Alvó mód ideiglenes kikapcsolása macOS-en a Lungo segítségével

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindenki máshogy használja a hordozható vagy asztali Apple számítógépét. Én például úgy, hogy ha töltőre dugva használom, akkor magától sosem alszik el, de még töltő nélkül is egy órára van állítva az alvó mód.

Lungo macOS-re, amivel az alvó módot állíthatjuk át ideiglenesen

A Lungo nevű alkalmazás segítségével ideiglenes “ébrenléti” időzítést állíthatunk be anélkül, hogy a beállításokat bántanánk, vagy be kellene lépnünk a rendszer beállítások alá.

Az alkalmazást a letöltése és indítása után a menüsoron találjuk meg, ahol beállíthatjuk, hogy mennyi ideig ne aludjon el a macOS rendszer. Ez lehet 10 perc, 30 perc, de 1 vagy akár 4 óra is, sőt, azt is beállíthatjuk, hogy egyáltalán ne aludjon el a számítógép. Ez akkor jöhet jól, ha éppen másolunk valamit a kijelzőről egy papírra vagy hosszabban olvasunk valamilyen dokumentumot, és ezt inaktivitásként értékelhetné a rendszer.

Lungo macOS-re, amivel az alvó módot állíthatjuk át ideiglenesen

Miután beállítottuk az időzítőt, láthatjuk a lenyíló menüben, hogy még mennyi ideig marad ébren a Mac, illetve itt tudjuk kikapcsolni is. A beállítások alatt megadhatjuk, hogy rendszer indításkor induljon el az app is, azonban saját időtartamot nem adhatunk meg jelenleg, csak az előre beállítottakat használhatjuk.

A Lungo ingyenesen letölthető a Mac App Store-ból:

Lungo
  • Lungo
  • Méret: 4.16 MB | Verzió: 2.1.0
  • Ár: 1290 HUF | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Sziasztok,

    hol lehet beállítani, hogy a mac-em ne jelentkezzen ki, aludjon el magától. Sajnos sokszor előfordul, mikor éjszaka seedelni szeretnék…

    köszönöm

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!