fbpx Skip to content

Mindig is voltak átalakítók az Apple kínálatában, de ezek az utóbbi években megsokszorozódtak, ahogy a cég elhagyta a jack csatlakozót, és belépett az USB-C világába.

Apple átalakítók, adapterek

Azt hiszem, a jack aljzat elhagyásával realizálták csak sokan, hogy bizony elérkeztük arra a pontra, amikor már tényleg mindennapossá vált az átalakítók használata. Az USB-C-s MacBookokat és MacBook Pro-kat még viszonylag kevesen vásárolják, azonban akik igen, azoknál hegyekben állnak az átalakítók az asztalukon vagy a táskájukban. Kell egy ide, kell egy útközben, kell egy a munkahelyre, USB-C-nél nem csak egy átalakító kell, hanem vagy három féle, és az is kétszer.

A minap olvastam a Business Insider cikkét, hogy az Egyesült Államokban 23 féle adapter, avagy átalakító érhető el az Apple termékeihez, és ez összesen 857 dollárba kerül. Ezért kiszámoltam, hogy hazánkban mennyi van és mennyibe kerül, ha az összeset meg akarjuk vásárolni.

Itthon csak az átalakítókból 22 féle közül választhatunk. Egyet nem találtam meg, ami az USA Apple Store-ban fent van. Ezek összesen 307 218 Ft-ba kerülnek, tehát ha az összeset meg akarjuk vásárolni, akkor az többe kerül, mint egy iPhone, és majdnem egy új MacBook Air ára. Korábban ebből kijött volna egy MacBook Air is, csak az Apple emelte az árat a frissítéssel.

iPhone 3G jack TTY adapter

Hihetetlen, hogy mennyi ilyen átalakító érhető el, és ezek nagyobb részét az USB-C és Lightning-csatlakozók adják ki, de elérhető még a jack TTY átalakító és néhány 30-tűs adapter is az Apple kínálatában.

Lightning 3.5mm jack átalakító Mini DisplayPort-Dual-Link DVI adapter

A legolcsóbb egyébként a Lightning-jack adapter, a legdrágább pedig a Mini DisplayPort-Dual-Link DVI adapter. Érdekes, hogy míg régebben a MacBook Pro-khoz  szinte semmilyen átalakító nem kellett, a mostani USB-C változatoknál egyelőre még szinte mindenhez szükségünk van egyre. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor terjed el érdemben az USB-C, mikor lesz az, hogy elhagyhatjuk a sima USB-A-t. Szerintem ez még évek kérdése.

Nektek milyen adaptereitek vannak otthon?

Olvasd el a hozzászólásokat is

9 Comments

  1. Ki akarná az összeset megvásárolni?????Ez olyan mintha azt írnád, hogy pl: 500 féle iPhone tok van forgalomban és ha mindet meg akarnánk vásárolni akkor az lenne x százezer Ft, és abból már ilyen-olyan használt autót is tudnánk venni!

  2. @Balogh Ádám: valamiről muszáj írni, még ha nem is ér semmit 🙂 (bocs a szerzőtől, értékelem a lelkesedést, de tényleg… ennyire nincs semmi értelmes hír, téma, hogy ez megér egy cikket?)

  3. @Kovács Péter: Van elég pletyka hír, de azt sem lehet 0-24-be kirakni, mert akkor amiatt megy a picsogás. Amúgy szerintem érdekes volt, de nyilván ennyit ért csak. 🙂

  4. Így-így, én például aktívan ellenzem a pletyka cikkeket ???? úgyis kinn vannak biztos máshol is a neten a találgatások, fölösleges idehozni őket.
    Amúgy érdekességnek jó, meg az USBC gyenge támogatottsága miatt bizony tényleg komoly összeg lehet, amíg valaki bevásárol mindent, ami kell, még ha nyilván senki sem veszi meg az összes kieget.

  5. Csak egy gyors kérdés. Muszáj mindig az Apple túlárazott átalakítóit megvenni a méregdrága MacBook-okhoz? Az eBay-en egy fagyi áráért lehet szerezni. Lehet, hogy nem fogja addig kibirni, mint egy Apple, de akkor is csak egy átalakító. (Esetleg esztétikailag szebb az almás)

  6. @scania460: Fenéket muszáj, bármilyet vehetsz. És pont az Apple kábelei azok amiknek a tartósságát úgy az első iPod óta képtelenek megoldani. Hacsak nem fordítva vannak bekötve a lábak, akkor tovább is fogja bírni a kínai.

  7. @scania460: nekem van ilyen is meg olyan is. Van amiből nem mertem megvenni az utángyártottat, illetve hasonló árban is volt. Csak USB-C átalakítókra kb 20.000FT-ot költöttem mikor meglett az új gép.

  8. @admin: 20k csak átalakítókra? Én mondjuk sose költenék ennyit csak kiegészítőkre. De azt ne mondd/írd, hogy nyugodt szívvel adtad ki azt a pénzt átalakítókra. (Bocsi, ha nem illik ilyet mondani/írni)
    @ef-dani: Nekem sose volt Apple kiegészítőm, így nem ismerem a tartósságát. Azt tudom, hogy már 2 éve használok egy kínai átalakítót egy géphez és még mindig tökéletes.

  9. @scania460: Nyilván anyáztam, mert pl a régi gépembe volt SD kártya olvasó, az újban ezt is elhagyták, pedig, minden bizonnyal elfért volna. Aztán a régi gépben volt thunderbolt, az újban… átalakító kell hozzá. Egyébként az USB-C egyáltalán nem rossz, meg nem kell tőle félni, de még évek mire minden átáll erre.


Add a Comment