fbpx Skip to content

Pár napig egészen kellemes meleg volt, de most megint visszatért a kánikula, ezért senkinek sincs kedve kimozdulni napközben a lakásból, főleg, ha van légkondicionáló is otthon. Nincs is jobb módja az idő elütésének az esti, már élvezhető hőmérsékletig, mint egy játék a telefonunkon. A Free App of the Week akció keretében egy remek táblajaték, a Tsuro lett most a hét ingyenes alkalmazása.

Azt gondolhatnánk, hogy a táblajátékoknak nincs értelme digitális formában, de gondoljunk csak bele, hogy a rogyásig megpakolt bőröndbe és autóba még rakjunk bele néhány doboz társasjátékot, amit ki tudja, mennyit fogunk használni a nyaraláson. Ugye, hogy nem hangzik jó ötletnek? Egy iPad viszont szinte bárhol elfér és számtalan, akár több fős játék és táblajáték is letölthető rá.

Tsuro képernyőfotó

A Tsuro egy valódi táblajátékként kezdte meg karrierjét. Tom McMurchie alkotása 2-8 játékosra lett tervezve a 6×6-os táblán. Minden játékos egy kővel játszik, ez az ő bábuja és kártyák lerakásával lehet a játékban előre haladni. A kártyákon útvonalak láthatóak, amiket úgy kell elhelyeznünk a kövünk előtt, hogy az minél hosszabb utat járhasson be és ne “essen le” a tábláról.

Minden játékosnál egyszerre három kártya lehet csak és amint egyet leraktunk, húznunk is kell helyette és körönként persze csak egy kártya játszható ki. A kártyák természetesen szabadon forgathatóak lerakás előtt, de figyelni kell arra, hogy illeszkedjenek a már lerakottakhoz.

A Tsuro-ban három játékmód található. Az elsőnél csak annyi a cél, hogy ne essünk le a tábláról, és mi legyünk az utolsó, aki a táblán marad. A másik kettő esetén az is számít a győzelemnél, hogy kinek milyen hosszú az útja, vagy épp mennyi áthurkolás van más utakkal.

Mivel egy táblajátékról van szó, ezért nem meglepő, hogy egy készüléken többen is tudunk játszani, de persze aki az interneten keresztül szeretne a barátaival játszani, az ezt is megteheti Facebook bejelentkezés segítségével.

A Tsuro most 1090 Ft helyett ingyenesen tölthető le és mentes mindenféle alkalamazáson belüli vásárlástól. Egy próbát mindenképp megér. Töltsétek le most!

[appstore id=”957124541″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment