fbpx Skip to content

Mindig is nagy lelkesedéssel tölt el, amikor egy magyar fejlesztésű alkalmazást próbálhatok ki. Apró nemzet vagyunk, viszont hihetetlen dolgokra vagyunk képesek, és jó látni, hogy az alkalmazásfejlesztésben is jeleskedünk. Most a teljesen magyar fejlesztésű Hello Bringás appot mutatjuk be nektek.

Emlékszem, mikor általános iskolás voltam és végre egy nagyobb biciklit kaptam, akkor mennyire menőnek számított, ha volt a kerékpáron biciklióra, amivel többek közt az aktuális sebességet lehetett mérni. Sokáig nem kaptam ilyet, de mikor végre egyik születésnapomra megkaptam a hőn áhított órát, a legmenőbb gyereknek éreztem magam. Manapság már a biciklióra helyett is alkalmazásokat használunk.

A Hello Bringás alkalmazás elsőre csak egy újabb bringás appnak tűnik, ami mutatja az aktuális sebességet, megtett távot, eltelt időt, szintkülönbséget és az északi irányt. Az alkalmazás első füle tényleg csak ennyit tud, no persze a háttérben még azt is, hogy szinkronizálja az Egészség alkalmazással a kerekezéseinket, ami pedig három népszerű bringás alkalmazással (Strava, Runtastic Road, Map My Bike) is szinkronban tartja az adatokat, így nem kell lemondanunk egyik által nyújtott lehetőségekről, hiszen mindenhol elérhető lesz a tekerés, bármelyikben is rögzítettük.

Az alkalmazás további fülein jönnek az igazán izgalmas dolgok. A második fülön akciókat találunk, amiket megtett kilométerek után kapunk csak meg, ami elég jó motiváció lehet némi kerékpározásra. A folyamatosan bővülő akciók mellé már be is raktunk nektek egyet az iKiegészítős srácokkal: minden XPRO termékre, legyen az iPhone tok, fólia 10% kedvezményt kaptok, ezért is érdemes már nyeregbe pattanni.

Bringa szerviz

A harmadik fül a szervizről szól. Egyrészt egy folyamatosan bővülő szervizlistát találsz itt, ami egy defektnél mondjuk pont kapóra tud jönni, de a BringAngyal díjmentesen ki tud hozzád szállni, ha komolyabb baja lenne a kerékpárodnak, vagy csak munka alatt szeretnéd, ha kicsit rendbeszednék. A nyár folyamán több barátomnak is egyszerűbb lett volna az élete, ha ismerte volna már akkor a Hello Bringás appot és nem kellett volna elég macerás módokon eljuttatni a biciklijét egy szervizbe.

A negyedik fül a Bringa fotó névre hallgat, aminek az a funkciója, hogy mikor leláncolod valahol a kétkerekű társad, lefotózhatod, ami egyrészt a megtalálásában segít, másrészt lopás vagy kár esetén is hasznos, hogy van egy vagy több fényképed arról, hogy milyen kerékpárod is van és az mikor, hol és milyen állapotban volt.

Végül pedig az utolsó fülön kapott helyet a biztosítás. Teljesen online formában köthet itt a felhasználó elég kedvezményes áron kerékpár-, felelősség- és baleset-biztosítást, ami azért elég hasznos tud lenni, ha valaki sokat teker, de nem akar bemenni egy biztosítóhoz és hosszú sorokat kivárni, mire sorra kerül.

Sajnos bármennyire is óvatosan és körültekintően kerékpározunk, a baj ettől függetlenül is megtörténhet, akár a mi, akár más hibájából, és igaz senkinek se kívánjuk, hogy balesete legyen, de ha valamiért mégis megtörténne, akkor érdemes baleset-biztosítást kötni. Noha itthon az akut ellátás ingyenes és ha a TB is fizetve van, akkor azért a közegészségügyben szinte mindent megkapunk, de a magán orvos és mindenféle egyéb költség már alapból a mi tárcánkát terhelné. Amennyiben viszont biztosítást kötünk, akkor a lábadozás alatt legalább a költségekkel nem kell foglalkozni. A baleset-biztosítás csak személyre vonatkozik, a kerékpárra nem.

Magyarországon egyedülálló módon a vagyonbiztosítás, ami az alkalmazásban köthető, nemcsak mindenféle kárra (elemi kár, idegen jármű okozta kár, stb.) vonatkozik, hanem lopásra is, ami ennyi pénzért szinte ajándék, főleg a mostanában divatos, menő, városi biciklik esetén.

A felelősségbiztosítás is egy nagyon hasznos opció, mert nem csak velünk vagy a biciklinkkel történthet baj, hanem akár mi magunk is okozhatunk kárt másoknak. Meghúztál a pedáloddal egy a szalonból frissen kigurult Teslát? Ugye, hogy nincs kedved fizetni a méreg drága újrafényezést? Vagy épp óvatlan voltál és úgy kanyarodtál, hogy kiütötted egy gyalogos kezéből az okostelefonját és annak a kijelzője ripityára tört? Gondolom, ezt se szeretnéd fizetni. Inkább köss egy ebéd áráért az ilyen esetekre is biztosítást.

Továbbá fontos megemlíteni, hogy az alkalmazás nemcsak a biztosítás megkötésére alkalmas, hanem akár itt is meglehet tenni a kárbejelentést, ami szintén elég hasznos, hiszen nem kell hosszú nyomtatványokat kitölteni és eljuttatni a biztosítónak, hanem egyből az appból tudjuk ezt is intézni.

Összességében tehát egy rendkívül széleskörű magyar fejlesztésről beszélünk, amit minden bringásnak érdemes telepítenie!

[appstore id=”1269490431″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. “SZERVÍZ”… itt töröltem!
    ????

  2. Nagyon szuper app, körökre veri a konkurenciát! Már rég óta kerestem ilyet 🙂 A kuponos megoldás meg zseniális ötlet! Remélem tervezik a külföldre terjeszkedést, szívesen látnám ezt Németországban. Ha az segít, még partnert is tudnék hozzá Frankfurtban javasolni.

  3. POLAR M400… bicajhoz a legjobb, de futni, úszni, túrázni, stb. is. Sokkal kényelmesebb, mint egy telóval molyolni. Ráadásul, teljesen vízálló. Sportokhoz a telefon nem kényelmes. Ja… pont attól félek, hogy megkarcolok a pedálommal egy éppen a szalonból kigördülő vadiúj Teslát:))) bírom ezeket a hatásvadász, barokkosan túlzó mondatokat:))))


Add a Comment