fbpx Skip to content

Mindenki máshogy használja a hordozható vagy asztali Apple számítógépét. Én például úgy, hogy ha töltőre dugva használom, akkor magától sosem alszik el, de még töltő nélkül is egy órára van állítva az alvó mód.

Lungo macOS-re, amivel az alvó módot állíthatjuk át ideiglenesen

A Lungo nevű alkalmazás segítségével ideiglenes “ébrenléti” időzítést állíthatunk be anélkül, hogy a beállításokat bántanánk, vagy be kellene lépnünk a rendszer beállítások alá.

Az alkalmazást a letöltése és indítása után a menüsoron találjuk meg, ahol beállíthatjuk, hogy mennyi ideig ne aludjon el a macOS rendszer. Ez lehet 10 perc, 30 perc, de 1 vagy akár 4 óra is, sőt, azt is beállíthatjuk, hogy egyáltalán ne aludjon el a számítógép. Ez akkor jöhet jól, ha éppen másolunk valamit a kijelzőről egy papírra vagy hosszabban olvasunk valamilyen dokumentumot, és ezt inaktivitásként értékelhetné a rendszer.

Lungo macOS-re, amivel az alvó módot állíthatjuk át ideiglenesen

Miután beállítottuk az időzítőt, láthatjuk a lenyíló menüben, hogy még mennyi ideig marad ébren a Mac, illetve itt tudjuk kikapcsolni is. A beállítások alatt megadhatjuk, hogy rendszer indításkor induljon el az app is, azonban saját időtartamot nem adhatunk meg jelenleg, csak az előre beállítottakat használhatjuk.

A Lungo ingyenesen letölthető a Mac App Store-ból:

[appstore id=”1263070803″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

4 Comments

  1. Az amphetamine hasonló képességekkel rendelkezik, és többet tud a cikkben részletezett alkalmazásnál.

  2. Sziasztok,

    hol lehet beállítani, hogy a mac-em ne jelentkezzen ki, aludjon el magától. Sajnos sokszor előfordul, mikor éjszaka seedelni szeretnék…

    köszönöm

  3. @whitechocolate: normális torrent kliensben van erre külön opció, de amúgy az Energiatakarékosság alatt a Rendszerbeállításokban.

  4. @Jadeye: Sajnos kijelentkezni, így is mindig kijelentkezik a gépem…


Add a Comment