fbpx Skip to content

Az iOS 11 már itt van a nyakunkon, ami a legtöbb embernek annyit jelent csak, hogy jön egy csomó új funkció a készülékre, némi új kinézet keretében. Az új rendszer ezeken túl elhozza végre a teljes 64-bites világot, ami azt jelenti, hogy bizony elbúcsúzhatunk azoktól az alkalmazástól, amik az elmúlt 3 évben nem tértek át a 64-bitre. Szerencsére mai játékunk, a Ridiculous Fishing, egy igazi klasszikus, és még időben frissült 64-bitre.

Nem mai alkotással van dolgunk, hiszen ez a játék még 2013-ban látta meg a napvilágot, vagyis inkább az App Store-ban rejlő végtelen lehetőséget. Az érdemeit az idő nem rontja ennek a bolondos, 8-bites grafikájú halász játéknak. Igaz, számomra az évek során kimaradt, de most nagy meglepetésemre hosszú ideig le tudott kötni és szórakoztatni.

Mint a a játék nevéből sejteni lehet (ridiculous=nevetséges), nem egy komoly, vagy valósághű horgászjátékkal van dolgunk, ahol türelmesen várnunk kell, míg ráharapnak a csalira, aztán némi kifárasztás árán végre ki tudjuk fogni az áldozatot. Biztos van ilyen játékra is igény, hiszen van valósidejű kamionos, szállítmányozós játék is vagy akár traktor szimulátor, de szerencsére ma nem ezekről lesz szó, hanem egy Apple Design díjas (2013) játékról.

A történet szerint Billy, a halász bizonytalan múltja miatt keresi a megváltást a végtelen tengeren, ahol a saját végzetével és a kopoltyúsokkal harcol eme hősies küzdelemben. A játék célja, hogy a horgunkat (később ez lehet mindféle más őrült eszköz is) a telefon döntögetésével minél mélyebbre jutassuk a tengerfenék felé, úgy, hogy lefelé a lehető legkevesebb élőlényt érintsünk vele, mert akkor a süllyedés megáll és jön a kihalászás. Semmi gond nincs ha elkezd felfelé jönni a csali, hiszen ilyenkor kell befogni annyi halat és egyébb vízi állatot, amennyit csak tudunk, viszont a medúzákkal érdemes vigyázni és kihagyni őket. Amint elérte a felszínt a jó nagyra hízott fogás, minden, ami a horgunkra akadt, a levegőbe repül és nekünk már csak annyi a dolgunk, hogy lelőjük még a levegőben az összes élőlényt, mert csak így kapjuk meg érte a pénzt.

A pénzért többféle dolgot vásárolhatunk: horgász damilt a mélyebb halászásért; mindeféle durva fegyvert a levadászáshoz; vonzóbb csalit és horgot; és egyéb fura kiegészítőket, amik a fogás eredményességét növelhetik. A játék előrehaladtával nemcsak vásárolni tudunk mindenféle okosságot, hanem újabb területek is megnyílnak a számunkra, ahol lehet a halászás nehezebb, de bőven értékesebb is a fogás. A játék grafikája és zenéje már önmagában eléggé megragadó, de a játékmenet az, ami igazán őrült alkotássá teszi a Ridiculous Fishinget.

Száz szónak is egy a vége. Aki egy jópofa, szórakoztató játékra vágyik és már unja a mostanság divatos és felkapott címeket, annak szerintem mindenképp érdemes kipróbálni a Ridiculous Fishinget. Szerintem nem fogtok csalódni benne és szerencsénkre mentes mindenféle alkalmazáson belül megvásárolható tartalomtól is.

[appstore id=”601831815″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment