fbpx Skip to content

Az AirDrop az Apple szoftvereinek egyik olyan szolgáltatása, ami legtöbbször pont akkor nem működik, amikor épp szükségünk lenne rá. Komolyra fordítva a szót, az utóbbi időben már elég sokat javított ezen a cég, és mostanság tényleg működni látszik.

AirDrop a repülők között

Singapore Airlines egyik pilótája állítólag úgy döntött, hogy a 300 méterre felettük repülő gépnek küld egy fotót az AirDrop segítségével. Ehhez először rádión jelzett a másik pilótának, hogy kapcsolja be az AirDropot és várja a fotót. Ezután láthatjuk, hogy megtalálják egymást, és elküldi a fotót. Nézzétek meg a videót.

Ahogyan az egyébként várható volt, a Singapore Airlines is megszólalt az ügyben időközben, és arról tájékoztatták a cikket közzétévő IBTimes UK-t, hogy az AirDrop videóban bemutatott használata nem történt meg, a pilóták csak poénkodtak.

Az AirDrop egyébként Bluetooth és Wi-Fi segítségével működik, itt a pilóta készüléke repülőgép módban is volt, valószínűleg a készülékek ettől függetlenül bekapcsolták a Wi-Fi vagy a Bluetooth chipet a küldés erejéig.

AirDrop használata

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Szerintem ez kamu, valaki másnak küldte maga mellett.
    Az AirDrop BT és Wifi alapú. Először BT-n detektálja a környéken lévő lehetséges címzetteket, majd az átvitel idejére létrehoz egy közvetlen wifi kapcsolatot.
    Kizártnak tartom, hogy 300-400 méterről két iPhone BT kapcsolatot tudjon kezdeményezni egy-egy jókora fém kalitkában.

  2. 300 méterre BT?? 😀 ez vicc.
    wifi se ér el 300 méterre nemhogy BT, BT max 10 méterre lát el, wifi meg max 30-50 méter, szóval ez így kamu.

  3. Más szemszögből:
    Hogy is van az, hogy ki kell kapcsolni a repülőn a telefonokat? Akkor most a pilóták töbszáz ember életével játszottak, vagy parasztvakítás az egész kikapcsolósdi? Lesz ennek büntetőjogi vonzata? 🙂

  4. @gusty:
    Lehetséges interferencia miatt kellett repülő módba kapcsolni a telefonokat, épp így járt el a pilóta ahogy a cikkíró írja is… (csak olvasni kellett volna)
    Egyébként ha szeretnél se tudnál telefonálni utazás közben, mert a földi adótornyok földközelre vannak fókuszálva, 10k méter magasan csak hálózatot keresne folyamatosan a telefonod, hacsak a repülőn nincs engedélyezve az utazás közbeni telefonálás (egyre több járaton már van), természetesen speciális bázisállomásokkal amik műholdakkal vannak kapcsolatban.

    És valószínűleg teljesen más szabályok vonatkoznak a személyzetre mint az utasokra…

  5. Vicces egy pájlot ez! ????

  6. Jadeye: szerintem ne azt az esetet vegyuk figyelembe amikor egy eloirason feluli teljesitmenyu es brutal nagy nyeresegu antennaval ellatott wifiket tesztelnek. telefon belsoantennas repuloben levo wifi kizart hogy ellasson 300m-re.

  7. Arról már nem is beszélve, hogy teljesen kizártnak tartom, hogy 2 légifolyosó egymással párhuzamosan, 300méter szintkülönbséggel fusson…
    Ennyi eltéréssel még keresztezni is veszélyes, nemhogy párhuzamosan repülni…
    Márpedig keresztezés esetében az a 300 méter mindössze a másodperc tört részéig tarthat ki, ha átlag 700km/h sebességgel számolunk, azután emelkedni kezd a távolság…
    Szóval szerintem is mese habbal…

  8. “UPDATE 15:27 BST: Singapore Airlines told IBTimes UK that the AirDrop stunt definitely didn’t happen. “Our pilot was only replying in jest to the radio message from the captain of the other flight. Photos were exchanged by email later, however,” a spokesperson said.”

    Köszönjük, fake az egész…várható volt…

  9. Attól mert te kizártnak tartod még úgy van. 1000 láb (300 méter) a minimális távolság amit függőlegesen az egyes utvonalak között tartaniuk kell.
    Amiről te beszélsz az az azonos magasságban repülés ahol 9km a minimum távolság.


Add a Comment