fbpx Skip to content

Az időjáráson még nem nagyon látszik, de bizony itt az ősz, elkezdődött az iskola is, de ezzel együtt a jó dolgoknak azért nem lett vége, hiszen itt az e heti ingyenes alkalmazás. Az egyik legnépszerúbb kategória az App Store-ban a fotós, videós appoké, és a mostani nyertes, a 8mm Vintage Camera is ezek közül került ki.

Nyáron nagyon sok videót készítettem, de nem csak úgy vaktában, hanem egy másik munkahelyemre vlognak, így nyugodtan kijelenthetem, hogy bármennyire is jó egy videós app, az esetek túlnyomó részében úgyis a gyári alkalmazással fogjuk felvenni a dolgokat. Jó látni viszont, hogy vannak olyan appok is, amik minden speciális beállítás helyett csak egy jópofa, érdekes hatással akarják ellátni a videót, ahogy a mai darab is teszi a retró effektjeivel.

Régen, de még akár a mai napig is előfordul, hogy filmszalagra forgatnak filmeket (például The Hateful Eight). Ennek megvannak a sajátosságai, előnye és hátránya is bőven, viszont abban egyetérthetünk, hogy a filmszalag maga egyedi hatást tud adni a felvételnek. A 8mm Vintage Camera célja, hogy a régi, 8mm-es film és a hozzátartozó kamera lencséjének hatását hozza el akár 4K felbontásban is. Persze mivel a hatás eléréséhez rontania kell a felvételen, ezért ne várjon senki tűéles, régi hatású 4K felvételeket, de jó látni, hogy a 2010-ben megjelent app ha sokkal nem is, de azért néhány újítással frissült az évek során.

Az 8mm Vintage Camera használatával 8 lencse és 11 film hatását variálhatjuk kedvünk szerint a videókra, ami azért elegendő számú variációt jelent ahhoz, hogy akinek megtetszik az app, azt megfelelő időre lekösse. Pozitívum, hogy a 8mm Vintage Camera nemcsak az általa felvett videókra tudja az effektjeit pakolni, hanem bármilyen, korábban más alkalmazásban rögzített felvételre is. Ha videóvágásról van szó, akkor gépen én a Final Cutot, esetleg az iMovie-t használom, de telefonon bármennyire is jónak tűnik egy-egy alkalmazás videóvágó része, én mindig maradok az iOS-es iMovie-nál, az vált be nekem eddig a legjobban. De jó tudni, hogy akár a 8mm Vintage Camera segítségével is megvághatóak és feliratozhatóak az anyagok. Itt két téma ingyenesen érhető el, de a további háromért már fizetnünk kell. A retró hatás annyira érvényesül, hogy 4:3-as arány mellett a teljes Super 8 élményért akár választhatjuk a 18 képkocka/másodperces felvételi módot is.

Nem kell csodára számítani, ha letöltjük a 8mm Vintage Camera-t, de mégis egy jópofa kiegészítője lehet a videós repertoárunknak, és ugye most 699 Ft helyett teljesen ingyenesen lehet a miénk.

[appstore id=”406541444″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment