de ilyen volt az adókártya is, aminek igazából mindig elég csak a száma. Vannak alkalmazások (Simple, Stocard, stb.), amikben rengeteg kártyánkat tárolhatjuk virtuálisan és a cégeknek is jó az így bemutatott vonalkód, nem igénylik a fizikai kártya meglétét. A kártyáim így már bőven kevesen voltak és kényelmesen elfértek a papírpénzzel együtt a kis Trove tárcában, viszont a fémpénzzel még nem tudtam, mit csináljak. Nagyon egyszerű megoldást választottam: amennyiben nincs nálam táska, addig farzsebben köt ki minden fémpénz, viszont otthon egyből megy egy kis tálba, vagy ha van táska nálam, akkor annak az egyik zsebébe. Nem szeretem, ha a zsebemben csörög az apró, de nem is látom értelmét, hogy az összes kis érmét folyamatosan magammal cipeljem egy bumszli tárcában.

Három év alatt a Trove tárcám hűségesen szolgált, nem lett semmi baja, és ha nem jött volna az új tárca, nem is váltottam volna. Természetesen az idő jelei megmutatkoznak rajta: a belső bőr nekem sárga volt, mert a limitált gyártói változat ötszáz darabjából kaptam egyet és ez mára már inkább barna a sok koszos pénztől; a külső bőrön látszik, hogy néha meg volt hajta vagy épp kicsit kopottas lett, de ez bőr termékeknél teljesen megszokott dolog; a gumírozás kellően erős még mindig, nem esnek ki belőle a kártyák, de azt érdemes észben tartani, hogy ha sokáig tíz kártyával használod akkor később öttel már lötyögni fog; egyetlen egy helyen látszik némi sérülés, ez a hely pedig nem más, mint ahol a kártyák széle és a gumiszalag találkozik. Ez a kis sérülés várható volt, de nem csúnya és zavaró, sőt még attól se kell tartani, hogy szétjönne emiatt az egész gumis rész.

A Trove tárca nagy előnye, hogy nemcsak egyféleképpen használható, hanem kifordítható, ezáltal más zsebek jelennek meg rajta. Alapállás, amikor a logó kifelé néz, ilyenkor középen van egy nagy rész elsősorban kártyák számára és elöl, hátul, alul pedig pénz vagy más kártyák csúsztathatóak be. A másik állás a befordított logós, ahol szintén középen van egy nagy rész a kártyák számára, viszont elöl, hátul már oldalról kell becsúsztatnunk a pénzt vagy itt akár már a fülhallgatónk is tárolható. Van még egy harmadik állása is a tárcának, de ehhez ki kell pakolni teljesen, viszont így telefon támaszként is tud funkcionálni. Én mindig az első módon használom.

Szeptember végén indult el az új tárca, a Trove Swift Kickstarter kampánya, ami két nap alatt össze is szedte a kitűzött célt és most már majdnem háromszoros pénznél tart, ezért nézzük is meg, miben tud többet az új tárca.

A Trove Swift első ránézésre ugyanúgy néz ki mint elődje, csak épp van neki egy kis “farkincája”. Ez a kis kilógó rész adja a tárca nagy újdonságát, ugyanis ezzel az egyik zseb tartalmát könnyedén kihúzhatjuk a tárcából és nem kell kinyitogatnunk azt. Ez a húzóka úgy működik, mint sok bújtatós telefontok kihúzója, hogy mikor valamit beleteszünk, akkor az a húzószlalagot visszanyomja a helyére. Biztos vagyok benne, hogy sokatoknak van olyan kártyája a tárcájában, amit sűrűn kell elővenni, ilyen lehet a bankkártya és ezt például nagyon jól lehet ebben a húzókás zsebben tárolni. Természetesen ha nincs más RFID-s kártya a tárcában akkor nem kell még fizetéshez se elővenni a bankkártyát, de ha van már másik hasonló kártya vagy akár egy RFID blokkoló is a tárcában, akkor elég jól jöhet ez a kis húzóka. Tapasztalataim szerint inkább kártyával működik csak ez a húzóka, pénzzel annyira nem, de persze az is betehető oda, csak visszarakáskor a szalagot jobban a helyére kell igazítani.

A bőr továbbra is nagyon magas minőségű olasz bőr, ezért a prémium érzetre biztosan nem lesz majd panasz. Gumisszalag szerintem némileg változott, erősebbnek, strapabíróbbnak tűnik, mint az elődjén, ami biztosan növeli a termék élettartamát. A Trove Swift ugyanúgy kifordítható, mint az első generáció, csak épp ilyenkor a húzóka a belső zsebbe kerül, de ott is teszi a dolgát, ahogy azt kell neki. Véleményem szerint az új tárca abszolút hozza az eddig is elvárt minőséget és a húzóka kellően hasznos újítás lett. Aki szeretné száműzni nagy és elalvult tárcáját, annak szerintem egy tökéletes választás lehet a Trove Swift, amit érdemes most még a Kickstarter kampány alatt beszerezni.

Még néhány napig tart a kampány, aminek keretében a normál vásárlói ár alatt szerezhető be a decemberben szállításra kerülő Trove Swift. A super early bird csomagok már elfogytak, de még mindig jó áron kapható az új tárca és persze ha rögtön többet veszünk, akkor meg aztán igazán jó összegért vehetjük meg és nagyon jó ajándék lehet belőle a családtagjaink vagy barátaink számára. Színek tekintetében, mivel elérte a kapmány a majdnem háromszoros célkitűzést, az összes színopció elérhető, de persze van arra is lehetőség, ahogy az első generációnál is, hogy saját magunk állítsuk össze, mi milyen színű legyen, hogy még inkább egyedi tárcánk lehessen.

Aki már rendelkezik Trove tárcával vagy megrendelte az újat, az nyugodtan osszon meg róla képet bármelyik közösségi csatornán és használja a #backtroveswift hashtaget, hogy az ismerősei is biztosan rátalálhassanak erre a praktikus tárcára.

Te bumszli vagy kis tárcásnak vallod magad?

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. En is ilyen vagyok, utalom a fempenzt es a penztarcakat is. Bellroy Microsleevet hasznalok, imadom. Total leszoktam a pontgyujtos szarokrol is. Jogsi, szemelyi, bankkartya, lakcim azt csá.

  2. Én az összes kártyámat a zsebes telefontokban (becsúsztatós tok) tartom, amilyent már sehol nem lehet kapni csak nyitós kivitelben, sajna ez is már igencsak szalonképtelen, de nincsen igazán alternatíva rá. Réegen a Bugatti gyártott az i4/4S mérethez, de már az i5-höz nem találtam tőlök, így a speedshopnál találtam egy ahhoz is jó tokot zsebbel amit talán a cooler master dobott piacra, de azt sem lehet már kapni, így már vmi bőrdíszművest kell keressek akivel megcsináltatom a következőt.

  3. 80as években volt ilyen tárca ????
    2 fémlap zárta be…

  4. Szép a Bellroy, csak eléggé drága.

  5. Tetszenek az ilyen minimalista praktikus vagy high-end tech kellékekről szóló cikkek, több hasonló oldalt követek és valamelyiken időről-időre belebotlik valami hasznosba az ember. A Bellroy szép darab, de most megrendeltem ezt a Trove Swiftet decemberi szállítással, meglátjuk…


Add a Comment