fbpx Skip to content

Mondhatjuk, hogy a Galaxy Note 7 nem volt éppen a legjobb készüléke a cégnek, főleg, miután tonna számra robbantak fel az akkumulátorai, és kitiltották őket még a légitársaságok is a repülőikről.

Samsung Galaxy Note 8

Idővel a Samsung visszahívta őket, és nemrég bejelentette a Galaxy Note 8-at, ami már hazánkban is megvásárolható 334 990Ft-os áron. Az új készülékhez új ceruza is társul a cseppálló S Pen személyében. A szoftver is jelentősen javult, kifejezetten a toll része fejlődött, illetve egy hasonló portrémód is belekerült, ami már egy ideje elérhető az iPhone 7 Plus-ban. Ez az Apple szoftverével ellentétben jobban állítható, illetve míg az iPhone-nál csak az egyik kamera, a Samsung készülékénél mindkét kamera, tehát a teleobjektív is rendelkezik optikai képstabilizátorral. Érdemes megnézni a hivatalos trailert és a Verge videóját.

Lényegében egyébként a Galaxy S8-ra hasonlít a készülék, csak kapott ugye egy tollat, illetve nagyobb is valamivel. A dupla kamera mellett a kijelzője 6,3 hüvelykes, 2960 x 1440 pixel felbontású Super AMOLED, mely rendelkezik HDR támogatással is. A Note 8 USB-C csatlakozóval van ellátva, a kérdés majd az lesz, hogy az iPhone 8-ban az Apple vajon elhagyja-e a Lightning-csatlakozót vagy sem, bár eddig úgy tűnik, hogy megmarad. A Samsung új üdvöskéje egyébként 6GB memóriával rendelkezik, és kétféle processzorral kerül forgalomba: Qualcomm’s Snapdragon 835 vagy a Samsung által készített Exynos 8895. Belső tárhelye 64GB és 256GB-it bővíthető microSD kártyával. Természetesen rendelkezik NFC és Bluetooth 5 chippel is, továbbá GLONASS és Galileo támogatással.

Hamarosan érkeznek majd az összehasonlító videók, kíváncsiak vagyunk, hogy mennyire tudta a Samsung optimalizálni a saját rendszerét.

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. 334 990Ft??? Vicc…

  2. @expa:
    Azért kíváncsi leszek majd az új iphone árára, szerintem az se lesz olcsóbb.


Add a Comment